Jménem zákona

528 59 24
                                    


Zápas Montroseských strak a Sofijských supů možná nedopadl dle očekávání, ale i tak to bylo Harryho vítězství. Nechytil zlatonku, jeho tým projel utkání, vyhrál však v konečném součtu bodů, ani jedno z toho ovšem nebylo důležité. Hlavní bylo, že dohrál famfrpál až do konce bez toho, aby se prozradila jeho skutečná identita. Zvládl to, nebo ne? Ještě nepozorovaně musel zmizet ze stadionu a pokud možno pak zatknout Frosta. Nechtěl se přestrojit v šatnách, jen čapnout své oblečení a schovat se někam na toalety, či do komory pro údržbu. Až tam měl v plánu se převléknout a počkat, dokud z něho mnoholičná kapsle nevyprchá. Nicméně než stihl odejít ze šaten, Liam a další hráči ho zastavili.

„Kam si myslíš, že jdeš?" zeptal se ho Walker, když už už chňapal po klice ode dveří.

„Pryč," odpověděl jednoduše bystrozor, jemuž šlo o minuty.

„Chceš zdrhnout, podvodníku?" zatlačil zástupce kapitána na pilu. Na Harryho jako by někdo vylil kýbl ledové vody. Ví, oni to vědí. Něčím se zatraceně prozradil, u Merlina! Pomalu se otočil k odrážeči. „James by nikdy takto neletěl, nikdy by neztratil přehled o ostatním dění na hřišti. Nikdy bych ho nemohl strefit potloukem. Navíc máš obočí."

Hrdina kouzelnického světa si při těch slovech intuitivně šáhl nad jedno oko. Liam měl pravdu, lektvar již přestával působit. Bylo již příliš pozdě. V Chlapci-který-přežil však ještě neuhasla poslední naděje. Dokud to věděly jen Straky, nikoliv široká veřejnost, a zápas nebyl anulován, ještě nepropadl životem. „Není třeba se znepokojovat," pravil, zatímco mu na hlavě rašily černé kadeře, brada mu začala zarůstat stejně černými vousy, na čele se rýsovala slavná jizva tvaru blesku a jeho oči se zbarvily do smaragdově zelené. „Jen jsem jednoduše nahradil vašeho drahého chytače, který by se stejně bohužel nemohl zúčastnit. Nepřišel jsem vám zápas zkazit a zmanipulovat výsledek, ba naopak. Svým podvodem jsem se snažil narovnat jiný," pokusil se to vysvětlit, ale docílil spíše opaku. Hráči vytáhli své hůlky a zamířili na něj.

„Podvodem jste se snažil narovnat jiný," zopakoval Walker s jasně kousavým sarkazmem. „Zajímavá slova od představitele zákona."

„Když mě udáte, zápas se anuluje, bude se hrát znovu, a to třeba již nevyhrajete s potřebnými body," upozornil je Harry.

„To je možná pravda, ale je to správné," prohlásila vysoká brunetka stojící napravo od něj. Nedokázal si vybavit jméno, ale její morálka byla obdivuhodná, i když trochu naivní. Avšak tohle bylo přesně to, co spasitel kouzelnického světa rozhodně nepotřeboval. Natož aby se toho prohlášení chytli i jiní: „Jo, vyhrajeme i bez nějakého švindlování!" Na tváři zástupce kapitána ovšem bylo vidět váhání.

„Jak poctivé od týmu, který má několik členů obžalovaných z dopingu a dalšího, který se nemohl účastnit, protože ho momentálně teď vyslýchá můj kolega," řekl sarkasticky bystrozor, i když si sám nebyl tak jistý, jestli ho James poslechl.

Liam pokýval hlavou, ta slova ho jistým způsobem utvrdila v rozhodnutí, ne však tak, jak by si Harry přál. „Už jsme předvedli dost jednání proti pravidlům, je třeba ukázat, že ne všichni z nás jsou stejní. Půjdete s námi, informujeme o tom rozhodčí, sázkovou kancelář i odbor kouzelných her a sportů. Přesně dle protokolu." No, a je v háji! To k výhře a splnění neporušitelného slibu. Takže co bude teď dál? Dotáhnou ho k rozhodčím a konečně se stane to, co nedokázali dvě smrtící kletby, bazilišek, stovka mozkomorů, drak, nebo výbuch, který zabil jeho ženu a děti. Asi měl pociťovat strach, ale ačkoliv vždy bojoval za život, na rozdíl od Voldemorta se své smrti nebál. Potom všem cítil jen jakousi otupělost, když spolu s Walkerem a ještě jednou hráčkou famfrpálu vyšli ze soukromých prostor pro tým a zamířili k věži určené pro speciální hosty a personál. Do cesty se jim motaly tucty čarodějů, kteří přišli na zápas, a teď pomalu opouštěli stadion. Bystrozor to stěží dokázal vnímat. Ne, když se měl setkat znovu se svojí starou známou.

BystrozorWhere stories live. Discover now