12. Συνάντηση με τη Θεία

176 53 78
                                    

"Κατερίνα Ιατροπούλου κύριε Διοφάντους !", ήχησε η φωνή του Ζήση με ένα τόνο θριάμβου στη χροιά της. Το πρόσωπό του πρόβαλε στην πόρτα του γραφείου του διευθυντή του. Ο Ισίδωρος τον κοίταξε ίσια στα μάτια.

"Το επιβεβαίωσες βρε θηρίο ;"

"Ναι, συνεργάστηκα με την Αργυροπούλου στην Οργάνωση. Από τα στοιχεία που μου έδωσε για την μητέρα της, έψαξα και έφτασα στην κόρη. Μία και μονάκριβη την έχει.." είπε ο Ζήσης και πέρασε στο γραφείο.

"Μπράβο βρε Ζήση ! Και ;"

"Κατερίνα Ιατροπούλου, γεννημένη το 1986"

"Που μπορούμε να την βρούμε άραγε, το σπίτι της, οι γονείς της ;"

"Με την Μητέρα της ζούσε τα τελευταία χρόνια αλλά έχει πεθάνει κύριε Διοφάντους από το 2014, ένα χρόνο μετά που μας είπαν από την οργάνωση.."

"Κρίμα", είπε προβληματισμένος ο Ποινικολόγος.

Το χαμόγελο του νεαρού συνεργάτη του, τον έκανε να αλλάξει διάθεση

"Μην μου πεις"

"Έψαξα κύριε Διοφάντους για πλησιέστερους συγγενείς. Πιο κοντινή της οικογένειας η αδελφή της μητέρας της, Ουρανία Ρενέκου"

"Ζήση δεν είσαι συνεργάτης, πραγματικός ντέτεκτιβ είσαι παλικάρι μου ! Που μπορούμε να την βρούμε την κυρία αυτή ;"

"Μένει στην Πετρούπολη, εδώ σας έχω και την ακριβή της διεύθυνση", είπε με ένα πλατύ χαμόγελο ο νεαρός, αφήνοντας τα στοιχεία μπροστά στον διευθυντή του.

"Τέλεια ! Πρέπει να κανονίσουμε να επισκεφτούμε το συντομότερο αυτήν την κυρία Ζήση !", του είπε και αμέσως μετά το βλέμμα του βάρυνε.

"Τι σας απασχολεί κύριε Διοφάντους ;"

Εκείνος σηκώθηκε απ την πολυθρόνα και έκανε μερικά βήματα σκεπτικός.

"Η Αστυνομία Ζήση ! Δεν είναι δυνατόν να έχουμε εμείς αυτά τα στοιχεία και να μην τα έχουν εκείνοι..." σχολίασε για να πάρει την απάντηση

"Λογική σκέψη και ίσως έτσι να είναι. Αλλά σκεφτείτε κάτι..."

"Τι ;"

"Έχει πρόσβαση η αστυνομία στην οργάνωση που επισκεφτήκαμε εμείς ; θέλω να πω, λόγω χώρου και ιδεών, πόσο μπορεί να αντλήσει στοιχεία από εκεί ;"

Ο Ισίδωρος έξυσε το πηγούνι του σκεφτικός.

"Μπορεί να έχει και άλλη δίοδο σε πληροφορίες Ζήση μου, που εμείς είτε αγνοούμε είτε αδυνατούμε να έχουμε... τέλος πάντων, αυτό δεν είναι σημαντικό τώρα. Αυτό που προέχει είναι να μιλήσουμε στην κυρία Ουρανία Ρενέκου. Και για ιδιαίτερους λόγους καλύτερα να πάω μόνος εκεί.

ΕΛΟΥΑΖWhere stories live. Discover now