Prošlost

3.4K 187 5
                                    

- Dajana, hoćeš li konačno da nam kažeš o čemu se radi? – Daniel ju je pitao po četvrti put od kako je izašla iz kupatila.

- Rekla sam ti već, čekam Džejsona. – željno je iščekivala da ugleda svog brata i uleti mu u zagrljaj.

- Ali želim da pomognem.

- Tiče se moje prošlosti. – nije znao na šta tačno misli, ali imao je osećaj da je nešto loše. Na njoj se videlo da je loše. Obavio je ruke oko njenog struka i snažno je zagrlio.

Par minuta kasnije Džejson je ušao i prekinuo ih.

- Bato. – skočila je i zagrlila ga. Mada je još uvek bila ljuta na njega zbog toga što joj je prećutao da je Daniel živ, želela je da bude tu.

- Hej, tu sam.

- Ostavite nas. – rekla je i pogledala u dvojicu muškaraca koji su je zabrinuto gledali. Majk je prvi klimnuo glavom i izašao, a za njim i Daniel. Želeo je da joj pomogne, ali nije znao kako. Ona mu nije dozvoljavala da joj pomogne.

- Došao sam čim su me nazvali. Daniel mi je rekao da nisi dobro. Desilo se nešto?

- Ron, rekao si da više nikada neću da ga vidim.

- Pa i nećeš.

- On je kriv za sve. – zagrlila ga je još jednom. Bolelo ga je što gleda svoju sestru ovakvu. Pri svakom susretu sa njom, nakon svih ovih godina, setio bi se trenutka kada ju je našao na podu dok ju je Ronald ubijao od batina. Setio se trenutka kada se onesvestila, ali sećao se i trenutka kada ga je, nakon što ga je prebio, predao nekim nasilnicima u kraju.

- Smiri se, rešićemo to. – morali su to da reše.

Nakon pola sata nalazili su se u dnevnoj sobi. Tri muškarca gledali su to slomljeno lice. Dajana je stajala ispred njih spremajući se da krene.

- Ja pričam, vi ćutite. Kad završim možete da prokomentarišete. – sva trojica su klimnula glavom i ona je krenula. – Preskočiću deo kako sam upoznala Ronalda, ali nakon nekog vremena započeli smo vezu. Bilo je tu svega, ali najviše je bilo ljubavi. Bilo je trenutaka kada je on bio odsutan, ali ja sam ga uvek čekala da se vrati. Pre deset godina, nakon njegovog poslednjeg odsustva, pojavio se na mojim vratima pijan. – obrisala je suze i pogledala u Džejsona. – Molim te nastavi. – on je na to klimnuo glavom i pružio joj ruku kako bi mu prišla. Sela je pored njega i obavila ruke oko njegovog struka.

- Kao iz inata, tog dana sam morao da ih ostavim same. Naš mali brat je spavao u sobi, roditelji su bili na poslu, a ona? Pa ona je sva nasmejana celo to pre podne pričala o Ronu. Onda sam ja otišao. Ali sat vremena nakon toga sam se igrom slučaja vratio. Ona je ležala na podu, a on je bio iznad nje i udarao je. – gledao je u jednu tačku kao da se priseća. Daniel je na te reči stegao vilicu i sklopio ruke u pesnice.

- Nastavi. – hladno je rekao.

- Bio sam u šoku. Ona je nepomično ležala, dok se on iživljavao. Skočio sam na njega i odvojio ih. Ali sve što sam video bilo je kako ona sklapa oči. Mislio sam da je umrla. – oči su mu se napunile suzama dok se prisećao toga. – Počeo sam da ga udaram pesnicama, sve dok nije pao na pod, želeo sam da ga ubijem. Ali smrt je bila previše dobra za njega. – zagrlio ju je i poljubio u kosu, a onda nastavio. – U to vreme sam se družio sa nekom bagrom iz kraja. Predao sam ga njima i rekao im da ga izudaraju još malo i onda ostave u bolnici na drugom kraju grada. Mislio sam da će se nakon toga dozvati pameti, ali očigledno nije.

- Ima razloga za osvetu. – šmrcava Dajana se oglasila. – Dani, žao mi je što sam te uvukla u ovo. – ustala je i stala ispred njega. Ustao je i uhvatio je za ruke.

- Jedino za šta mi je žao i što nikada neću da ti oprostim je to što si ovo krila od mene. Trebalo je da znam. – privukao ju je u zagrljaj.

- Žao mi je. – tiho je jecala.

- Ljudi, ovo nije dovoljan dokaz da ga strpamo iza rešetaka. – glas razuma u telu Majka Stouna se oglasio.

- Veruj, ako ga se ja dočepam, poželeće da umre. – Daniel je rekao.

- Majk je u pravu. – Dajana se oglasila. – Moramo da ga nateramo da sam prizna tvoje ubistvo.

- Kako ćemo to da izvedemo? – Džejson je pitao.

- Kamera u Danielovom kabinetu ima zvuk.

- Molim? – Daniel se oglasio. – Da li postoji još nešto što treba da znam?

- Kamera? Koji deo sam propustio? – Džejson se oglasio.

- Tvoja sekica ima uvid u svaki kutak moje firme. – Daniel je rekao, a Džejson je iznenađeno gledao u Dajanu.

- Batice, nisi ti jedini genije u porodici. – nakezila se.

- I nikada ti nije palo da pregledaš kamere od onog dana kada je Daniel ubijen? – Majk je pitao.

- Tog dana sam imala problema sa sistemom. – prošla je rukom kroz kosu. – Sredila sam to.

- Kakav je plan? – Daniel je pitao.

- Namamićemo ga tamo.

- Ali kako? – Majk se ubacio.

- Dragi devere, da li si spreman da mi prepustiš mesto? Samo na par dana.

- To je rizično. – nijednom se nije svidela ideja.

- Gledajte, mogu da preusmerim da pristu kamerama bude dostupan u mojoj kancelariji. Tamo ćete biti vas dvojica. – rukom je pokazala na Džejsona i Majka.

- A ja?

- Ti moraš biti ovde. Mrtav si, sećaš se? Imam veze u policiji i još nekim tajnim organizacijama, tako da je i to rešeno.

- Iznenađuješ me. – Džejson se oglasio.

- Celog života se nadmećem sa tobom, udovolji mi. Sve u svemu, bezbedni smo.

- Ne znam o čemu pričaš.

- Džejsone, nisam mala, u ovome sam dugo isto koliko i ti. – nasmejala se. – Dakle, treba samo lepo da razradimo plan i to je to.

Trojica muškaraca nisi bili sigurni u njen plan, ali želeli su da ovo uspe. Odlučnost i tvrdoglavost koje su je krasile u ovom trenutku su na kraju odnele pobedu. Ona je bila sigurna u uspešnost svog plana, a oni? Pa oni su morali samo da je slede.

Posle njegaWhere stories live. Discover now