17. "Jesi dobro?"

1.9K 105 25
                                    

Sporim koracima sam se dovukla do učionice matematike. Ko još stavlja matematiku prvi sat ujutro? Namjestila sam torbu koja mi je klizila niz ramena i pokucala na vrata.

"Naprijed" čulo se s druge strane pa sam otvorila vrata i ušla. "O Alex pa to si ti. Možeš li mi reći zašto kasniš?" profesorica iz matematike mi je bila jedna od dražih.

Znam da su sve oči bile usmjerene u mene iako sam bila okrenuta leđima. Namjestila sam svoj najbolji lažni osmjeh i odgovorila joj.

"Ja se ispričavam profesorice zaspala sam" rekla sam joj iskreno jer znam da ne voli lažove.

"Aha, nažalost vidi se" odgovorila mi je, a ja sam potvrdno klimnula glavom znajući da su mi podočnjaci do poda. "Oprostit ću ti ovaj put znajući da inače ne kasniš i da si odlikaš." nasmijala se i prekrižila moje ime na papiru gdje sam bila zabilježena da me nema.

Sjela sam u petu klupu do prozora koja je po običaju cijela bila prazna. Sjela sam do prozora i torbu stavila na stolac pored sebe. Namjestila hoodicu na glavu i pokušala pratiti nastavu.

......

"Alex!"

Netko se zaderao na što sam se naglo ustala. Ispred mene se nalazila profesorica s prekriženim rukama.

"Jedno je što sam ti oprostila kašnjenje, ali drugo je spavanje na satu, nisi ništa pratila."

Moš mislit. Pratim ju cijelo vrijeme i zaklopim oči na pet minuta i ona meni odmah govori kako spavam na satu.

Podigla sam bilježnicu i dala joj cijelu stranicu ispisanih zadataka i rješenje zadatke koje nam je dala prije 15 minuta za vježbu.

"Ne možete reć da vas nisam pratila kad imam sve zapisano i točno riješeno." nasmijala sam se i vratila mi je bilježnicu. Očiti nije bila zadovoljna mojim odgovorom jer se namrgođena vratila za svoj stol. Šta si me mislila kaznit. E neće moći ove noći.

Zvonilo je za kraj sata. Uzela sam stvari i natrpala ih u torbu te se zaputila prema sljedećem satu.

Gledajući u pod nisam ni primijetila da se nešto stvorilo ispred mene pa sam se ja šlampava ko i uvijek zaletila u to nešto. Ili bolje rečeno nekog.

Opala sam na leđa i malo udarila laktom u pločice. Nadam se da neće ostati modrica.

"Pazi kuda hodaš" rekla mi je Sasha stojeći iznad mene.

"Pazi ti gdje staješ." odbrusila sam joj i oslonila se na ruku da ustanem.

S nogom mi je gurnula ruku te sam se samo ponovno rastavila po podu. E to će sigurno ostavit trag.

"Koji je tvoj problem?" pitala sam ju kroz stisnute zube već pomalo ljuta.

"Rekla sam ti da se kloniš Jakea. I nisi. Okrenut ću ti život naopako" zaprijetila mi je.

Baš me zanima kak bi to napravila.

Prvo, Jake i ja više nismo zajedno i ne vidim u čemu je problem.

Drugo, moram paziti na svoje postupke jer se šuška da je Cataleya u gradu.

Treće, jučer sam sanjala san da su me otkrili i strpali u zatvor doživotno što i nije toliko loše koliko je bilo da su me poslije počele proganjati duše osoba koje sam ubila. K tome sam sanjala i svoju ekipu kako su se svi okrenuli protiv mene kad su saznali, a ponajviše Dyl koji je to sve već znao. Vidla sam da je bio razočaran u mene i taj izraz nikad neću zaboraviti.

Spavala sam svega dva sata i nisam mogla više. Budna sam bila od 2-7:30 i onda sam uspjela zaspati barem 20 minuta što se produžilo i prespavala sam 15 minuta sata.

Četvrto sad me profa iz matematike sigurno ne voli ko prije jer sam kasnila i zaspala u jednom satu.

I šećer na kraju: sutra bi trebala ići s Fabiom na večeru ne znajući gdje idemo, kad i kako.

"Samo daj, i ovako je naopako. Tak ćeš ga bar vratit na staro" namignula sam joj i zaputila se na sat povijesti. To je bar predmet na kojem mogu spavati bez problema.

......

"Alex jesi dobro?" pitala me Clarke već 11 puta u zadnjih pola sata velikog odmora kad imamo užinu.

"Dobro sam" odgovorih joj po taj 11. put nadajući se da ih neće biti više.

"Ne nisi. Imaš podočnjake do poda. Ispucala usta i posjekotinu nad obrvom" izjavila je Jenn. Izdahnula sam i nastavila prebirati po salati koju sam si složila. Jede mi se nešto slatko.

"Imate šta slatko" udaljila sam salatu od sebe i spustila ruke na stol.

"Dat ću ti kinder bueno ako mi kažeš što ti je" ooo zna na što igra. Obožavam kinder bueno.

Premišljala sam se, a onda odustala.

"Oke" uzela sam joj bueno iz ruke. Otvorila ga i zagrizla prvu kockicu.
Mhmmmm, ovo je jako fino.

"Dobro sad je red na tebi" rekla je Raven.

"Oke, podočnjaci su jer sam danas spavala dva i pol sata . Usta su mi ispucana jer sam trčala danas ujutro i bila mokra na vjetru. Pa su ispucale od vjetra, a posjekotina je jer sam pala." odgovorila sam im i nastavila s jelom. Činile su se zadovoljne odgovorom i pustile me na miru ostatak užine. Čudno što nisu pitale zašto sam samo dva sata spavala.

Zvonilo je za kraj nastave i uputila sam se prema sobi. Trebam uzet stvari za trening i ostavit školsku torbu.

Na brzinu sam u torbu strpala sportski, stari dres i šorc.

Nisam se žurila do terena vani jer imam dovoljno vremena. Na putu sam srela i Tristana koji je sam u tišini hodao samnom do terena.

"Okej sad kad smo svi tu, možete početi sa rastezanjem i razgibavanjem." rekao je trener kad su zandnji izašli iz muške svlačionice.

Svatko se sam isteže i razgibava. To traje jedno 20 minuta.

Stala sam si malo dalje da imam mjesta i počela vrtjeti polako glavu kako bi mi se leđni mišići istegnuli. No od toga me samo počela glava boljet, a kad jednom počne neće stat neko vrijeme. Nastavila sam sa razgibavanjem i istezanjem brinuvši se da ne trznem naglo glavom da me ne boli još više.

Na sreću uspjela sam i završila taman kad nas je trener zvao. Skupili smo se i kad nam je objasnio što trebamo, ponovno smo se razišli.

Trnci su mi prošli desnim dijelom glave na što sam se naglo uhvatila za glavu. Zacrnilo mi se pred očima te sam si sjela na travu osjećajući okolinu iako ništa ne vidim.

Udah. Izdah. Udah. Izdah. Polako sam se smirila i otvorila oči. Protreptala par puta i vid mi se vratio.

"Alex jesi dobro?" pitao me Ryan, dok se većina okupila oko mene. Poludila sam.

"Šta je ovo? Neko udruženje da me dovedete do ludila" počela sam se derati, "ovo je već sigurno 20 put da me netko danas pitao jesam li dobro. JESAM! Nadam se da ste shvatili."

Naglo sam se ustala i opet mi se zacrnilo. Krenula sam pasti ali sam se uhvatila za nekog i netko je mene uhvatio oko struka.

Otvorila sam oči i srela Dylove. Vidla sam zabrinutost i strah, al sada to nije bitno. Trebam se osvježiti i to odmah. Potrčala sam pored njih do ženske svlačionice i ušla u wc. Skupila sam ruke i pustila vodu da se ruke napune.

Umila sam se par puta da se smirim. Pogledala sam se u ogledalo i umjesto mojih smeđih očiju sada su bile crne. Moram se smiriti i to odmah inače ovo neće dobro završiti.

Udah. Izdah. Udah. Izdah.

"Alex? Jesi tu?" čula sam nekog kako me zove i krenula izaći iz wc-a. Ispred mene se nalazio Dyl sa zabrinjavajućim izrazom na licu. Automatski sam se sjetila svog sna i razočaranja.

Od tad sve je bilo crno.

evo ljudeki. Malo je kraći. Nadam se da vam se sviđa do sljedećeg nastavka.

Lysm

Boys around me ☑️Where stories live. Discover now