verre dromen

123 7 0
                                    

"We went from strangers to lovers to strangers in a life time" iemand ruïneert onze oren, door een enorme muziek box op de luidste stand te zetten.
"Opstaan, jullie krijgen 15 minuten om jullie klaar te maken" brult een van de opvoeders. De hele slaapkamer wordt plots verlicht. Recht boven mij knippert een felle lamp. Ik brom wat, zodat ze weten dat ik wakker ben.

"O hallo, jij moet Lisa zijn. Ik ben Hanne en maak deel uit het opvoeders team" verteld ze, hoewel haar woorden vriendelijk klinken, hebben ze een strenge ondertoon. Ik ga rechtzitten op mijn bed en wil net naar de vrouw glimlachen, maar ik stoot mijn hoofd aan het plafond.
"kut" scheld ik en wrijf over de achterkant van mijn hoofd, dat wordt een tweede buil, of is het al de derde?
"Hier wordt er niet gescheld. Vul maar twee ruitjes bladeren met die tekst en geef het na de lessen af" roept ze koeltjes. Ik rol met mijn ogen en besef me dat ze waarschijnlijk al wat gehoord heeft van mijn vorige school.
"doe er maar 5 pagina's bij. Klinkers rood, medeklinkers groen, wegens onbeleefd gedrag" zaagt Hanne verder. Ik knik en onderdruk met wat moeite een zucht.


_ Tijdens de middag_

"Eum ik eet vegetarisch" zeg ik snel zodra ik zie wat er te eeten is.
Een of andere vleesbrij dat er uitziet als katten voer en met quinoa.
"bah is het eten hier ooit wel te vreten?" vraag ik met een scheeve grimas en ga saamen met Femke en Brigitte aan een tafeltje zitten.
"nee nooit" lacht Brigitte.
 "Waarom zitten jullie eigenlijk hier op dit internaat?" vraag ik nieuwsgierig.
"De school heeft de richting die ik graag wou doen. En het internaat leek me wel gezellig, dus tja mijn ouders vonden het prima toen ik het aan hen vroeg." antwoordt Brigitte.
"En jij?" ik kijk Femke aan, die wederom onsmakelijk naar haar eten blikt.
"Hanne is mijn stiefmoeder, zij vind dat ik geen manieren heb en heeft mijn vader overtuigt om 
me hier heen te sturen." vertelt Femke.
"ocharme" zeg ik medelevend .
"Gaat wel, tenminste is mijn vader nu wat gesetteld. Ze werkt enkel dinsdags en woensdags, dus alle andere dagen ben ik van haar verlost. Weetje, ik vind dit internaat hier maar niks en school kan me gestolen worden.'' begint Femke.
Meteen moet ik aan Floor denken, die heeft deze zin als levensmotto: school kan me gestolen worden.

Femke opent haar mond, alsof ze iets wilt zeggen, maar bedenkt zich. Ik geef haar een  aanmoedigend knikje.

''Weetje, ik droomde vannacht dat we met sen 3-en weg zouden lopen, weg van hier. Het leek me eigenlijk niet zo een gek idee" mompelt Femke plotseling en kijkt ons aan.
"ja, en Hanne opblazen met dynamiet, goed idee" Brigitte grinnikt en roert met haar vork door het onaangeraakte eten, welk op haar bord ligt.
''Eigenlijk, zou dat toch een te gek avontuur zijn, te paard, met ons drietjes. En als we geen zin meer hebben keren we gewoon weer terug''
''Droom maar verder. Meisjes serieus? Hier gaat iedereen gek worden en ze gaan de politie vast inschakelen en dan is het gedaan. Als jullie op een avontuur met de paarden willen gaan, maak dan tijdens de vakantie een paardentrektocht.'' Brigitte schud haar hoofd en duwt haar bord uiteindelijk weg.
Femke en ik kijken elkaar aan. Vastberaden glimlach ik.
Wie weet, misschien toch?

''Jij hebt Pepperspray als verzorgje, toch?'' verandert Brigitte snel het onderwerp. ''Klopt. Hij lijkt me een leuke uitdaging, maar ik weet niet of ik snel genoeg vooruitgang ga maaken, voor dat de zomer vakantie begint''
''Je hebt toch nog een paar maanden''
''Misschien kan Soraya helpen, haar opa is een paardenfluisteraar of zoiets. Misschien kan Soraya jouw wat tips geven" stelt Brigitte voor.

Ik knik, ''dat is een goed idee, ik vraag het haar straks, aan welk tafeltje zit ze?'' ik kijk rond me.
Brigitte kijkt me even verward aan, ''Soraya is een externe en woont dus niet hier op het internaat.''
Ik neem me het voor om haar later eens te gaan zoeken en aan te spreken.
"Oei! we moeten in 5 minuten klaar zijn met eten" schrikt Femke op en neemt een grote hap, maar spuwt het direct terug op haar bord. " Gadverdamme! je ziet het verschil niet eens tussen het gekauwde en de andere smurrie!".
We liggen allemaal in een deuk.
"Op mijn kamer liggen nog wat pasta dingen, daar kunnen we straks kokend water over gieten en klaar is kees. Dus vergiftig jezelf niet aan deze smurrie" lacht Brigitte.

Na de Schoollessen gingen we weer paardrijden en ik kon Pepper aaien .


Notitie voor mezelf:
hergeschreeven op 14 juli 2021,
de originele versie werd in 2019 geschreven.

Terug In De Tijd✅         Lisa 1Onde histórias criam vida. Descubra agora