Informační leták

229 33 6
                                    

Zdravím. V této kapitole bych se jen chtěla vyjádřit k pár věcem. 

Prvně  bych chtěla upozornit na změnu v pravidlech a to konkrétně na poslední bod. Rozhodla jsem se, že nebudu dělat covery na fanfikce. Nejen, že se mi obálky na takováto témata špatně dělají, ale autor je často ani nepoužije, rychle vymění či dílo smaže. Taktéž bývají tato díla často nekvalitní, plná hrubek a nesmyslného obsahu. Rozhodně se nesnažím házet všechny fanfikce do jednoho pytle! Sama si nějaké přečtu, avšak najít kvalitní příběh je celkem záhul. Také nechci dělat covery na fandomy, kterým nerozumím nebo dokonce které nemám moc v lásce. Avšak co si nemůžu odpustit je, že dám lehké privilegium k-pop fanfikcím. Jelikož jsem zažraný kpoper, nemůžu si tyto covery nechat ujít. Nicméně budu vybíravá i v tomto ohledu. Neznamená to hned, že vám cover na fikci neudělám. Jen si pořádně promyslete, zda kniha splňuje má kritéria. Počítám s tím, že příběh by měl být gramaticky správně (každý nějakou tu chybu přehlédneme), jeho obsah dává smysl a není to jen nějaká slátanina. Omlouvám se všem fanouškům těchto kategorií (youtubeři, instagrameři (wut? nemám tucha jak se tomu říká), zpěváci a filmové postavy (herce beru :D, vím jsem divná)), ale covery na tuto velkou závorku dělat nehodlám. Berte to prosím v ohled. Nesnažím se je "hejtit", avšak už mi to trošičku leze krkem. (Toto se nevztahuje na již objednané covery.)


Jako druhý bod bych chtěla lehce rozebrat čas, lépe řečeno můj čas. Rozhodně vím, že mi dlouho trvá, než nějakou objednávku zpracuji a chtěla bych s tím něco dělat. Avšak připadá mi neslušné (vzhledem ke mně), když mi nějaký autor napíše, že bych si měla pospíšit nebo si objedná cover někde jinde. To mne dokáže skutečně rozhořčit. Takovému člověku cover neudělám. Vím, že je na Wattpadu spousta slušných avšak i neslušných lidí. A také lidí, kteří se do role grafika nedokážou vcítit, proto bych si zde ještě ráda vylila srdíčko. 

Já grafičím nějakým tím druhým rokem, možná dokonce třetím a během těch let jsem si malou částí grafického světa prošla. Sleduju spostu známých i neznámých grafiků, různá videa a tutoriály. Proč vám to říkám? Všechno je to čas. A čas se nedá vrátit zpět. Spousta autorů se domnívá, že čím zkušenější grafik, tím rychlejší práce. Z mého osobního pohledu je to přesně naopak. Sice již známe všechny možné nástroje, které Photoshop má, avšak snažíme se jim lépe porozumět, dovést jejich umění k dokonalosti. A taky musíme zkoušet nové věci. Grafika by rychle omrzela, kdyby nenabízela tak široké spektrum variant a neznámých. 

Grafika se netvoří lusknutím prstu. Jsme schopni nad ní strávit hodiny, ale i celé dny. Já osobně toho mám přes týden hromady a jediný čas na grafiku se mi proto  naskýtá jen přes víkend. V můj volný čas. Uvědomte si prosím, že nejen já, ale skoro všichni grafici tady na Wattpadu se grafikou neživí, tvoří ji ve svém volném čase. A toho byste si měli vážit. 

Nejsme stroje, jsme také lidé. Máme vlastní život a jiné koníčky než grafiku. Občas přijde příliv kreativity, avšak i ten se občas zpozdí, či během  několika týdnů nepřijde vůbec. Berte tohle jako výzvu k trpělivosti.

Jestli jste se dostali až sem, s radostí vám můžu oznámit, že toto je konec.
Schluss.

(Jak vypadá má hodina informatiky)

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

(Jak vypadá má hodina informatiky)

Reverie (FOREVER CLOSED)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora