Iubirea și alte glume asemănătoare - shytrash

39 3 3
                                    

Titlul: Nu îmi place, mi se pare pus în glumă sincer, nu știu dacă asta ți-ai dorit, dar eu îți spun cum îl văd, iar pe deasupra parcă e mult prea lung. De atras, nu mă atrage în mod special și dacă pun la socoteală și coperta, cu siguranță nu m-aș uita peste carte dacă aș da peste ea întâmplător. Plus că, sincer, nu mi se pare că se potrivește atât de bine cu al tău conținut. 

Coperta: Nu îmi place nici aceasta, am observat că descrierea este destul de interesantă și ar fi păcat să o dai în bară cu titlu și coperta. Coperta mi se pare mult prea simplă, nu zic că asta este ceva rău, dar nu este nici clară. Titlul nu se vede bine, iar autorul pare o pată neagră pe un fundal alb. 
        De asemenea, nu mi se pare că se potrivește cu conținutul cărții, aș vrea ceva mai viu colorat poate, nu știu, dar ceva să atragă. Poate să încerci să pui personaje sau o copertă bazată pe un obiect esențial din carte. Habar nu am, până la urma este o poveste încadrată la ficțiune adolescenți, iar coperta mă duce cu gândul mai mult spre poezie. Poți încerca să lași o comandă la o persoană care se pricepe la așa ceva, poți încerca și la noi dacă vrei.

Descrierea: Aici lucrurile parcă se pun în mișcare, nu pot să spun că nu îmi place descrierea, căci chiar îmi place. Descrierea ta este bine alcătuită, dă detalii, dar totuși nu prea multe și se vede că ai muncit ceva timp pentru a o face, nu sunt doar fraze aruncate aiurea.
        Ce nu apreciez? Faptul că nu ai niște alineate. Aș vrea să le văd pe viitor. De asemenea, la al treilea paragraf acel „însă" ar trebui șters, propoziția are mai mult înțeles fără el.
        Acum îți spun din nou cât de mult strică coperta și titlul, cât de mult nu atrag. Descrierea este bună și este păcat ca unii oameni să nu ajungă să o citească pentru că nu sunt atrași de titlu sau copertă. 

Ideea cărții: Sinceră să fiu, nu este una atât de originală, subiectul mi se pare ușor expirat, un clișeu. Înțeleg totuși că suntem pe wattpad și aici cu greu mai găsești idei 100% originale, dar modul tău de a scrie și de a pune în practică această idee mi se pare cu adevărat special. Este ceva acolo în fiecare cuvânt care, mie personal, mi-a plăcut. Mi se pare că descrii foarte bine, dar nici nu plictisești cu detalii irelevante. 
        Doresc să te felicit pentru faptul că nu am reușit să sesizez greșeli gramaticale sau de exprimare. Totuși, pe alocuri, îți cam scapă niște virgule în plus. Nu este o problemă mare, cititul nu mi-a fost deloc îngreunat, iar asta se poate repara ușor dacă citești singurică cu voce tare capitolele înainte să le postezi. Când citești cu voce tare sesizezi mai bine greșelile. 
       Alineatele sunt la locul lor și apreciez că lași spații între paragrafe, dar vreau să îți spun că acea imagine care întruchipează un trandafir de la începutul capitolelor nu se vede prea bine, ar trebui să o mărești cumva. De asemenea, mai am de menționat faptul că nu dă foarte bine când folosești cifre într-o poveste, este mult mai bine să spui „cincisprezece" nu „15". 
       Despre lungimea capitolelor nu am ce comenta, căci este potrivită. Sper doar să nu arunci cartea spre clișeu, acum este bazată pe o idee ușor clișeică, dar nu-mi pot da seama cât de mult te îndrepți în acea direcție după patru capitole. Ai un mod interesant de a scrie și se vede că ai ceva experiență, atât pe wattpad, cât și în arta scrisului. Ar fi păcat să te arunci în clișeu și să urmărești un fir narativ folosit în prea multe cărți. 

       În final vreau să îți spun că mie mi-a plăcut ce am citit, dar te sfătuiesc din nou să faci ceva în legătură cu titlul și coperta. Să spunem că titlul este acceptabil, dar după ceea ce am citit, chiar cred că acea copertă este un dezastru și nu se potrivește deloc, iar pentru asta am să scad la nota finală. 

Nota: 3.5/5

Plata: Follow contului meu personal AimeePryor și o părere sinceră la cartea mea „Descendent". 

- Ada

Critici III |Finalizată|Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt