Ne csináld Franz mert nem segítek!

8.3K 448 58
                                    

Mintha kiesett volna az emlékezetemből az ami akkor történt. Semmire nem emlékszek. Csak arra hogy felriadok az éjszaka közepén. Egy nagyobb levélkupacban fekszem. Jézusom hova süllyedtem. Körbe nézek a kihalt épületben és szembe tűnik a tény hogy megint egyedül vagyok. A levelek hangosan zörögnek ahogy felülök. Valaki hátúról átkarol és erősen megszorít. Először azt hittem Franz aztán mikor befogta a szám mindez eltűnt. Olyan erősen fogott azt hittem összenyom.

-Te meg mi a jó édes francot csinálsz idióta?!-Franz üvöltött gondolom a mögöttem lévőnek. Tiló is megjelent bátya mellett és szúrós szemekkel néztek az engem lefogóra.-Nem megmondtam hogyha hozzáérsz letöröm a karod?-Hangja most inkább félelemkeltő volt mint fenyegető.

-Jó,jó nyugi!-Hirtelen elengedett és újra kaptam levegőt. Hangosan fellélegeztem és hátrafordultam. Egy pólót nem viselő kigyúrt testű fiú guggolt mögöttem. Mérgesen néztem rá, ő meg csak úgy elvigyorodott.

-Akkor most jöhet a "letöröm a karod" része a történetnek.-Franz megropogtatta ujjait a mögöttem lévő meg keserűen elvigyorodott.

-Tudod hogy szeretlek...-Kezdett el hátrálni kínosan vigyorogva.

-Te meg tudod hogy én nem...-Ennek mi baja? Ennyire utálja ezt a fazont? Tilóra néztem aki a földet bambulta. Vissza feküdtem levélágyásomra és igyekeztem visszaaludni. Ez nem nagyon sikerült mert a srác azt kiabálta:Nenenene! És még a levelek is zörögtek. Azt kérdezed miért nem segítek annak a szerencsétlennek? Mert mennyi esélyem van? Rászólok abbahagyja? Nem. Akkor meg mit ártassam maga? Mikor már lassan 10 perce verekedtek (mert közben néztem) Tilóra néztem aki fancsali képpel nézte a verekedőket. Kikászálódtam a levélhalomból és oda mentem a 2 verekedő sráchoz. Megálltam mellettük.

-Elég legyen már! Olyanok vagytok mint 2 óvodás!-A srác elvigyorodott, gondolom azt hitte hogy lebeszélem Franzot arról hogy felmossa vele a padlót.-Franz azt mondtad kitöröd a kezét. Akkor minek fojtogatod?-Franz értetlenül, a srác pedig reményvesztetten nézett rám.

-Most miért vagy ilyen?-Nézett rám boci szemekkel a srác.-Pedig azt hittem kedves vagy...-Elszontyolodott. Mondatára Franz erősebben megszorította a nyakát.

-Átlagban az vagyok de most nincs jó kedvem. Meg ha valaki mittoménmikor hátúról lefog, avval nem szoktam kedves lenni. Te meg ne fojtogasd már ezt a félkegyelműt!-Franzra szóltam rá, aki ellengette a srácot. Mikor megfordultam visszamenni a kis vackomba amit valószínű a 2 testvér dobott össze, találkozott a tekintetem Tilóéval. Meglepett képet vágott. Behuppantam a levélrengetegbe, és ránéztem a 2 eddig verekedő fiúra. Franz ellengette a fiút és egyenesen felém tartott. Karomnál felrántott (eléggé fájdalmasan) és elráncigált egy másik terembe. Kellemes idő volt ahhoz képest hogy ősz van. Elég nekem egy pulcsi, de annak a srácnak nem is kellett.-Most mi bajod?-Kérdeztem átlag hangerőn, de nem válaszolva húzott tovább maga után. Mikor vagy még 2 termet mentünk arrébb akkor fordult felém.

-Gido, egy vérfarkas. Felejtsd el hogy a közelébe mész!-Kijelentése inkább parancsnak hangzott.-Régen jóban voltunk de most már ki nem állhatom, de csak ő segíthet. Szóval kénytelen vagyok elviselni. Ma velem alszol. Kifogás nincs!-Elráncigált egy 3 "ágyas" helységbe. Miért nekem van külön ágyam? Franzcal az egyik szélső ágyon foglaltunk helyet, én feküdtem belül, ő meg kívül.

***

Másnap reggel Franz ébresztett. Azt mondta ne aludjak ennyit. Franc se tudja (imádom ezt a szóviccet :D(még akkor is ha nem illik más nevével viccelődni(sry Franz))) miért mondta, legalábbis én biztos nem, sose volt jó alvókám. Franz nyomában meneteltem egy kicsit komótosan. Mikor kiértem, akkor láttam meg, hogy egy kicsit kifosztották a királyi kincstár készleteit. Természetesen nem kell sokra gondolni, de biztos feltűnt az, azt hiszem Dámpíroknak hogy valaki lopott a készletből. Leültem a Szalonnát sütögető Gido elé egy fatönkre amit nem tudom honnan szültek de nem is bánom hogy itt van. Remélem gyorsan vége lesz ennek az egésznek. A reggeli (mert nappal van) mindenki részéről csendben telt. Viszonylag jól laktam. Ettem volna még többet de VALAKI aki tegnap este a szívbajt hozta rám, felfalt mindent. Gido kijelentette hogy elmegy szed fát. Látszólag Franz örült neki, Tilót meg hidegen hagyta.

2 HercegWhere stories live. Discover now