Jaloers

785 15 2
                                    

In dit hoofdstuk is Nederlands normaal en schuin Engels.

Pov Yasmine

Ik word wakker en ga douchen en kleed me om (media). Ik ga naar beneden en ga ontbijten en dat soort normale shit.

"Hey reus!" hoor ik Joey roepen. "Hey kleintje!" zeg ik zonder om te draaien. "Vandaag is het vrijdag!" "Yasssss!! Zullen we met Mike, Brent en Liam afspreken?" "Ja, bij het skatepark?" stelt Joey voor. "Prima!" "Kom we gaan" We pakken onze fietsen en gaan naar school.

Als we daar aan komen komt Barbie naar me toe. "Oh hey" zegt ze... aardig? "Wat wil je van me?" vroeg ik. "Huh, helemaal niks. Mag ik niet aardig zijn?" "Mag je wel, maar dat BEN je niet" "S-sorry" "Sorry?" "Ja het spijt me echt. Ik wou gewoon populair zijn en dat mensen me aandacht gaven" "Waarom?" Ze vertelde een heel overdramatisch verhaal over hoe ze eerder gepest was. Ik geloofde er niks van.

Opeens kreeg ik een melding op mijn telefoon. "Serieus?" vroeg Barbie. "Wat?" "Zo'n oude telefoon?" "Ik woon in een weeshuis, ik heb geen keuze en hij doet het prima. Het is op zn minst nog een smartphone!" Ik keek op mijn instagram en zag dat Joey en ik getagt waren in een story van... WHYDONTWEMUSIC??!!!! Die stomme idioten! "Hierom zeg je dus sorry hé?" vroeg ik schreeuwend en ik liet Barbie de story zien. "Ehm, eigenlijk wel nerdje. Jij bent helaas te slim om daar achter te komen! Maar luister eens, als je niet met mij vriendinnen wordt en afspreken waar mijn idolen bij zijn, ga ik je leven zuur maken!" "En hoe wil je dat gaan doen?" "Zo!" Ze pakte mijn arm en kneep erin. Ik bedacht me geen moment en pakte haar pols vast, draaide haar arm om zodat ik hem tegen haar rug duwde en ze viel. "What the.. Ik begin het spelletje altijd!" zei ze. "En ik eindig ze" zei ik met een ijskoude blik in mijn ogen.

Ik draaide me om en liep naar de les. "Lekker Yas!" Zei Liam. "Thanks bro!" zei ik terug. "Die deed pijn!" Zei Joey. "Oh kom op zeg. Jij bent mijn kleine broertje!" "Het scheelt 5 minuten!" "Ja dus, je bent jonger én kleiner dusss...." "Ugh!" "Haha lekker voor je!" zei Brent. Ik ging helemaal stuk om Joey zijn gezicht. "Hey jongens, komen jullie vanmiddag ook naar het skatepark?" vroeg Joey. "Sure!" zei Mike. "Ik ook!" zei Brent. "Same" zei Liam.

We liepen onze les binnen. Scheikunde jeej! Nee maar echt, voel de sarcasme. Tja, we zitten in het derde jaar van Vwo en dan moet je wel scheikunde. En ja we worden allemaal 15 dit jaar! Behalve Brent. Die wordt 14. Hij heeft een jaar overgeslagen. Liam is al 15 omdat hij al jarig is geweest. Maar oké. Ik zat best oké op te letten tot dat de gast naast me iets aan me vroeg. "Ben jij het nieuwe Why Don't We meisje?" "Nee, ik ben Yasmine Breeze. Niet "het nieuwe Why Don't We meisje". Hoezo?" "Iedereen heeft het over jou en je broer." Oh nee. Ik ga weer verder met opletten en aantekeningen maken. Want ja, ik wil wel gewoon voldoendes staan ya know. De bel gaat. Gym! Thank god! Ik loop naar de kleedkamer en doe mijn gymkleding aan:

Eigenlijk is de hoodie van Joey en hij was hem al de hele tijd kwijt maar hij zit gewoon veelste chill

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Eigenlijk is de hoodie van Joey en hij was hem al de hele tijd kwijt maar hij zit gewoon veelste chill. Ik kom de zaal binnen en Joey kijkt me nep boos aan. Ik steek mn tong naar hem uit en ga op de bank zitten. "Vandaag gaan we basketballen" Yes! "Blair en.... Yasmine! Jullie mogen de teams kiezen. Natuurlijk kiest Blair de meelopers en de fuckboys. Ik kies Joey. Mike, Liam en Brent en mensen die ook écht goed zijn in sport.

We gaan beginnen en binnen 5 minuten staat ons team al 2-0 voor. Als de gymles eindigt staat het 13-2, voor ons. We gaan weer terug naar de kleedkamer en Barbie kan weer eens niet tegen haar verlies. "De teams waren gewoon niet eerlijk" zei ze. "What the.. we hebben ze zelf gemaakt" zeg ik. "Vroeg ik jou wat?" "Ja" "Oh ja wat dan?" "Oh ja wat dan, dat vroeg je net" "Nee daarvoor, wat vroeg ik toen?" "Vroeg ik jou wat, dat vroeg je" "AAAAAAHHH!!!! Hou op!" "Waarmee, ik gaf gewoon antwoord op je vraag" zeg ik nadat ik weer omgekleed ben. Ze geef me een duw waardoor ik knetterhard op mijn hoofd val. Het boeit me niks maar ik doe alsof ik buiten bewust zijn ben.

"Oh mijn god Blair! Wat heb je gedaan?!" vroeg een meisje die vaak nog al stil is. Volgens mij is ze wel aardig. "I-ik... h-het was n-niet mijn bedoeling" stotterd Blair. Ik doe mn ogen open sta snel op en tik haar op haar schouder. Ze draait zich om en ik geef haar een schop tegen haar scheenbeen. "Oeps, sorry. Het was niet mijn bedoeling" zeg ik truttig.

"Hey gaat het wel?" Vraagt dat meisje "ik ben Hannah trouwens" "Ja het gaat wel hoor. Ik ben Yasmine" "Oh god je bloed helemaal" "Ach boeie. Ik pak wel ff een doekje en maak het schoon" "Oké, maar ik ga wel met je mee" zegt ze. We lopen naar de toiletten en Hannah helpt me met de wond schoonmaken. We hebben best wel veel dingen gemeen. Zij heeft ook een hekel aan cheesy muziek van boybands en houdt van skaten en gitaarspelen. "Ik houd ook wel van skateboarden alleen ik ben er niet zo goed in" zeg ik als we richting de kantine lopen aangezien we pauze hebben. "Dan leer ik je het toch?" "Ja leuk, vanmiddag gaan we naar het skatepark met mijn broer en wat vrienden! Ga je mee?" "Ja tuurlijk, maar op 1 voorwaarde!" "Wat dan?" "Jij gaat mij leren freerunnen" Ze probeert me streng aan te kijken waardoor we allbei moeten lachen. "Deal" zeg ik als we de kantine in lopen. Oh mij god. Wat is dit.....

This stupid band (why don't we)Where stories live. Discover now