10. Μια "ταυτότητα" για την Ελουάζ

213 58 103
                                    


"Λέγε Ζήση ! Μην με κρατάς σε αγωνία", ήταν η απάντηση του Διοφάντους. Στο γραφείο μπήκε και η Έλενα. Ο Ζήσης άρχισε να τους ενημερώνει για τις κινήσεις του. Κάποια στιγμή εστίασε σε αυτό που ήθελαν να ακούσουν.

"Μία από τις οργανώσεις που κατήγγειλε τα γενόμενα στην ψυχιατρική κλινική του Αρμάγου ήταν η "Δράση Πολιτών Δυτικής Αθήνας".

"Νομίζω κάπου έχω ακούσει για αυτήν" είπε ο Διοφάντους.

"Είχαν καταγγελίες ότι οι άνθρωποι του Αρμάγου έβγαιναν στη γύρα παγανιά να βρουν απόκληρους σε διάφορα στέκια. Έκαναν τις επιλογές τους και τους έπαιρναν στην κλινική για τα περαιτέρω.."

"Τι εννοείς περαιτέρω ;" ρώτησε η Έλενα που παρακολουθούσε με προσοχή.

"Έχουν μια βιτρίνα δήθεν για ψυχολογική υποστήριξη περιθωριακών ατόμων, για την οποία επιδοτούνται αδρά. Αυτό είναι το επίσημο προφίλ τους το οποίο και διαφημίζεται. Έπρεπε λοιπόν να έχουν φιλοξενούμενους εκεί. Από κάτω όμως υπάρχουν άνθρωποι που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Η οργάνωση και όχι μόνο αυτή, μιλάει για εμπόριο οργάνων σώματος από μια συγκεκριμένη ομάδα εκεί μέσα που διευθύνει ο περιβόητος Αρμάγος".

"Μπουμπούκια λοιπόν..." πρόσθεσε ο Διοφάντους. Ο Ζήσης συνέχισε:

"Πριν πολλά χρόνια, γύρω στο 2013, μια ηλικιωμένη γυναίκα ήρθε και τους κατήγγειλε ότι η κόρη της βρέθηκε σ' αυτήν την κλινική σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Ήταν απόφοιτη της σχολής καλών τεχνών και είχε ένα παράξενο καλλιτεχνικό όνομα".

"Ελουάζ !" πετάχτηκε ο Διοφάντους.

"Ναι !"

"Ζήση, κλείσε ένα ραντεβού άμεσα μαζί τους να πάμε να μιλήσουμε. Όσο πιο σύντομα γίνεται" είπε με αγωνία ο Διοφάντους καθώς το βλέμμα του έλαμπε από μια ολοφάνερη ελπίδα. Συνέχισε:

"Στο μεταξύ η Αστυνομία δημοσιοποίησε το θέμα έτσι ;"

"Ναι", απάντησε η Έλενα, "είπαν ότι αναζητείται μια νεαρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων, που φέρεται να εμπλέκεται στα γεγονότα της νύχτας της πυρκαγιάς στην κλινική"

"Τι θα κάνουμε κύριε Διοφάντους ;" ρώτησε με αγωνία ο Ζήσης

"Πρώτα κλείνεις ραντεβού με την οργάνωση το συντομότερο. Μετά, θα δούμε, ίσως βγούμε και μιλήσουμε δημόσια".

 Μετά, θα δούμε, ίσως βγούμε και μιλήσουμε δημόσια"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
ΕΛΟΥΑΖWhere stories live. Discover now