Epilog

6.2K 245 30
                                    

Prošlo je malo više od mesec dana od kako se cela priča sa Ronom završila. Vest da je Daniel živ odjeknula je poput bombe, a njih dvoje su samo želeli da se sklone i odu negde daleko. Daleko od svih.

Gledala je u svog muškarca dok je lagano koračala ka njemu, smešeći se. Rekao joj je da tačno u osam časova bude na plaži, a ona ga je poslušala. Pratila je putić napravljen od crvenih latica ruža. Na kraju putića bio je sto postavljen za dvoje i on. U beloj košulji i belom šortsu. Gledao je u nju opčinjeno njena duga kosa se viorilla na vetru, prateći nežno plavu haljinu. Delovali su zaljubljeno. Ona je bila uzbuđena, a on? Pa on je želeo da je usreći.

- Daniele, ovo je prelepo. – prišla je i stala ispred njega.

- Ti si prelepa. – prošaputao je i poljubio je. – Već neko vreme razmišljam kako da uradim ovo, a da ti se svidi. – počeo je da priča. – Znaš i sama pod kakvim okolnostima smo se upoznali i kako smo započeli našu priču. – Opčinjeno je gledao u nju, držeći je za ruke. – Veoma brzo si mi se uvukla u pod kožu, a u još kraćem roku, počeli smo nešto dublje od seksa. Ne znam tačno u kom trenutku sam te zavoleo, ali znam samo da ne mogu da zamislim dan bez tebe. Pokušavao sam dosta puta da ti kažem šta zapravo osećam, ali plašio sam se da ti ne osećaš isto što i ja. Onda sam odlučio da rizikujem, ali znaš i sama da smo imali komlikacija. – dok je slušala ovaj njegov govor, dobro je znala šta sledi. Već sada je želela da pristane, ali čekala je. – Mnogo sam ti zahvalan za sve što si uradila za mene i što si rizikovala sve zbog mene. U tim danima sam shvatio da za mene postojiš ti i niko više. Zato... – izvadio je kutijicu iz džepa i kleknuo ispred nje. – Da li si spremna da provedeš ostatak života sa mnom? Da trpiš moje ispade, moju narav? Da li želiš da budeš majka moje dece? Dajana, udaj se za mene. – onda je ugledala prsten. Bio je to isti onaj prsten koji je mislila da je izgubila onog dana u stanu. Stavila je ruke preko usta, suzdržavajući se da ne zaplače.

- DA! – rekla je u jednom trenutku i na njegovom licu se automatski pojavio osmeh od milion dolara. Ustao je i poljubio je. – Ali nisi samo ti onaj sa iznenađenjem. Saznala sam nešto što želim da podelim sa tobom.

- Da li je sve okej? – zabrinuto ju je pogledao.

- Da, trudna sam. – rekla je i nasmejala se.

- Molim? – njegov osmeh je postao još veći.

- Dobićemo bebu. – rekla je još jednom. Daniel je obavio ruke oko njenog struka i zavrteo je.

Konačno su dobili svoj srećan kraj. Jer na kraju samo to je bitno.

K r a j

Razmišljala sam neko vreme da li da napišem još par nastavka pre epiloga, ali ne želim da komplikujem. Mislim da je ovo sasvim dovoljno i da je vreme da završimo još jednu priču. Nadam se da ste uživali. Vidimo se uskoro. Ljubim vas.

Posle njegaWhere stories live. Discover now