Kapitola 4

1.4K 96 16
                                    

D A M I Á N

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

D A M I Á N

"Dobrý večer, mám pre teba vynikajúce správy, na tú svoju romantickú večeru nebudeš musieť dlho čakať. Hana s Augustom nás pozvali, chcú slávnostne oznámiť dátum svadby a miesto konania."

"Už majú dátum? Zasnúbili sa omnoho pozdejšie ako my dvaja," reaguje zmätene a s istou dávkou podgúraženosti.

"Nie je to súťaž, Noemi," odpoviem laxne a rozväzujem si kravatu na krku.

"Nepovedala som nič o súťažení. Len ma to jednoducho zarazilo. Je trochu divné, že my dvaja sme zasnúbení už dva roky a ty pri návrhu o stanovenie dátumu vždy odvraciaš pozornosť a meníš tému."

"Už som raz bol ženatý, nemám sa kam ponáhľať."

"Jasné... ale nebol si ženatý so mnou."

"To som ani netvrdil, Noemi. Vážne netuším, čo obrúčka na prste zmení. Obyčajná formalita. Sme spolu, nestačí ti to?"

"Tak prepáč, že som sa vôbec ozývala. Aspoň už viem, na čom stojím."

"To znamená, že prijímaš pozvanie na tú večeru alebo sa mám z toho vykrútiť?"

"Vieš čo, Damián, daj sa vypchať. Môžeš sa ísť vyspať do obývačky. Nechcem sa práve teraz pozerať na tvoju tvár," zahlási arogantne a podsunie mi pred tvár moje periny.

"Seriózne? Naozaj nechápem, čo ti znovu zišlo pod nos. Ráno si sa sťažovala, že spolu netrávime čas a teraz ma vyhadzuješ z postele? Popracuj na tom, čo vlastne chceš a poupravuj si preferencie, Noemi."

"Len samotný fakt, že nerozumieš príčine mojej zlosti hovorí o všetkom. Dobrú noc."

"Aj tebe," odvetím a poberiem sa do vedľajšej izby. Dramatické ženské. Človek sa im nikdy nezavďačí. Raz tak a následne na to zmenia a otočia svoju náladu o stoosemdesiat stupňov. Kto sa má v nich vyznať?

Po tom fiasku s tou arogantnou ženskou som si neplánoval doviesť domov ďalšiu panovačnú a hašterivú fúriu. Úprimne, žiadna svadba nie je na obzore a tak skoro sa jej so mnou rozhodne nedočká. Moje prvé manželstvo dopadlo katastrofálne. Chcem si ušetriť čas naháňaním sa po právnikoch a hádkam o majetok, ktorý predovšetkým patrí hlavne mne. Jasné, s Vivien sme stále v kontakte a považujem ju za svoju kamarátku, ale podviedla ma a moje mužské ego utŕžilo poriadny kopanec do gulí. Nepoučil som sa a chyboval znovu, keď som prejavil zraniteľnosť a zdôveril sa Karlovej o svojich nasadených parohoch. S Noemi som obozretnejší. Vie o mojej minulosti len pár najpodstatnejších faktov.

Stretli sme sa na dovolenke v Miami. Sedela pri bare, krátke šatičky, ktoré ledva zakrývali jej chutný zadok, ktorý som mal presne vo výhľade. Neodpustil som si zízanie. Samozrejme nie očividné, zahral som sa na neprípustného a neskôr jej objednal drink. Bola polichotená. Mrkla na mňa a usmievala sa, neustále si uhladzovala prameň vlasov za ucho, mal som ju tam, kde som to presne chcel. Načatú, pripravenú na odobrenie vrátenia sa na moju izbu spolu so mnou. Nehrala sa na neprípustnú. Stačilo jej moje obyčajné koketovanie, na ktoré som zvyčajne každý večer nabalil nejaký úlovok na vypustenie pary. Bez okolkov so mnou strávila noc. To nebolo nijak zvláštnym prekvapením. Zvykol som si, že mi žiadna nevedela povedať nie. Moja úspešnosť je stopercentná. Ktorúkoľvek ženu som si už vytipoval, ani jedna sa zatiaľ nezdráhala. S Noemi to však zašlo ďalej, ako len obyčajný flirt na jednu noc.

Hodinová spoločníčka 2 - Naučím ťa milovať ✔Where stories live. Discover now