22.BÖLÜM "ESASLI BİR OROSPU"

483 21 20
                                    

Multimedia: Daughter - Youth

"Eren, Yunus'a göre daha sıcak kanlıdır," diyordu yanımda, benimle okula ilerleyen Cesur.

Bugün beni, benden hiç haz etmeyen en yakın arkadaşlarıyla tanıştırmak istiyordu. Adlarını yeni öğrendiğim arkadaşları da Cesur gibi BESYO'ya hazırlanıyordu ve son tünel partisinde onlarla daha tanışmadan kavgaya tutuşmamız hiç iyi bir giriş olmamıştı.

"Umarım arkadaşlığınız benim yüzümden sonlanmaz," diyerek iç çektim. "Çünkü beni bir gram olsun sevdiklerini sanmıyorum Cesur."

"Ne? Hayır..." diyerek güldü ve kolunu omzuma atıp beni kendine çekti. "Birinin seni tanıdıktan sonra sevmeme gibi bir ihtimali yok."

Kocaman gülümsedim ve ona daha da sokuldum.

"Dün akşam eve geldikten sonra... Seni bir daha rahatsız etmedi değil mi?"

"Kim?"

Cesur cevap olarak düz bir ifadeyle yüzüme baktı. Çınar'dan söz ediyordu, dün gece evimin kadar gelip beni zorla öpmüştü ve...

Cemre bunu görmüştü.

Maya'ya beni mahvedeceğini söylemişti.

"Ayperi?"

Cesur'un sesiyle silkindim ve ona döndüm. "Hayır, hiçbir şey olmadı."

Bir süre çatık kaşlarla yüzümü inceledi. "Emin misin?"

Kendimi zorlayarak gülümsedim ve, "Evet, eminim," diye yalan söyledim.

Cemre'nin tehditlerini ona anlatmak istemedim, zaten bu konu dünden beri başımı ağrıtıyordu çünkü Cemre'nin benim okuldaki popülaritemi dağıtacak şeyler yapması zerre kadar umurumda olmasa da Cesur'la aramızı bozma ihtimali bir böcek gibi beynimi kemirip duruyordu.

Cesur'u kaybetmek istemiyordum. Hayatımda doğru olan tek şey, doğru yaptığım tek seçim onunla birlikte olmaktı ve bunun mahvolacak düşüncesi beni ölümüne korkutuyordu.

Okul bahçesine girdiğimizde Cesur yanımdan ayrılıp arkadaşlarını yanına gitti, ben de tek başıma ilerlerken etraftaki kızların bana bakıp kıkırdadıklarını gördüm. Başta paranoya yaptığımı düşünsem de aralarından birinin, yani Nazlı'nın alayla söylediklerini duyunca paranoya falan olmadığını anladım.

"Acaba bugün parmağımı kullanarak mı kendimi kustursam yoksa kalem mi kullansam? Hangisi daha iyi kusturup tüm ülkeyi kıtlığa sürükleyecek kadar yediğim şeyleri midemden daha iyi temizler?"

Olduğum yerde durduktan sonra kaşlarımı çatıp arkama döndüm. "Ne dedin sen az önce?"

Nazlı, yanında duran Neslihan'la göz göze gelip güldü ve tekrar bana döndü. "Şey... bilmiyor musun gerçekten?"

"Neyi?" dedim sert bir sesle.

"Nereden bilecek ki?" diyerek gülen bu sefer Neslihan'dı. "Dün okulun whatsapp grubundan çıkarıldı."

Nazlı pis bir gülümsemeyle yüzüme baktı. "Üzgünüm, benim hatam. Cemre seni dün okulun whatsapp grubundan çıkardıktan sonra seninle ilgili bazı... bilinmeyenleri paylaştı." Kendini tutamamış gibi güldü. "Lisenin ilk yılında ailen iflas edince iştah artışını, sonra annen kilo aldığın için seni sürekli Cemre ve Maya'nın yanında aşağılayınca kendini kusturarak zayıflamaya başladığın gibi şeyleri paylaştı işte."

"Ne?" diye bağırdım.

Hemen telefonumu çıkarıp altta kalan okulun whatsapp grubuna baktım ve gruptan çıkarıldığımı gördüm.

AYPERİ OROSPUSUDonde viven las historias. Descúbrelo ahora