Kapitola 40

1.4K 106 9
                                    

D A M I Á N

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

D A M I Á N

"Meškáš desať minút," prehlási hneď, ako Toby zájde dovnútra so sarkastickým výrazom, a ťuká schválne na svoje zlaté náramkové hodinky. Tie sú nové? Nevidel som ich na nej.

"Bejby, odporúčam ti nájsť si nejakú aktivitu, ktorá ťa odbúra od toho konštantného napätia a stresu. Zatiaľ čo je tvoja oddanosť k úlohe matky pozoruhodná, tiež z teba robí človeka, ktorý je až žalostne naviazaný na svojho syna, pretože bez neho sa doma nudí a nemá okrem pozerania preplácaných reality šou čo robiť. Ale páči sa mi, že si sa mi chcela pochváliť svojimi novými hodinkami. Žeby boli od nejakého tajného ctiteľa?"

"A čo keby áno? Máš s tým problém?"

"V tom prípade ale musí byť slepý a totálne sprostý. Inak si to neviem vysvetliť."

"Úbožiak," precekne namosúrene a je pripravená privrieť mi dvere pred nosom.

"Počkaj, žartujem. Pozývam vás na náš silvestrovský večierok, môžeš so sebou vziať aj svoju kamarátku nižšieho vzrastu. Chápem, že ste nerozlučné ako nejaké siamské dvojčatá."

"Prepáč, čo ťa dovádza k presvedčeniu, že mám akýkoľvek náznak chuti ísť na nejaký večierok, ktorý organizuje tvoja rodina, kde bude okrem toho tvoja snúbenica a ešte aj matka bosorka, ktorá ma z celej duše nemôže vystáť? Strč si to svoje pozvanie vieš kam."

"Mala si ho na Vianoce, chcem s ním stráviť posledný deň v tomto roku. Nechcem ťa od neho odlúčiť, takýmto spôsobom s ním budeme obaja a mimo toho, bude tam milión ľudí. Na moju matku ani nenatrafíš. S Noemi si nerob starosti, tá je na rozdiel od niekoho krotká ako baránok."

"Na také typy je tvoja okázalá osobnosť vysadená... Ale moja odpoveď znie stále nie," neopúšťa zo svojej neoblomnosti a znovu sa na povrch vyplavuje jej hašterivá povaha. Na druhú stranu, poznám ju a vedel som, že to s ňou nepôjde ľahko.

"Bejby, ak tak veľmi žiarliš na Noemi a to je hlavná príčina, prečo tam nechceš ísť, potom mi to pokojne povedz a ja ťa o to viac nebudem žiadať. Chápem, že pre teba nemusí byť dvakrát príjemné nachádzať sa v blízkosti ženy, ktorá získala to, čo si ty stratila," skúšam na ňu vyjednávaciu metódu a dúfam, že to vyjde.

"Zlato, ako som mohla stratiť niečo, čoho som sa vzdala dobrovoľne? Ja som opustila teba, nie naopak. Už si zabudol? Alebo si si to snáď len chcel pretvoriť k scenáru, ktorý ti viac vyhovuje?"

"Tak potom nevidím problém v tom, prečo by si tam nemohla prísť. Cezo mňa si sa preniesla a odkedy ťa poznám, serieš na názor všetkých ľudí okolo seba. Nič už ku mne predsa necítiš, môže ti byť jedno, že ma bude sprevádzať moja snúbenica."

"Nemohlo by mi to byť viacej jedno. Si mi ukradnutý. Ukradnutý s veľkým U." Správa sa ľahostajne a prekríži si ruky pri prsiach. Prezriem si ju nenápadne od hlavy po päty. Neodpustím si v jej blízkosti premeriavanie tej jej kurevsky príťažlivej postavy. Je navlečená v obtiahnutých čiernych šatách, ktoré formujú jej boky, a dávajú vyniknúť tým dokonale vyformovaným prsiam, na ktorých sa stále neodzrkadlil vplyv gravitácie. Stavím sa, že pod nimi nemá ani len prekliatu podprsenku. Myšlienka, že ma od opätovného stretnutia s tými dvomi delí iba kus látky, preliala všetku krv do mojich dolných partií. Niečo znovu tára a papuľuje, ale ja som sa aktuálne dostal do príjemného stavu popierania, kedy Elena Karlová existuje len od krku až po pás.

Hodinová spoločníčka 2 - Naučím ťa milovať ✔Where stories live. Discover now