21 JUNI

15 2 0
                                    


Vandaag heb ik de presentatie over de verslavingsgevaren op social media gehad en eerlijk: Ik was er niet klaar voor. Ik had niet het gevoel dat ik de informatie kende. Eigenlijk wel jammer, maar ja, ik vind examens belangrijker dat een presentatie tussendoor. Gelukkig kwam het goed. Sterker nog: Beter dan verwacht.

Ook heb ik verteld over het project.  Tijd om jullie ook maar weer een update te geven. Het is dag 20 en ik voel me opzich best goed. Wellicht dat ik het nog een maandje uittrek ;P. Nee grapje. Ik ben stiekem wel nieuwsgierig naar wat ik allemaal heb gemist, maar ik heb er geen dwang naar. Het voelt alsof de verslaving ondertussen aan het afnemen is. 

Soms heb ik wel het gevoel dat ik iets mis. Voorbeeldje: Afgelopen dinsdag was het concert van 5 Seconds Of Summer in the Qube bij Qmusicnl. Achteraf hoorde ik dat je dus via instagram nog kaarten kon winnen en dat daar in de stories veel was geplaatst over het concert. Ik baalde echt enorm, woensdag, toen dat bekend werd bij mij. Maar dit is dan ook echt de enige momenten dat ik het gevoel heb dat ik wat mis en dat ik heel graag toch even wil kijken. 

Bijkomend ding is dat ik door deze presentatie wel veel bezig ben geweest met vergelijken. Eigenlijk was het de bedoeling om dat pas op dag 31 te gaan doen, zeg maar, maar door deze presentatie ben ik wel lichtelijk in gaan zien dat ik op zich wel erg verslaafd was/ben. 

De irritatie die ik in vorige hoofdstukken heb beschreven neemt ook langzaam af. Ik focus eigenlijk niet zo veel meer op anderen, maar veel op mezelf. Ik ben erg bezig met mijn vaders verzorging, mijn relatie, scouting, werk en school. Dat laatste neemt wel heel veel tijd in beslag en zal de aankomende weken ook nog wel veel tijd in beslag gaan nemen. 

Schrijven en lezen doe ik ook best wel weinig. Dat merk je wel aan de updates in dit boek. De bedoeling was om elke 2/3 dagen een hoofdstuk online te gooien, maar er zitten er nu al 5 dagen tussen. Dit heeft te maken met prioriteiten stellen.

Ik heb toch nog even een vraag naar jullie toe. Ik zie dat er meer mensen lezen dan ik ooit heb durven dromen. Zijn jullie door dit boek naar jullie eigen social media gebruik gaan kijken? Of heb ik één van jullie aan het denken gezet om ook zo iets of iets vergelijkbaars te doen?  Laat het me even weten! Ik zal het erg leuk vinden als ik mensen op deze manier kan inspireren. 

Alright, ik denk dat ik voor nu wel even voldoende heb gedeeld. Ik hou jullie op de hoogte. Joe


The Anti-Social Media Project ☑Where stories live. Discover now