37

333 33 1
                                    

Lily sa zaprela o zábradlie a vykopla. Opätkom prepichla kožu neodbytného zabijaka. Kým sa ľutoval, vrazila mu dýku do srdca. Zmizol a nahradili ho dvaja ďalší. Zastonala. Už nevládala. Maddox bojoval pár schodov pod ňou a tiež mu to nešlo ako na začiatku. Na rozdiel od nej aspoň nebol celý dorezaný.

Bez záujmu ju hodili o stenu a ona do nej tvrdo narazila a zviezla sa na schody. Títo ju aspoň nechceli zabiť, koľké milosrdenstvo. Prebehli okolo nej hore a ona sa bezmocne opierala o stenu. Krvácali jej hánky, na spánku bude mať poriadnu modrinu a nejako ju bolelo koleno.

„Lily!" Maddox skopol svojich súperov dolu schodmi a utekal k nej. „Si v poriadku?" Kľakol si k nej a odhrnul jej vlasy z tváre.

Prikývla a s grimasou vstala. „Áno, len som stratila výdrž."

„Poď, musíme ísť za tými hore." Ťahal ju po schodoch.

Vyčistili dve chodby, Lily pribudli zranenia a Maddox ju stále hnal vyššie a vyššie. Pár poschodí pod nimi ničili posledných nepriateľov lovci.

„Asi si myslia, že ušli na strechu," tipol si Maddox na predposlednom poschodí. „Musíme sa ich zbaviť, videli priveľa a ja nechcem, aby náš nepriateľ vedel, že v Angers je taká presila."

„A my," dodala. Poznala ho pridobre, aby nečítala medzi riadkami.

„Aj to."

Vybehli úplne hore, Maddox rozrazil dvere so schodmi na strechu a s Lily v závese vyšiel hore. Čakalo tam na nich sedem svalnatých chlapov s dýkami v rukách. Lily nespokojne zaskučala. „Koľko ich krucinál je?"

Maddox sa na nich vrhol vo chvíli, keď po nich vyštartovali a schytal najhoršie rany. Lily zostali traja zvyšní. Vedela, že to nezvládne a tak pred nimi chvíľu utekala po rovnej streche, potom sa otočila a dvoch omráčila. Padli na zem a stonali. Dostala pár sekúnd k dobru. Vrazila dýku do srdca zostávajúcemu, no ten jej ešte stihol bolestivo vykrútiť pravé zápästie. Zrevala, pustila druhú dýku a ľavou rukou držala tú prvú, kým sa nerozpadol na prach. Sykla bolesťou. Musela ju potlačiť, prekrížila si ruky na trupe a vytiahla dlhé úzke dýky. Začula Maddoxov krik. Nechala svojich dvoch zabijakov tak a bežala mu na pomoc. Zabavila jedného, vlastne sa skôr uhýbala pred jeho ranami, aby mal Maddox čas spracovať ostatných. Počula, ako sa jeden rozpadol. Ďalší sa odmietal vzdať a ona začínala vidieť dvojmo.

Až keď k nej doľahla kvetnatá nadávka, obzrela sa a zistila, že jeden z nich spadol zo strechy. To ho nezabije a on môže ujsť. Informovať svojho šéfa. Aj ten druhý to pochopil, zazubil sa a skočil. Tentoraz zanadávala aj ona.

Maddox hľadel zo strechy dolu a v ruke zvieral dýku. Sťažka dýchal. Lily sa k nemu dopotácala. Uf, ani náhodou za nimi neskočí. Nemôže. Ale Maddox...

Pozrela mu do očí. „Choď," povedala rozhodne. On vie zletieť dolu bez toho, aby ho gravitácia zabila. Ona nikdy neprekonala tento fyzikálny zákon.

Maddox otočil hlavu k chlapom v bezvedomí. Pomaly vstávali.

Lily si vložila dýky do jednej ruky a voľnou mu otočila hlavu späť k sebe. „Poradím si s nimi. Musíš chytiť tamtých."

Vedel, čo je jeho povinnosťou. Krátko prikývol. „Nenechaj sa zabiť, Kvietok." Pritisol ju k sebe, náhlivo pobozkal a objal. Potom skočil a pomaly klesal dolu.

Lily zamrkala, aby sa vrátila do reality, v oboch rukách zovrela dýky a čakala na nepriateľov. Tí sa k nej pomaly približovali, no v polke cesty ich zastavil hluk spoza ich chrbtov. Na strechu sa vyvalili Abdul, Eleri, Rick, Maia a Nigel.

Toto vyrušenie sa jej stalo osudným. Obaja do nej strčili a hoci si to v poslednej chvíli všimla, noha sa jej pošmykla a ona takmer zletela dolu. Zachytila sa strechy a polovica tela jej tela visela dolu. Zranená ruka si vybrala svoju daň a nemohla sa o ňu poriadne zaprieť.

Abdul zatiaľ schytil tých dvoch za goliere a hodil ich o zem. Maia s Nigelom k nej dobehli, zatiaľ čo ona sa snažila nohami nájsť nejaký pevný bod. Pomaly sa šmýkala nadol.

„Lily, chyť sa ma!" Maia k nej natiahla ruky. „Nigel, vytiahni ju hore!"

Áu!" vykríkla a takmer sa pustila, keď jej Maia stisla zranené zápästie. „Strašne ma to bolí," kričala so slzami na krajíčku. Maia chápavo prikývla a s Nigelom ju chytili za hruď. Spoločnými silami ju dostali na strechu.

Eleri, Rick a Abdul zatiaľ bez ťažkostí zničili posledných nepriateľov. Stáli nad ich prázdnym oblečením a nechali sa ovievať chladným vánkom. Elerine šaty boli zničené, účes strapatý a na tele mala pár škrabancov. Všetci mali krvavé škrabance.

„Ďakujem," povedala Lily so stiahnutým hrdlom a lapala po dychu. Chýbalo tak málo... Nechcela na to ani pomyslieť. Našla zvyšné sily a vstala. Na nohách mala krvavé odreniny. Vzala zo zeme spadnuté dýky a zasunula ich na miesto.

„Zvládneš to?" opýtala sa Maia.

Kývla hlavou, že áno. Všimla si, že Eleri sa obracia k nej a vzdychla. To zas bude vysvetľovania. Všetci ju obstúpili a zvedavo žmurkali. Eleri vystúpila vpred a vzala do rúk jej zranené zápästie. Jemne ho pohladila. „Takže jedna z nás," povedala s tajomným úsmevom a keď sa na ňu Lily pozrela, uvidela ju takú, ako ju nepoznala. Normálnu tým iným spôsobom. Z Eleri aj jej priateľov teraz vyžaroval pokoj a spoluúčasť. Niečo také zažila len s chalanmi. Nikto iný k nej takto milý nebol, hlavne keď sa okolo diali samé divné veci. Nepatrne pozrela na Abdula a ten nevedel, či priznať, že sa už stretli, alebo to nechať na potom. Pohľadom ho prosila, aby nič nehovoril.

Eleri ju pustila a spod šiat vytiahla malú vysielačku. Nie takú malú, akú mala ona, ale dosť malú. „Owen, máme tu zranenie," oznámila.

„Je vážne?" opýtal sa Owenov hlas z druhého konca.

„Zlomenina to asi nebude, no vyzerá to na vykĺbenie."

„Poďte sem."

Prikývla a odložila vysielačku.

„Owen?" šepla neveriacky Lily.

„Áno. Čaká na nás v budove oproti. Mali by sme zdrhnúť, než príde polícia. Prejdeš tam po svojich?"

„Nie som na tom až tak zle," ohradila sa, aj keď zápästie pekelne bolelo. Vo vysielačke jej šumelo, takže asi už nadobro stratila kontakt s ostatnými. Vybrala si ju z ucha a rozdrvila opätkom. To isté urobila aj s druhou časťou v náramku. Maddox vždy hovoril, aby sa nebezpečné dôkazy ničili. Eleri nič nepovedala, len sa vybrala aj s ostatnými po schodoch dolu. Kráčali pomaly, všetci vyčerpaní. Lily sa nikto nič nepýtal.

Pod líniou svetovWhere stories live. Discover now