Hogsmeade

994 39 3
                                    

Yılın ilk karı gece başlamış olmalıydı. Harry ortak salonun penceresinden bakarken Hogwarts arazisi bembeyaz bir şekilde önünde uzanıyordu. Uzun bir aradan sonra ilk defa yalnızdı. Bulunduğu yer ortak salon olmasa rahat bırakmazlardı tabii. Hermione ve Ginny kütüphanedeydi. Draco Mcgonnagal ile cezadaydı. Pansy ortalardan kaybolmuştu - büyük ihtimal görevle ilgiliydi.- Ron ise horul horul uyuyordu. Yılbaşına çok az bir zaman vardı. Harry dışarıdaki kar yağışına bakarken kar topu oynayan öğrencilere kaydı gözü. Şu an o da oynamak isterdi. Ama arkadaşları dört bir yana dağılmış durumdaydı.

Harry bu düşünceleri ile boğuşurken yanına Neville geldi.. Semaus ve Dean ' da vardı ama onlar fazla takılmadan direk yatakhaneye çıktılar.. Neville Harry'nin yanına oturdu ve kar yağışını izlemeye başladı... Düşünceli görünüyordu ve eskisinden daha sakar. Harry yanındaki arkadaşına gülümseyerek baktı. Bu aralar okulda sanki aşk salgını vardı. Herkes birini seviyordu. Bu düşünceyle Harry'nin karnına bir ağrı saplandı. Hermione kimi seviyordu acaba? Her kimi seviyorsa o kişi çok şanslıydı. Güzel severdi Hermione. Kırmadan incitmeden..

- Neville sen aşık olmuşsun! Dedi Harry ve tepkisini ölçmek için arkadaşına şöyle bir baktı. Neville boydan boya bina renklerine bürünmüştü.

-Yok öyle bir şey Harry! Nereden çıkardın? Dedi Neville. Rahatsız olmuş bir şekilde etrafına bakıyordu. Elini kolunu nereye koyacağını şaşırmış görünüyordu.

- Bak Neville bana söyleyebilirsin.. kimseye söylemem! Söz veriyorum. Dedi Harry ve ileriye doğru eğildi. Gerçekten merak ediyordu. Neville kimi seviyor olabilirdi.

- Sana güveniyorum Harry! Evet bir sevdiğim var... Luna Harry. Luna'yı seviyorum.. dedi Neville. Harry bir an ne diyeceğini bilemedi. Luna ve Neville... Aslında gerçekten de birbirlerine yakışıyorlardı. Neville ona açılırsa Luna kesinlikle geri çevirmezdi. İyi kızdı Luna.. kırmazdı Neville'i.

- Bak ne diyeceğim, bence onu Hogsmeade gezisine beraber gitmek için davet etmelisin. Luna asla geri çevirmez. Sonrada ona sevdiğini söyle... Benim tanıdığım Luna sana mutlaka bir şans verir.. dedi Harry anlayışlı bir ses tonuyla Neville'e bakarak.

-Bilemedim şimdi Harry ya istemezse? Dedi Neville. Üzgün görünüyordu. Hogwarts'a geldiklerinden beri Neville hep çekingen olmuştu.

- Bak Neville ona açılmalısın... Yoksa başka biri ile sevgili olur! Bu fırsatı kaçırma! Dedi Harry. Cesaret verir bir şekilde kolundan tutmuştu. Neville bir süre Harry'ye baktı ardından hızla ortak salondan çıktı.

*

Ginny elinde bir sürü kitapla ortak salona gidiyordu. Ders çalışmaktan çok yorulmuştu. Bir an önce kendini şöminenin karşısına atmalıydı. Verilen ödevleri bitirmiş bir de kötü olduğu büyüler üzerine çalışmışdı.. SBD'leri verdikten sonra bir güzel dinlenmeyi aklının kenarına not etti. Sonuçta güzel bir uyku çekmeyeli çok olmuştu.. Başka sıkıntıları da vardı tabi ama onları sürekli arkaya atıyordu... Eğer o konular üzerine düşünürse hiç yapmayacağı şeyler yapabilirdi...

Koridorda bu düşünceler içerisinde yürürken arkadan bir seslenmeyle durup döndü. Draco hızla onun yanına geliyordu. Kalbinin sıkıştığını hissetti. Kafasını şöyle bir sallayıp düşüncelerinden çıktı...

-Ginny seninle konuşabilir miyim? Dedi Draco. Yalvarır gibi bakıyordu Ginny'ye. Ginny merakla Draco'ya baktı. Kafasını onaylar bir şekilde salladı Draco'nun gözlerine bakarken.

-Ginny ben Hogsmeade'e benimle gelir misin demek istemiştim.. dedi Draco. Ginny'nin karşısında resmen renkten renge bürünüyordu.

-Şey zaten gezinin bir saat sonrasında hepimiz toplanmaycak mıyız? Dedi Ginny. Heyecanını bastırmaya çalışıyordu. Derin bir nefes alıp bakışlarını yerden kaldırdı.

Bir Serçenin Gözyaşı Kadar...Where stories live. Discover now