İçimdeki Çılgın

15 1 0
                                    

Plakları dinlerken düşünmeye başladım . Ben kimdim ? Adım neydi benim ? Özellikle de önceden bir ailem var mıydı ? Peki ben nasıl biriydim ? Şuan kaç yaşımdayım . Hangi ayda doğmuştum . Daha önce neyle ilgileniyordum ? Ve bir annem babam var mı ? Bunun gibi binlerce soru aklımda . Geçmişimle ilgi bir şey hatırlamıyorum . Bu gün ise hatırladığım tek şey  yıldızlar , ay ve tüm gökyüzü .

Deli miyim ben ? Ya da manyak ? Belki bir hayalperest ya da şizofrenim . Çılgın mı sakin , kendi halinde miydim ? Yoksa karaya vurmuş neslinin son türü bir fokbalığı mı (?) Veya çılgınlar gibi dans eden bir balına ( oynak balina ) mıyım (?) Nasıl birisi olduğumu çözemiyorum açıkçası .

                                                                                            ***

           Sabah olmuştu . Gürültülü bir alarm sesiyle uyandım . Penceremden geçen güneş ışığı gözlerimi alıyordu . Gözlerimi bir müddet açamadım . Öylece yatmak istedim yatağımda , sessiz ve sakin bir şekilde . Uykuluydum hala daha . Hiç gözlerimi açmak istemiyordum . Kahretsin yine kapı zili çalıyordu . Ben ise yatağımdan kalkmak için hareket bile etmiyordum . " Kim çalıyorsa şu kahrolası zili defolsun gitsin . " diye söylenmeye başladım . Kim çalıyorsa ısrarla ve sürekli basıyordu zile . Bu da kulaklarıma bir katliam gibi geliyordu . Hemen doğrulup kalktım . Koşar adımlarla kapıya doğru gidiyordum ve aynı zamanda söyleniyordum . Sinirli bir şekilde " Patlama be geldim ! " diyerek kapıyı açtım . Kapıdaki kargocuydu . Kargocu uzun boylu , simsiyah gözlü ve kumraldı . Benim kızgın suratıma şaşkın bir şekilde bakıyordu . Bende onun şaşkın suratına kızgın bakıyordum . Bir zaman böyle bakıştıktan sonra kargocu " Bu teslimat size . " diyerek bana imzalamam gereken yeri gösterdi . 

          "Bunu bana kim gönderdi ? "                  " İsmini vermek istemeyen bir takipçiniz . "                                                                                                             " HAH ! Hiç şaşırmadım . Neyse imzalayayım . "   İmzaladıktan sonra " Ne var kutunun içinde ?" diye sordum . " Bir kitap var efendim . " diye cevap verdi kargocu .  " Peki , tamam . " dedim ve kapıyı kapattım .🥀


Gökyüzü ( Fikrimin İnce Gülü 🌹 )Where stories live. Discover now