Lacrimi de ceață de @octaviadiana123

30 2 2
                                    

Titlu:
      Titlul m-a dus instantaneu cu gândul la o carte de poezii, nu una de dragoste. Nu trebuie să menționezi în paranteză că este primul volum din seria „Lacrimile trandafirului", ci în descriere, unde ai spațiu pentru așa ceva.

Coperta:
     Coperta veche nu îmi plăcea, era o imagine neclara care nu inspira nimic. Totuși, acum văd că ai schimbat-o în ceva mai viu, și mai interesant. Deși, coperțile nu ar trebuie să conteze, suntem pe Wattpad, așa că acestea trebuie să arate cât mai bine, ca să atragă cititorii.

Descrierea:
      Descrierea ta este bine realizată, însă are o structură nepotrivită. În primul rând, nu ai nevoie de cele trei steluțe, sunt complet inutile în aceasta situație. În al doilea rând, trebuie să lași alineate mai mari pentru că ale tale abia de sunt vizibile.

Conținutul:
       Ce am spus mai sus despre alineatele din descriere este valabil pentru alineatele din toată cartea. Acestea nu sunt un minus mare, dar nu dau bine pentru estetica lucrării.

     Capitolul intitulat „Synopsis" nu este necesar să facă parte din carte, totuși, dacă ții neaparat să îl păstrezi, măcar schimbă-i titlul. De asemenea, dacă alegi să îl păstrezi, trebuie să adaugi diacritice. Din fericire, aceasta problema văd că se regăsește numai la acest capitol. Partea proastă, însă, este că acesta este primul capitol pe care cititorii îl văd, deci începi cu stângul.

     Prologul este foarte scurt și nu prea îmi oferă nimic care să mă pună în tema cărții, deci practic, nu își îndeplinește rolul de prolog. Trebuie să îl dezvolți mai mult sau să renunți de tot la el.

     Ghilimelele în limba romană se scriu astfel: prima pereche jos, iar a doua sus. Dacă pui ambele perechi sus, le folosește pe cele englezești. Într-o carte scrisă în totalitate în limba română, termenii sau formele folosite în alte limbi, nu au ce căuta. Un alt loc unde am văzut că ai introdus limba engleza fost la începutul primul capitol, unde în loc de Franța, ai scris France. Titlul acelui capitol este prea lung din cauză faptului că ai adăugat și numele protagonistei. L-ai putea scoate, lăsând astfel doar „Iubirea se reconstruiește". Până la urmă, numele fetei l-ai menționat la începutul capitolului, deci cititorii vor știi din a cui persepectivă este relatat acesta.

    Scroll artul pe care l-ai pus are, dacă te uiți atent, are niște cuvinte albe scrise pe el, care sunt inestetice. Acestea sunt semi-transparente, dar totuși, nu arată bine. La câte decorative există, sunt sigura că poți găsi unul perfect, fără vreun astfel de scris (ce trebuie șters) pe el.

     Cât despre idee, ești abia la începutul cărții, iar cu doar un capitol postat, nu se pot comenta prea multe, însă te sfătuiesc să ai o narațiune cât mai originală posibil. Cărți clișeice se găsesc peste tot, așa că încearcă să scrii lucrarea ta încât să fie una unică!

Nota: 3/5

Plata: follow permanent contului meu personal, SaraDoux- și părerea ta sinceră la cartea mea, „Otrava din vene"

— Sara

Critici III |Finalizată|Where stories live. Discover now