Kilo Verme Yöntemleri *-*

4.3K 83 8
                                    

Bir sağlık blogundan alıntıdır *-*

Öncelikle sabahları uyandığımızda kahvaltıdan 30 dakika kadar önce 1 bardak su içerisine yarımşar çay kaşığı bal ve elma sirkesi atarak bunu içiyoruz ve güne başlıyoruz. Daha sonra kahvaltıda 200 ml yağsız süt ve bir kibrit kutusu beyaz peynir ve yanında 2 dilim form diyet ekmeği tüketeceğiz. Bu kahvaltıyı beğenmezseniz 2. bir seçenek olarak 1 adet 5 dk kaynamış yumurta, 2 dilim esmer çavdar ekmeği ve 20 gram beyaz peynir, 5 adet siyah zeytin, bir adet küçük boy domates ve 2 çay kaşığı süzme bal da tüketebilirsiniz.

kahvaltı ile öğle yemeği arasında bir adet kabuğu ile birlikte orta boy yeşil elma tüketmenizi tavsiye ederim.

Genç Kız Diyeti Listesi öğle yemeği menüsü ise bir porsiyon ton balıklı salata ve beraberinde 1 dilim diyet form ekmeği olacak şekilde tüketiyorsunuz. Bunu beğenmediyseniz bir kae sebze çorbası, 5 adet haşlanmış brüksel lahanası ve yanında bir kase yağı alınmış yoğurt ta alternatif bir öğle yemeği menüsü olarak Genç Kız Diyeti nde öğle yemeğinde yenilecekler olarak sıralanabilir.

Öğle yemeği ile akşam yemeği arasında yarım tost ve yanında 1 bardak bitki çayı (tercihen yeşil çay yada mate yaprağı çayı) içebilirsiniz. Çaya şeker katmamanızı tavsiye ediyorum.

Akşam yemeğinde 1 porsiyon yapsız tavuk baget ve yarım kase pirinç lapası tüketebilirsiniz. Ayrıca diğer günlerde balık eti veya yarım porsiyon kırmızı et te yağsız olması kaydıyla tüketilebilir. Yanında sirkeli salata da iyi gider.

Akşam yemeğinden sonra gece uyumadan 2 saat önce bir kase yağsız keçi sütü içerisine 2 kaşık müsli atarak yiyebilirsiniz.

Genç Kız Diyeti Boyunca Nelere Dikkat Edilmeli:

Öncelikle her öğünde salata veya meyve salatası yüketmeniz gerekiyor. Sütü yağsız içmeniz gerekiyor. Günlük protein ihtiyacını karşılamak için mutlaka

Günde en az 5 tabak sebze meyve tüketmelisiniz. 3 kase de süt ve süt türevi gıdalar almanız gerekiyor. Günlük protein ihtiyacını akrşılamak amacıyla mutlaka her gün baklagiller, kırmızı veya beyaz et tüketimi gerçekleştirilmelidir. 1 haftada 7 kilo verdiren genç kız diyeti boyunca tatlı ve şekerli unlu mamüller yemek yasaktır. Bunun yerine tatlı ihiyacını karşılamak için günde 10 adet altın çilek kurusu veya 3 adet yaş hurma yiyebilirsiniz.

KIZLARA TAVSİYELER ♥Where stories live. Discover now