hoofdstuk 6

213 7 3
                                    

er komt een vreemde lichtstraal naar ons toe Loki pakt me met een arm om mijn middel maar hij was vergeten dat daar mijn messen zaten 'oh f*ck!!' hoorde ik Loki schelden blijkbaar had hij in zijn hand gesneden ik legde een hand op zijn schouder en zij 'eigen schuld' toen werden we opgenomen denk ik door de lichtstraal. opeens stonden we in een gouden koepel Loki zij dat ik mee moest komen dus ik liep hem achterna. 'ik denk niet dat je kan paardrijden maar als je er op stapt hou ik de teugels wel beet' zij Loki. 'nee' zij ik 'wat nee?' 'ik kan prima zelf rijden'. zij ik. 'fijn'. als ik naar voor kijk zie ik een groot goud ... kasteel? kan ik het zo noemen? of is het iets anders?'
later liepen we door het grote gouden gebouw? kasteel? ik weet nog steeds niet hoe ik het moet noemen. 'jou vader is toch Odin?' vraag ik uit het niks. 'ja maar niet mijn echte' antwoordde Loki droog. we liepen verder door een grote gang uiteindelijk wamen we bij een kamer ik gok die van Loki. 'ga naar binnen en wacht' zegt Loki. 'prima maar de volgende keer aardiger zeggen' antwoord ik. Loki kijkt me aan met zo'n blik van, dacht je het zelf? 'blijf hier maar gewoon' zegt Loki voor hij weg loopt. ik ging de kamer doorzoeken. er stond een grote boekenkast ik keek welke boeken hij had, maar ik zag alleen een paar tegens en ik had daardoor nog geen idee wat er stond. ik ga de kamer verder onderzoeken. ik stop voor een grote kast, mijn nieuwsgierigheid zij 'kijk er in!' maar ik draaide me om en liep weg. maar mijn nieuwsgierigheid werd te groot ik liep terug naar de kast en maakte hem open. ik zag er een groen shirt in hangen en nog veel meer. mijn oog viel op een goud glimmend ding in het hoekje van de kast, het was een ... uhm.. helm? met horens zag er wel stoer uit ik pakte hem op en merkte gelijk dat hij helemaal niet zo zwaar was als ik verwachte. ik bekeek het beter en bedacht 'ja dat is wel iets van Loki past pervekt bij hem' ik glimlachte en zag een spiegel naast de kast staan. ik hield de helm met horns boven mijn hooft ik zette hem op en hij was niet erg te groot dacht ik. hij stond me wel goed ook al zeg ik het zelf. toen hoorde ik de deur open gaan en ik draaide me om ik zag Loki in de deur opening staan. hij keek me aan en glimlachte ik lachte terug en op dat moment zakte te helm over mijn hooft. ik zag dat loki in een lachbui schoot. ik probeerde de helm van mijn hooft te krijgen maar dat mislukte ik kreeg hem niet over mijn hooft 'lokiiiii.... help... alsjeblieft' vroeg ik smekend.  'oké dan' en hij liep naar me toe en haalde hem er zo af. ik knuffelde hem als bedankje. 'eennnn genoeg' hoorde ik hem zeggen. ik liet hem los en ik zag dat loki rood was. 'hey tomaat gaat het goed?' vroeg ik plagend. 'ja' zij loki meteen weer in loki stijl. 'Wel een coole helm hoor' zeg ik snel. 'Dank je' zegt loki en verbergt zijn lach. Mijn ogen worden groot 'wacht zij je net dank je??' 'Ja' zegt loki. 

Later op de dag. 'Lokiiiiiii, ik verveeeeelllll meeeeee.' Zij ik zeurderig. 'Lees een boek' adviseerde loki. 'Jaaaa... nee dus. ik wil hier meer zien, meer dan deze kamer bedoel ik dan'. 'ik kan je rond lijden' 'goed idee' zij ik. loki leidde me rond in asgard. uiteindelijk kwamen we bij de paardenstal ik loop naar achter en zie een prachtige fries staan. hij doet zijn hooft naar buiten en ik begin met hem te knuffelen. 'meestal is hij niet zo knuffelbaar' zegt loki bewonderend. 'hij lijkt op jou dus? zwart haar, houd niet van knuffelen en is knap'. het laatste was niet de bedoeling dat ik dat zei. loki moest weer lachen hij liep snel naar het paard tegenover de fries zodat ik zijn lach niet zag. 'hoe heet hij?' vroeg ik aan loki. 'Night' zegt loki 'als je wilt kunnen we wel een stukje gaan rijden'. 'mag ik op night?' vroeg ik met puppy ogen. 'ja hoor' zegt loki. 
toen we klaar waren met opzadelen probeerde ik op Night te stappen maar hij was te groot. dus gaf loki mij een voetje maar dat deed hij iets te hard dus ik viel er weer via de andere kant vanaf. ik belande met mijn gezicht plat op de grond. 'gaat het?' vroeg loki in een lachbui. 'nee' probeerde ik boos te zeggen maar dat mislukte ik schoot ook in de lag. 'nog een keer proberen?' vroeg loki toen we kaar waren met lachen 'als je me er maar niet weer aan de andere kant er af gooit'. 'afgesproken'. zegt loki. 'hoe weet ik dat je niet liegt?' 'vertrouw me maar gewoon'. 'ik ga het proberen maar ik beloof je niks!' zeg ik plagerig. 
toen ik veilig was opgestapt gingen we rijden. 'waar gaan we naar toe loki?' vroeg ik.  'bos'. antwoord loki 'oki' antwoord ik terug. 

(later)
'wow!' riep ik verwondert 'hoe kan dit bos nog mooier zijn dan dat bos bij ons!?' ik zag een omgevallen boom. ik keek loki aan en ik glimlach. ik denk dat hij de hint had begrepen want we spoorden tegelijk aan. ik ging te snel voor loki en was als eerste over de boom. maar toen we er overheen waren schrok ik me terpletter er stond een drie meter grote wolf voor mij. toen ik zag dat er wat aan de hand was stapte/viel ik van night af en liep ik rustig naar de veel te grote wolf. hij begon te grommen niet zo'n speelse maar zo een van als je dichterbij komt vermoord ik je grom. ik pakte mijn mes die ik nog mee had genomen en legde hem neer. het grommen werd zachter maar niet vriendelijker ik kwam dichterbij en hij begon weer boos te grommen. ondertussen stond loki al naast night. hij zij wat maar dat negeerde ik. ik liep verder naar de wolf. toen ik dichtbij genoeg was om te zien wat er was. zijn staart zat vast onder een omgevallen boom. 'ja ik weet het het doet pijn ik ga je helpen rustig maar' zij ik met een zachte stem. hij gromde nog steeds boos. 

story of you and me {voltooid}Where stories live. Discover now