Leugens

98 5 0
                                    

Pov Lisa:

"Lisa ik moet je dringend spreken"roept Hanne boos.
Verward kijk ik de boze opvoeder aan. Wat is er nu alweer? Met tegenzin ga ik zitten op het bed en knal mijn hoofd weer tegen het plafond. Ik ga dat echt nooit leren denk ik bij mezelf. "Krijg ik nog een antwoord of hoe zit het?!"roept Hanne.
"Jaja, sorry hoor", antwoord ik en klim gehaast de ladder -die aan het stapelbed hangt- naar beneden.

Ik volg de woedende vrouw naar buiten. Op de gang draait Hanne zich om, haar ogen priemen in de mijne, ze is echt enorm woedend. Ongemakkelijk blijf ik staan en probeer haar blik te ontwijken. Hoewel ik voor mijn weten niet echt iets mis heb gedaan, toch voel ik me erg betrapt.
"Lisa, een meisje vertelde mij dat jij haar gedwongen hebt om de directeur een bloedneus te slagen, klopt dat?!" begint ze, verontwaardigd schud ik mijn hoofd. Dat heb ik nooit gedaan.
Vanuit de slaapkamer kamer hoor ik wat meisjes giechelen en andere stemmen ruziën.
"Nee natuurlijk niet!" roep ik terug, langzamer hand begin ik een idee te krijgen wat er gebeurt is.
"Schreeuw niet tegen een opvoeder!".
Ik krimp ineen, "Ik ben toch niet gekgeworden? Mijn ouders waren erg duidelijk, als ik me hier niet gedraag dan zie ik mijn eigen paard nooit meer terug!" ik voel de tranen al prikken in mijn ogen.
"Ik geloof je niet, ik heb al wat gehoord over hoe jij je gedroeg in je vorige school en weet dat jij in een toneel club zit zit, dus acteren kun je wel" schreeuwt ze terug. Ik begin me af te vraagen of opvoeders eigentlijk wel zo moogen roepen tegen ons, ik bedoel, ze moeten toch eerst beide kanten van het verhaal kennen voordat ze conclusies nemen?

"Tja, die bitch heeft het verdiend" hoor ik iemand lachen vanuit onze kamer. Het bloed in mijn aders begint te koken, ik dacht dat ik het wel goed kon vinden, met de meisjes van het internaat.
"Jij hebt stal dienst, alle stalen, weides en peadoks moet jij uitmesten, daarna keukendienst, alle borden van de maaltijden vandaag, afwassen en afdrogen , en straf schrijven. Ik wil tegen morgen twee bladzijdes vol geschreven zien staan, met de tekst ik schreeuw niet tegen opvoeders. Alle klinkers in het groen, medeklinkers in het rood."brult Hanne weer.
"Maak je nu klaar, je krijgt een uur en dan zijn alle stallen uitgemest".
Ik heb moeite om me te beheersen, ik wil Hanne nu inderdaad een bloedneus slagen. Maar ik houd me in en loop naar de kleedkamer, naast de douches.

Snel laat ik wat water over mijn gezicht stroomen en kleed me daarna aan.
Als ik naar mijn kamer loop, hoor ik stemmen:"Wat heeft Lisa je eigentlijk misgedaan? kreng!", Ik denk dat dat Brigitte is.
Ik haal diep adem en doe de deur open van de gemeenschappelijke slaapkamer. Het gebabbel en geruzie binnen de kamer verstomd en maakt plaats voor gemene en medelevende blikken.
Ik loop naar achteren en zie dat Femke huilt. Brigitte lijkt razend, toch buigt ze naar me toe en fluistert in mijn oor, "nu is het genoeg we lopen weg met zen drieën"
Ik knik, het idee lijkt fijn, maar het is erg onrealistisch. Ik geef hun beide een knuffel.
"Alle anderen zijn idiooten"fluisterde Femke. Ik bijt op mijn lip en haal mijn schouders op, ik heb hier geen zin in.
Ik wil gewoon terug in de tijd.



Notitie voor mezelf: herschreven op 25/2/2022

Terug In De Tijd✅         Lisa 1Where stories live. Discover now