Din nou în întuneric

155 5 0
                                    

       
             Am privit împrejurimile ,părea un loc de poveste , cel puțin până în momentul în care coborai cărarea de lângă pod. Victima stătea într-o poziție ciudată , avea mâinile sub cap iar picioarele desfăcute. Hainele ei păreau bune , doar vechi de parcă ar fi trecut mult timp de când cineva le-a purtat.
        
        Așa am găsit-o pe sărmana fată , abandonată sub un pod . Liam s-a întors cu mai multe foi in mână, pe care le răsfoia de zor.
        - Fata se numește Melanie Strider , are 12 ani . Părinții săi au raportat dispariția acesteia în urmă cu două zile. Mai are un frate mai mic ,în vârstă de cinci ani.  Asupra ei nu au fost găsite bunuri ,telefon sau orice fel de bijuterie.
  
      - E suficient , momentan. Poți să iei tu dosarul și între timp am să inspectez împrejurimile, poate găsesc camere de supraveghere.
          Liam a aprobat din cap ,iar apoi s-a îndreptat spre polițiști în timp ce eu am urcat pe scări . M-am uitat de jur împrejurul meu dar nu era niciun chioșc , niciun magazin . Pe stâlpi nu era nicio cameră de supraveghere.

          -Ai găsit ceva?
          - Nimic , am răspuns dezamăgită. Durerea de cap revenise iar ochii mă usturau îngrozitor. Unde este cel mai apropiat magazin?
           - E o benzinărie la un kilometru de aici , a răspuns Liam destul de rapid .
          - Atunci să mergem , vom vorbi cu cei de acolo ,și apoi ne întoarcem la birou.
     
      Ajunși acolo nimeni nu văzuse nimic , nu detectase nimic ieșit din comun. Am plecat demoralizați dar totuși am luat înregistrarea de la camerele de supraveghere pe care aceștia le aveau amplasate.

       Am urcat în mașină și l-am lăsat pe Liam să conducă. Era un drum lung de vreo două ore și ceva, și asta cu tot cu condusul  lui de maniac.
     Am închis ochii și am sperat să adorm dar somnul m-a ocolit în schimb prin fața ochilor mi-au trecut imagini cu acea fată întinsă în iarbă .

     Telefonul a început să sune iar versurile melodiei mele au umplut mașina:
  

Fool me once, fool me twice
Are you death or paradise?
Now you'll never see me cry
There's just no time to die

I let it burn
You're no longer my concern
Faces from my past return
Another lesson yet to learn

      Liam s-a uitat la mine surprins , apoi și-a întors atenția la drum, am întins mâna și am luat telefonul de pe bancheta din spate și am răspuns fără să mă uit , da, un obicei cam prost.
       - Unde sunteți?și am recunoscut vocea lui Will.
        - Mai avem vreo jumătate de oră și ajungem.Ai găsit ceva suspicios?
        -Vorbim când ajungeți , dar ,da , ceva e foarte suspicios.Cum te simți? m-a întrebat renunțând la tonul formal.
         -Sunt bine, am răspuns încercând să-mi fac vocea să sune plină de viață, Liam s- a uitat la mine și a dat din cap dezaprobator.Vorbim mai târziu , am adăugat repede și i-am închis telefonul brusc.
        

       - Pe cine crezi tu că păcălești?
       -Pe nimeni, am spus cu cea mai inocentă voce a mea.
        - A fost profiler pentru numele lui Dumnezeu! Să o crezi tu că-l păcălești. Singurul motiv pentru care nu te sună acum din nou ,este pentru că mai avem puțin și o să ajungem.
     I-am ignorat vorbele și m-am întors la privitul geamului.

    
       Când am coborât din mașină un aer rece m- a lovit și am început să tremur , am luat-o la fugă și am intrat în clădire urmată îndeaproape de Liam.  Am înclinat ușor capul la câteva saluturi apoi am intrat în lift , până la ultimul etaj.
       Atunci când am intrat în sala de ședințe toți ceilalți erau deja acolo. Clary ne-a dat la amândoi cate o cafea caldă iar apoi Will a început să vorbească.
    
         - Fata este o tânără de unsprezece ani , părinții ei au adoptat-o în urmă cu opt ani. Aceasta a dispărut atunci când se întorcea de la școală. Polițiștii cred că se afla pe o stradă înconjurată de un câmp de flori în momentul răpirii. Trupul ei a fost găsit abandonat sub un pod într-o poziție neobișnuită.
      Pe ecranul din fața noastră a apărut mare , proiectat , trupul fetei care avea mâinile sub cap și părea că se uită la cer.

     Am închis ochii și mi-am frecat tâmplele apoi am reluat în gând toate indiciile găsite, apoi ceea ce am realizat m-a făcut să oftez.
     Toți ochii s-au întors pe mine. Am mai luat o gură din cafea și le-am dat vestea cea mare:

     - Nu-mi place să o spun dar se pare că avem de-a face cu un criminal in serie.

                      
                             ********

         După o ședință lungă, în care am analizat ambele cazuri am ajuns la concluzia că într-adevăr ne confruntăm cu un criminal în serie. I-am făcut un portret psihologic ,dar din cauza faptului că știm atât de puține , totul este neclar și foarte general.
       A rămas că mâine să mergem sa vorbim cu ambele familii. Dar oboseala începe să-și spună cuvântul.
    
        Este trecut de miezul nopții și nici eu ,nici Will nu am dormit de vreo douăzeci de ore , poate mai mult. În timp ce eu moțăi pe scaunul de lângă el, acesta conduce pe strada aproape goală. M-am uitat la fata lui și m-am întristat instant : ochii lui erau obosiți iar expresia încruntată. Știam că probabil se gândea la caz dar avea nevoie de odihnă. Eram așa îngrijorată pentru el, de când ne-am căsătorit a făcut tot ce-a putut să aibă grijă de Kate ,de mine și să rezolvăm cazurile în timp promt.

       Mi-am trecut vârfurile degetelor peste obrazul lui și l-am privit îngrijorată. Și-a întors atenția asupra mea și a zâmbit , iubeam acest zâmbet pe care îl vedeam numai eu , autentic și plin de sentimente.
         - Sunt bine , mi-a spus întorcându-și atenția la condus.
        - Ce te deranjează? l-am întrebat trecându-mi mâna prin părul lui.
       
          - Acest caz nu mi se pare unul normal, ceva e ciudat, și în legătură cu părinții noștri , a spus făcând o pauză, nu am mai gasit nimic.
       
            - Am spus că o facem împreună , te rog să nu ții totul pentru tine , suntem mai mult de o echipă nu-i așa?
            - Așa e , suntem o familie , dar nu am vrut să te fac sa te îngrijorezi, a spus luându-mi mâna întra sa. Acum ce pot face să mă revanșez ?
        -Vreau să o văd pe Kate!
          
          -Bine, a acceptat imediat .
      A oprit motorul și a coborât , eu am rămas blocată în scaun. A ocolit mașina și a deschis portiera , apoi mi-a desprins centura , m-a tras gentil de mână iar eu m-am lăsat condusă de el.
         -Cum de ai acceptat?
        - Tu vrei să o vezi , iar ea cred că are nevoie de tine în aceste momente indiferent cât de mult stă Liam cu ea.
       S-a oprit și m-a îmbrățișat pentru câteva momente apoi s-a desprins și mi-a sărutat părul .
      - În plus eu am să te protejez și cred că e timpul să schimb tactica,asta înseamnă că am să-l lovesc unde îl doare mai tare pe acel ticălos ce i-am fost logodnic.
       
         Și amândoi am rostit în același timp :
     -Banii lui.








         Bună! Îmi cer scuze că am postat târziu dar am avut probleme cu contul meu. Sper să vă placă și să iertați greșelile gramaticale .
      Lăsați-mi păreri , vă rog , și steluțe dacă v-a plăcut!!!☺️😊☺️
     

     

Avocați Îndrăgostiți (On Hold) Where stories live. Discover now