22 JUNI

14 2 0
                                    

Gister kreeg ik tijdens de presentatie een vraag die in mijn hoofd blijft hangen. Een klasgenoot vroeg namelijk het volgende.

Je post wel geregeld dingen in je whatsapp status. Waarom doe je dat dan wel? Is het dan niet een beetje vals spelen?

Ik heb heel krachtig geantwoord met een NEE, maar geen verdere uitleg echt kunnen geven. Ik heb verteld dat de quotes in de status voor mij een drijfveer is om verder te gaan. Een soort motivatie, wat het ook wel is, maar nu blijf ik maar aan die vraag denken. Waarom? Omdat ze ergens wel gelijk heeft, maar ook heb ik duidelijk aangegeven en verteld dat je wel op whatsapp mag. Dit staat ook in het eerste hoofdstuk bij de regels beschreven

Misschien had ik daaraan toe moeten voegen dat ik eigenlijk whatsapp amper gebruikte voor dit projectje. Facebook, snapchat, twitter en instagram stonden echt in de top 5. Whatsapp stond, op gebied van gebruik, bijna helemaal onderaan. En dan niet onderaan in de top 5, maar onderaan van bijna alle apps die ik op dat moment op mijn telefoon had, op een paar spelletjes na.

Maar dat antwoord realiseerde ik me pas echt gister avond. Ik realiseerde me pas echt dat ik whatsapp eigenlijk alleen gebruikte voor werk en mijn familie. Zelfs mijn vriend bel ik meer dan dat ik hem via whatsapp spreek en verder gaan veel  contacten met anderen via de mail.

Waarom vertel ik dit jullie nou? De mensen die mij een beetje kennen zullen het allang goed vinden dat ik het in ieder geval gewoon probeer. We zijn geobsedeerd door likes en comments en willen er op het allerbest uit zien, maar niemand let echt op de status in whatsapp. Ik durf te wedden dat veel mensen het niet eens gebruiken. Ik postte altijd al wel quotes rondom speciale gebeurtenissen in mijn whatsappstatus. Tijdens de HIT (scoutingkamp) heb ik elke dag alice in wonderland quotes gepost of vlak voor een concert komen allemaal songteksten. Maar nu ik bezig ben met dit project blijf ik door gaan met het posten van die quotes rondom, voor mij, speciale gebeurtenissen, momenten waar ik naar uit kijk of momenten waar ik achteraf heel trots op ben. Momenten waar ik van wil dat de mensen die geen instagram of facebook hebben, dat zij ze zien. (Kuch, opa en oma, kuch). Ik wil jullie laten zien dat er dus zo veel manieren zijn om toch dingen te delen met je geliefden, zonder dat het op elk platform hoeft, maar ik wil jullie ook laten zien dat het eigenlijk, in deze tijd, niet echt mogelijk is om compleet zonder social media te gaan. Het is gewoon niet 100% haalbaar, mits je op vakantie bent ofzo en er geen dingen van je verwacht kunnen worden en zelfs op vakantie moeten wij alles, maar dan ook alles, online delen.

Als je zo'n projectje aapakt gaat het uiteindelijk om de afspraken die je met jezelf maakt en tot op heden is het makkelijk te doen met de afspraken die ik nu heb gemaakt voor deze 30 days.

Beste klasgenoot,
Hier heb je het echte antwoord wat ik eigenlijk had moeten geven.

The Anti-Social Media Project ☑Où les histoires vivent. Découvrez maintenant