# Viața ta cum e? o carte mare și impunătoare sau una mica în exemplar unicat?

35 11 6
                                    

   Viața ta este o carte care va purta semnătura ta. Una pe care trebuie să o scrii frumos. Ca și cum alta n-ar mai exista. Să devină preferata ta din miile de alături doar pentru că tu ești protagonistul. Cel care alege, greșește și o ia de la capăt cînd este cazul. Fără să șteargă sau să rupă ce-a fost scris înainte pentru a părea perfectă. Una pe care trebuie s-o trăiești ca și cum azi s-ar termina. Fără sute de „poate" și condiționalități la tot pasul. Una pe care în cele din urmă o s-o povestești ca și cum alta mai specială n-a existat nici în filme și nici în povești.

  E o autobiografie pentru care înveți din mers. Cînd și unde să pui punctul, cui să oferi epitete și metafore, despre cine să povestești mult și frumos, peste care să treci sec și detașat pentru că nu mai contează deloc. Și mai apoi înțelegi că nu vrei multe file și nici capitole cît să se înșire pe volume. Înțelegi că vrei multe trăiri din care ieși șifonat pe alocuri, dar cel mai important transformat într-o ființă capabilă să respecte și să se facă respectat, să înțeleagă și să se facă înțeles. Un om care a înțeles importanța banilor, dar mai presus de ea cea a oamenilor. Niște suflete timide sau extrovertite, mari sau mici.

  Pentru ea nu pierzi timp să-i cauți o copertă sau o denumire. Este de ajuns să ai un nume pentru fericire, că toate celelalte mai că nu contează. La ce bun titluri reci și spumoase cînd tu nu te vrei decît un suflet cald alături care pe lîngă cafeaua de dimineață să-ți ofere liniștea de peste noapte. Nu vrei cititori, comentatori sau critici pentru că n-ai ce să faci cu părerea lor. Poate doar s-o pui la fapte diverse, dar nici ăsta nu e un motiv pentru a trece în carnețelul de peste zi cuvintele lor nevaloroase.

  Așa că poate ceea ce ar trebui să conteze este să scrii o carte bună, iar ca să fie așa nu poți lăsa conținutul la vedere. Să fie postat și analizat pe toate părțile de cei care n-au nici o treabă. Păstrează-l pentru cei care contează, pentru cei care te-au știut a citi corect chiar dinainte de a le arăta ce ascunde coperta.

Evadare din matriceUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum