•10•

1.6K 63 0
                                    


"Ništa ne volim više od ovoga", odavno nisam bila ovako dobro raspoložena.

"U tome se u potpunosti slažem", Ilja dobaci sa osmehom, pre nego što se i zvanično pozdravimo.

"Za reprezentaciju bih mogla i besplatno da radim", kažem iskreno, što i ostatak tima potvrdi.

"Da znate, nedostajali ste mi", iako sam mnogo više vremena provela u CSKA, momci iz reprezentacije su jedini koje na neki način smatram porodicom.

"Mislim da mogu da kažem u ime celog tima, da si i ti nama nedostajala. Dosadio mi je onaj prokleti engleski", Malkin zakuka, pa me dohvati u čvrst zagrljaj.

"Oh Ženja, tvoje gluposti su mi najviše nedostajale."

Istina je da su oni jedini muškarci, pored kojih se osećam sasvim sigurno.

Kao i Feđa.

"Kako mi je samo falio taj nadimak. Podseća na kuću. Tamo me svi zovu Đino", namršti se i na samu pomisao na taj nadimak.

"Đino banana, da budemo precizni", Velika osmica Ovečkin počne da ga zeza.

" 'Ajde momci, mir", Ilja, kao najstariji i najiskusniji prekine prepirku između Jevgenija i Aleksandra. Nije bez razloga kapiten.

"Jeste spremni da pokorite svet?", pitam uz širok osmeh, jer za sve ove godine provedene s njima, nikad nisam posumnjala u njih i njihove sposobnosti.

"Ja jesam, a za ostale ne znam", iako značajno mlađi od velike trojke, može se reći da se protivnici Alekseja podjednako plaše. Mogu s ponosom da kažem da je on najbolji golman na svetu.

"Donećemo ti još jedno zlato, ne brini", Kiril, jedan od najmlađih u timu, mi namigne iz zezancije, što me iskreno nasmeje. Ovo mu je prvo veliko takmičenje sa seniorskim timom.

"Držim te za reč, Kaprizov. Pazi šta ćeš uraditi", nastavim veselim tonom, uživajući u druženju s njima.

"Znači, Kiril, samo te povreda može izvući iz ovoga. Ksenija ozbiljno shvata obećanja", Mihail, s kojim provedem ubedljivo najviše vremena, jer delimo i klub, ga upozori.

"Hej baksuze, ta reč je zabranjena u mom prisustvu i ti to vrlo dobro znaš", namršteno ga pogledam, na šta se momci nasmeju.

"Joj ljudi, niste svesni koliko mi je drago što ovaj put nema nikakvih putovanja, već igramo kući", Ilja se ponovo obraduje odavno poznatoj činjenici.

"Znamo mi što je tebi drago."

"Uželeo se on Nikol", Ženja i Aleksandar počnu da ga zezaju, kao pravi pravcati tandem.

"Nema zezanja kapitena", ja se kao uozbiljim, izabravši Iljinu stranu.

"Ne kažeš ti to zato što je on kapiten, već što ti je najbolji prijatelj. Nije fer da on ima poseban tretman", Mihail jedva dočeka da dobaci nešto, kao da posebno uživa da me zeza.

"Bolje skrati jezik, Grigorenko. Mogu ja i da napišem loš izveštaj na račun tvoje forme, pa ćeš da greješ klupu", isplazim mu se preteći nečim, što u životu ne bih uradila.

Previše ozbiljno shvatam svoj posao da bih uradila takvo nešto. Oni to nažalost znaju vrlo dobro, pa ovakve pretnje nikad ne shvate ozbiljno.

"Da nisi takav perfekcionista, možda bih ti i poverovao. Ovako ti ništa ne znači talenat za glumu", namigne mi, pa nestane s ostalim momcima, nakon što se Kudašov pojavi na ledu.

Tim je uigran, ali za trenera bi se moglo reći da je nov. Varabjov s kojim sam prošle sezone radila i u klubu i u reprezentaciji je dobio otkaze u oba tima, a zamenio ga je nekadašnji pomoćnik Kudašov.

S njegovim dolaskom u SKA, ja sam rešila da se vratim nazad na dobro poznat teren i kod dobro mi poznatog Nikitina u tim. No promene me nisu zaobišle, bar u reprezentaciji.

S Kudašovim nemam baš najbolji odnos, najverovatnije iz razloga što nisam podržala odluku da se Varabjov smeni. I baš zbog tog sukoba odlučim da nestanem sa terena.

Ne želim da stvaram ikakve probleme.

Feđa's pov

Parkiram pred Parkom Legendi, pa uđem unutra, ne bih li pronašao Ilju. Dogovorili smo se da se nađemo ovde, nakon njihovog treninga. Stigao je u Moskvu još pre dva dana, ali nikako nismo uspeli da uskladimo obaveze do sad.

Iskoristim priliku da dobro odmerim žensku figuru, koja mi ide u susret. Od one filmske večeri kod Nikol, nismo se videli. Zapravo rekao bih da me iz nekog razloga izbegava od tad.

"Otkud ti?", zbunjeno upitam, jer nisam očekivao da ću je sresti.

"Radim ovde", prevrne očima na moje, očito glupo, pitanje, pa me upita isto.

"Došao po Ilju, pa da idemo do grada. Hoćeš možda s nama?", ne znam ni sam zašto sam joj predložio, ali nije ni bitno, jer je svakako odbila iste sekunde.

Dobro sam rekao, izbegava me.

"Žurim", kaže kratko, bez ikakvog pozdrava, pa nastavi svojim putem.

"Jesi dugo čekao?", Ilja mi se pridruži, taman nakon što mi Ksenija nestane iz vidnog polja.

"Ma kakvi. Tek što sam stigao", okrenem se ka njemu, trudeći se da delujem normalno.

Istina je da sam ponovo u onoj fazi gde mi nije ni do čega. Ubija me glupi osećaj krivice, kao da sam je prevario kad sam spavao s Ksenijom. Spavao sam s toliko devojaka od tad, ali me savest nikad nije grizla ovako.

"Šta ti je? I ne gubi vreme na praznu priču, kako je sve divno, bajno, sjajno, nego sam ja samo umislio nešto", očiti mi ne pođe za rukom, jer je Ilja već uspeo da me provali.

"Ne mogu da pričam o tome. Obećao sam jednoj osobi da nikom neću reći", ukratko mu objasnim, zašto ne mogu da mu kažem u čemu je problem.

"Nemoj da moram to na silu da izvlačim iz tebe. Neću nikome preneti tu tvoju tajnu, ali moram da znam, jer me sad već zaista zabrinjavaš", kaže onim svojim kapitenskim tonom, kojem sam se uvek divio.

"Spavao sam s Ksenijom", iz prve odgovorim, jer znam da će to pre ili kasnije izvući iz mene. Bolje milom, nego silom.

"S Ksenijom Ksenijom?", posmatra me u šoku, i samo čekam momenat kad će ga infarkt opaliti.

"Zaboravi. Nije trebalo ništa da ti govorim", odmahnem rukom, pa se okrenem da bih krenuo kao izlazu odavde.

"Izvini, samo sam iznenađen. Znam je dugo, a opet nikad je nisam video s nekim dečkom", primeti isto što sam i ja primetio, i što me zbunjuje.

"U čemu je problem?", ponudi se da me sasluša kao i uvek.

"Znam da je glupo, ali osećam grižu savesti, kao da sam prevario Sonju. Izluđuje me taj osećaj", po njegovom iznenađenom pogledu, shvatam da nije očekivao baš ovo.

"Ali spavao si s mnogo njih između Sonje i Ksenije", kaže zbunjeno, kao da mu više ništa nije jasno.

"U tome i jeste problem. Zašto bi se Ksenija razlikovala?"

𝑃𝑜𝑟𝑢š𝑒𝑛𝑒 𝐵𝑎𝑟𝑖𝑗𝑒𝑟𝑒 ✅Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu