4 Okul Stresi, Yenmeli Hepsini !

2.9K 83 6
                                    

Sözlüler kabuslarına giriyorsa, kendini sınıftaki diğer kızlarla kıyaslamadan duramıyorsan ve stres seviyen iyice artıyorsa, bu yazıyı kaçırma!

Stresin: Konuşkan değilim, anlatacak bir şey bulamıyorum!

Üstesinden gel: Her kurduğun cümlelenin kusursuz, her söylediğin şeyin çok ilgi çekici olması gerekmiyor. Öncelikle bunu unutma! Ve aklına gelenleri söylemekten çekinme! 

Bunu da dene
Gözlem yapman işe yarayabilir. Sınıfınızdaki diğer kişileri izle. Kim en çok hangi konu hakkında konuşmayı seviyor, birbirlerine hangi konularda sorular soruyorlar… Sonra sen de onlara karışmayı dene!

Stresin:
“Güzel değilim!”

Üstesinden gel
Ayna karşısında saatler geçirmek ve kendini diğerleriyle kıyaslamak sana hiçbir şey kazandırmaz. Bunun yerine kendindeki güzel yönleri keşfet. Esprili misin, müzik konusunda yetenekli misin? Artılarını listele ve kendinle barış. Böylece kendini diğer insanların yanında da daha güçlü ve kendinden emin hissedersin. 

Bunu da dene
Sınıftakiler yüzünde çıkan sivilceyle ya da diş tellerinle ilgili espriler yapıyorlarsa ve sen bunu fazlaca taktığını belli ediyorsan, daha da çok üstüne gelirler. Böyle anlarda olayın üzerinde fazla durma hatta sen de esprili bir yanıt vererek kendinle barışık olduğunu onlara göster!

Stresin
“Erkeklerle konuşurken utanıyorum”

Üstesinden gel
Pratik yapmadan bu sorunu aşamazsın. Bu yüzden yüzünün kızarmasına aldırmadan erkeklerle sohbet etmeye çalış. İlk olarak hoşlandığın değil de kendini yanında rahat hissettiğin erkek arkadaşlarının yanında mini konuşmalar yapman işe yarayabilir. 

Bunu da dene
Öğretmen takım çalışması gerektiren ödevler verdiğinde kankanla aynı takımda olmak için çırpınma ve erkeklerle aynı takımda olmayı dene! 

Stresin
“Sınıf önünde konuşma fobim var”

Üstesinden gel
Neden korkuyorsun, seninle dalga geçilmesinden mi, yanlış bir şeyler söyleyip öğretmenin gözünden düşmekten mi, hoşlandığın çocuğa rezil olmaktan mı? Önce bu soruların yanıtlarını düşün. Sonra da başına gelebilecek en kötü senaryoyu hayal et. 

Bunu da dene: Evde tek başınayken aynanın karşısında pratik yapmayı dene. Ders konularını sesli bir şekilde anlat. Mimiklerinin, el kol hareketlerinin nasıl olmasını istediğini çalış. 

KIZLARA TAVSİYELER ♥Where stories live. Discover now