22 Kettesben

878 34 0
                                    

A születésnap után persze hazamentem és alig, hogy ledobtam magam az ágyra, már hívott Video Chaten Berry. Felvettem, majd amint megláttam Berry rózsaszín fejét, ezt mondta:
-Szia, Rachel!
-Szia, Berry! Uh, de vidámak vagyunk!-jelentettem ki.
-Bizony! Jacky meghívott randira? Ilyet nem mindegyik lánnyal csinál ám.
-Jaj, Berry, ez csak egy baráti összejövetel. Semmi több.
-Igazán? Úgy hallom együtt szülinapoztatok ma. Tegnap is ott voltál, sőt még ott is aludtál nála, mégis veled akar lenni. Szerintem ez több, mint barátság.
-Csak gondolom nincs kivel lógnia.
-Figyelj, Rach, tudom, hogy gyerekek közt voltál, de nekem nem kell az esti mese, nagy vagyok hozzá. Ha még mindig amnéziás vagy, akkor csak emlékeztetlek rá, hogy Jacky-nek sok barátja van. Ugyan, miért mondott volna le egy csomó találkát, miattad?
-Bla bla bla, Berry...Tudtam, hogy lesznek olyan rajongók, akik össze akarnak minket boronálni, de nem gondoltam volna, hogy egy a bandában is lesz.
-Tonny is így gondolja. Ugyan, Rachel! Fogadd el, hogy Jack jobban szeret és tudjuk, hogy te is őt.
-Én csak nem vagyok benne biztos...
-Vagyis tetszik neked Jacky?
Vettem egy nagy levegőt, majd kifújtam és bólintottam egyet. Berry úgy felvisított örömében, hogy talán a szomszéd szobában is hallották örömködését.
-Úr isten, úr isten, úr isten!-mondta egymás után gyorsan, levegő nélkül a hiperaktív lány.-Ez hihetetlen! 
-Berry, nyugi!-csitítgattam őt.-Jézus, már engem ijeszt meg az, hogy ennyire fel vagy pörögve.
-Bocsi, Rocky. De annak nagyon örülnék, ha veled összejönne. Nagyon normális vagy, össze is illetek és kiegészíted őt, ahogy ő is téged. Olyanok lennétek együtt, mint egy álom pár!
-Hidd el, nagyon sokszor elképzeltem, milyen lenne ha együtt lennénk. Séták, randik, ölelések, csókok és...És...
-Atya ég, azt is elképzelted?-csillogott Berry szeme.
-Nem!-pirultam el. -Nem, azt eskü nem! Jó, talán egyszer...De...De többször nem!
-Ez fantasztikus! Jacknek meg kell tudnia, hogy tetszik neked!
-Ne, Berry, kérlek ne! Majd én intézkedek.
-Ha te intézkedsz, talán majd három év múlva fogja csak megtudni. Ugyan,  Rachel, mitől félsz?
-Nem félek, csak...Szeretnék időt adni ennek, oké? Tudni akarom, hogy ami bennem folyik, nem csak egy fellángolás e.
-Igazad van. De tudom, hogy nem az. De azért ha akarod, Jacket is megkérdezem.
-Van egy jobb ötletem...
-Micsoda?
-Mi lenne, ha Tonny beszélne Jackel, hogy ő mit érez és átadná neked, te meg nekem.
-Túl bonyolult vagy, de ha te így szeretnéd, akkor megteszem.
-Köszönöm, Berry!
Berry rám kacsintott, majd letette a telefont.
Kinyitottam az ablakot, mert nagyon meleg volt, majd lefeküdtem az ágyra és becsuktam szemeimet.


Másnap persze órákig készültem a randira. Tusolás, hajmosás, szárítkozás, ruha választás, smink.
A szememet füstös hatásúra festettem ki, hogy jobban kihangsúlyozza a zöld íriszemet. Fekete és kakaó barna keverékét használtam. A rúzsom sötét vörös volt.
A hajamat felfogtam dús lófarokba. Mivel nem egy túl elegáns helyre megyünk, bátran felvehettem azt, amit csak szerettem volna. Hálós, fekete harisnyát húztam fel, rá pedig egy világoskék, rövid farmernadrágot. Egy fehér póló volt az utolsó, amit felvettem, amin egy fekete koponya volt. De azért a bőrdzsekimet és az acélbetétes bakancsomat sem hagytam otthon.
A tükör elé álltam, hogy teljes megjelenésemet le tudjam fotózni, majd elküldtem Berrynek a képet.

Én: Na hogy festek?

Berry: Awww. Hülyéskedsz? Jack könyörögni fog neked, hogy legyél a barátnője! Kapd el, kislány ;)

Én: ;)

Amint megláttam mennyi az idő, siettem is a buszhoz, hogy elérjem, majd mikor ez megtörtént, felszálltam rá és két-három megálló után leszálltam. Sétáltam még egy kicsit, közben fürkésztem hol lehet Jack. Már azt hittem átvágott, mire megtaláltam az étterem ajtaja mellett. Szürke sapka, fekete, vékony pulcsi és szakított nadrág tornacipővel. Nem tudom miért öltözött ennyire be nyár közepén, de az biztos, hogy még sapiban is nagyon helyes. Mikor a fiú meglátott, elmosolyodott.
-És még az öt perc késést is betartottad.-ölelt meg a fiú.-Micsoda nő...
-Téged ennyire vonz, ha késik egy lány?-néztem szemeibe.
-Bevallom, az jobban bejön, ha tele van meglepetésekkel. Kicsípted magad.
-Ez olyan természetes lenne?
-Te mindig gyönyörű vagy.-kacsintott Jack, majd kinyitotta nekem az ajtót és bementünk.

Az étterem pompás volt! A szürke színében pompáztak a kipárnázott ülőhelyek, világos árnyalatban a téglalap alakú asztalok, a padló sötét fából készült, a fal pedig sárgára volt festve. A rádióban halkan szólt a zene. Jack és én helyet foglaltunk a legközelebbi asztalnál, majd nemsokára egy fiatal pincérsrác sietett hozzánk.
-Sziasztok! Mivel szolgálhatok?-kérdezte.
-Még nem tudjuk, de én egy kólát kérek. Rachel, szeretnél valamit?-kérdezte Jack.
-Am... Csak egy jegesteát.-válaszoltam.
-Rendben.-bólintott a fiú.-Adok étlapot is, hogy könnyebb legyen a választás.
Mikor odaadta, mint a ketten nézegetni kezdtük, mik a kínálatok, közben pedig beszélgettünk.
-Életemben nem mentem még étterembe.-kuncogtam.
-Hogyhogy?-lepődött meg Jack.-Még egy KFC-be se?
-Nem. Soha.
-Milyen kretén srácokkal jártál te?-poénkodott Jack.
-Tényleg azok voltak. Az elsőt Dave-nek hívták. Ő semmi másról nem tudott beszélgetni, csak magáról. Egy hónap után szakítottunk is. Volt egy Zack nevű is, ő pedig  egy hét után megcsalt...A legelső komoly kapcsolatom egy John nevű gót fiúval volt. Tíz hónapig tartott. Ő volt nekem az első és nagyon szerettem. Bár Brian mondta nekem, hogy nem kéne vele lennem én mindig vele voltam. A gond az volt, hogy a vége felé sokat veszekedtünk, aztán úgy lett vége a kapcsolatnak, hogy megláttam egy gót csajt az ágyában és én pedig azonnal szakítottam Johnal.
Azóta nem volt komoly kapcsolatom, de bánom is, hogy nem hallgattam Brian-re...Végül pedig Kenny...Szerintem ezt a sztorit tudod.
-Sajnos igen...Azóta megfogadtam magamnak, hogy senkivel nem hozlak össze. Nekem is voltak ilyenek.
-És fejben tudtad tartani, hogy hogy hívják őket?-vicceltem el a szitut.
-Igen.-nevette el magát Jack.-Az elsőt Jessica-nak hívták. Igazi vadállat volt amúgy. Amikor veszekedtünk, hozzám vágott egy borosüveget, de mindig mászott rám és én folyton lekoptattam. Furcsa kapcsolat volt. Két hónap múlva szakítottunk is. Aztán jött Miranda. Füves volt. Akkor volt az, hogy Tonny-val kipróbáltuk a hernyót, de engem azóta nem is vonz a drog. Hülye voltam, hogy belementem. Szóval Melinda sem volt tiszta. Ő megcsalt engem, úgy hogy én nem tudtam róla. Csak a kapcsolatunk végén tudtam meg Tonnytól, hogy a haverjával feküdt össze a lány. Aztán jött Selly. Azt már tudod mi volt. Kenny megbosszulta azt amit velem tett. Aztán volt egy lány, aki tetszett, de Kenny lenyúlta. Eva volt a neve. A második komoly kapcsolatom ebben a gimiben volt. Brendy volt a neve.
-Arról hallottam. Azt mondta, hogy te csaltad meg. Aztán iskolát is váltott.
-Ezt híresztelte. De valójában nem csaltam meg. Csak azért jött velem össze, hogy népszerű legyen. Aztán mikor szakított velem, azt mondta, amit most te mondtál. Szerencsére Vanessa mellém állt és elmondta, hogy nem vele csaltam meg őt, hanem csak vigasztaltam. Jóba vagyok vele. Az apja akkor halt meg, mikor Brendy-vel jártam. Egy ölelés nem megcsalás. Hűséges voltam mindig a lányokhoz, akiket szerettem, mindegy mit tettek velem. Csak elkezdtem szerelem ügyileg magamba fordulni és nem tudtam úgy szeretni, mint régen.
A pincér, amint meghozta az innivalókat, kértünk ételt is, majd folytattuk a beszélgetést.
-Tudtál?-kérdeztem.-Miért, most már tudsz?
-Rachel...-fordította oldalra a fejét.
-Ha nem akarsz róla beszélni, akkor inkább nem erőltetem, de mondd el, hogy akarsz e róla beszélni, vagy nem.
-Rachel, ssst! Hallgasd!
Ekkor csöndbe maradtam. A rádió Derek dalát játszotta és ha jól gondolom, Gerald keze van benne. Nem más volt a dal címe, mint Dear Helena. Derek Jack anyjának írta ezt a dalt. A fiú szeme úgy ragyogott, mint egy csillag az égen.
-Olyan szép ez a szám!-jelentettem ki halkan.-Apád kitett magáért.
-Igen...-bólintott Jack.-Szeretem ezt a dalt!
-Jelenleg hol van édesanyád?
-Elvileg nem ebben a városban. Olympiába ment. Születésnapomra mindig kapok tőle egy hosszú levelet, hogy tudjam mi a jelenlegi állapota. Azt akarom, hogy újra együtt legyenek apával...Ő neki sincs senkije, apámnak sincs...Nem azért ment el, mert más férfira vágyott...Csak azért, hogy apának megmutassa, neki milyen nehéz volt egyedül nevelnie és rájöjjön mit rontott el. Apa még mindig szereti anyát és tudom, hogy fordítva is így van...
-Akkor miért nem jön vissza hozzátok?
-Az adósságok miatt...Nagyon nehezen keresi ott a kenyerét, a lakbért sem tudja kifizetni, addig nem mehet sehova...
-Jack, tudod mit..-fogtam meg a fiú kezét, majd mikor láttam a zavart az arcán, tovább mondtam a mondanivalómat.-Tudom, hogy mi híresek leszünk. Egy hajszál választ el minket tőle...Ha még egy kicsit kitartunk, pénz is lesz belőle. A mi részünkből kifizetjük anyud adósságait.
-Rachel ezt megtennéd értem?-ragyogott fel rám kék írisze.
-Igen...Mindent, hogy boldog legyél.
Jack nem vette észre, de azonnal viszonozta az én kézfogásomat, így kéz a kézben ültünk egymás előtt.
-Rachel én ezt nem tudom hogyan háláljam meg...-simította végig hüvelykujját kézfejemen.-De valamivel biztosan meg fogom.
Ettől az érintéstől úgy szárnyaltam lélekben, mint egy madár. Csendben mosolyogtam, nem mondtam semmit. Jack sem mondott ezek után semmit, keze is úgy maradt. Csak néztük egymást és nem szólaltunk meg. Most értettem meg igazán, hogy milyen fantasztikus érzés nem csak közösen beszélgetni, hanem együtt a csendet kiélvezni. Mikor csak halkan egymás szemébe néztek és tudjátok, hogy  másik mit érez. Nem tudom hogyan fejezzem még ki ezt az érzést, de egészében mámorító.

Rocky +BEFEJEZETT+Where stories live. Discover now