Misiunea Legistului pt 3

152 6 0
                                    

        

     Încăperea în care am intrat, era de fapt un mic holișor între bibliotecă și camera secretă. Am trecut de el și în față ne aștepta și mai mult întuneric. Ne-am deschis amândoi lanternele de la telefon și am lăsat ușile deschise pt ca băieții să știe pe unde am luat-o.

      Analizând camera am observat că aceasta era dezordonată, în special podeaua care era plină de cărți aruncate la nimereală și cioburi ce păreau că altădată fuseseră ornamente sau case scumpe.

În mijlocul camerei se afla niște scări rulante pe care am urcat încet și cu grija pentru că chiar dacă părea că aceasta scăpase de foc, casa era veche și treptele cam scârțâiau.

       

     Will a dat trapa la o parte și a intrat primul iar la scurtă distanță l-am urmat eu. Ceea ce ne-a surprins a fost faptul că ajunsesem pe acoperiș iar în fața noastră se afla un bărbat. Îmbrăcat în negru acesta stătea pe balustrada balconului vilei.
         - Înaintați, înaintați, a început el să râdă. Vă așteptam.
         - Știai că o să-ți aflăm secretele murdare, nu-i așa Mihail Raymond?l-a întrebat calm Will.

        Mihail a început să râdă și mai tare, un râs neomenesc, care mi-a înghețat sângele în vene.
       - Da ,da, știam că o să veniți, el mi-a spus, a continuat el cu același râs care se transformau in chicoteli.
         - Care el, Mihail?
         -De unde știi cum mă cheamă?a întrebat acesta, evitând întrebarea lui Will.

       - Ce pot spune, ai fost neglijent, a ridicat Will din umeri. Știi tu sângele conține ADN, iar asta este fatal.... Mai ales celor care au deja cazier.
      - Oh, deci ai aflat și asta,a chicotit acesta că un copil care tocmai a făcut ceva de care este mândru, dar nu e nicio problemă. Spune-mi ce am mai făcut, a ordonat înclinându-și capul într-o parte.
  
          - Să încep cu începutul atunci, a răspuns tot calm Will.
          Prima suspiciune am avut-o atunci când am vorbit cu mama ta. Atunci când i-am arătat poza cu tine și sora ta, cuvintele ei m-au intrigat. Știi , inițial am crezut că îi spunea numele surori tale dar de fapt te striga pe tine, spunea "Miha" ,nu "Mina" , așa cum auzisem. Dar asta am aflat de abia atunci când am vorbit cu o verișoară de a voastră.
      Se pare că mamei tale îi plăcea să te alinte "Miha".
   
        
     - Foarte bine, dar mă dezamăgești doar atâtea dovezi ai? Nț,nț,nț ,a plescăit el sprijinidu-se din nou pe balustradă.

    - Desigur că nu, am găsit sânge, în casa Minei. Vecinii ai spus că au auzit scandal ,dar asta era ciudat, mama ta nu era în condiția psihologică să se certe, iar Mina își iubea prea mult mama, asta mi-a dat și mai tare de bănuit. Iar apoi au venit rezultatele legiștilor, și atunci ne-am dat seama că de fapt nu ești mort, în acel moment am știut pe cine trebuia să căutăm de fapt .

        Telefonul mi-a luminat ușor, Clary îmi confirma că poliția este pe drum și Sam împreună cu Luam sunt oricând gata să intervină.

        - Am început să investigăm ce s-a întâmplat înainte de prima crimă ,a relatat Will, pentru că ,nu-i așa , tu l-ai ucis pe tatăl vostru?
        Acesta doar a continuat să zâmbească și să aprobe așa că povestea a continuat.
   
      

        - Aveai probleme cu banii, și i-ai cerut tatălui vostru, dar el a refuzat pentru că aflase de droguri și de prostituție, pe vremea aceea Mina era proaspătă căsătorită și locuia împreună cu soțul ei în această casă. Cumnatul tău a auzit cearta și a venit să-l ajute pe socru, dar era prea târziu pentru că tu deja îl otrăvisei și camera era în flăcări.
      Așa a ajuns să ardă conacul prima dată. Soțul Minei, adică domnul Rey a dispărut, iar tu ai dat vina pe el.

        -Asta de unde ai aflat?a întrebat acesta râzând.
      - Medicii legiști au avut un raport medico-legal interesant atunci când le-am spus că investighez acest caz. Apoi au fost alte rude care știau frânturi, dar în mare parte mama ta, de la care am aflat niste lucruri esențiale prin hipnoză.
   
          - Dar la câteva luni, domnul Rey care era își iubea cu adevărat soția s-a întors. Tu aveai iar probleme cu drogurile, furasei de la firma la care ai lucrat și ai omorât bărbatul care te-a surprins în fapt. Așa că în momentul în care s-au întors să-și curețe numele ,tu l-ai folosit ca să-l cureți pe al tău. L-ai ademenit și atunci când el ți-a reproșat ce ai făcut tu i-ai dat foc, și ai avut grija că totul să pară o sinucidere. Ceea ce nu știai era faptul că mama ta aflase ce ai făcut, pentru că văzuse totul.
        Așa că în momentul în care a venit să vorbească cu tine, ai încercat să o omori.

    
       Sirenele poliției se auzeau, mai mulți polițiști au intrat în clădire iar câteva echipe speciale au înaintat în clădire.

        - Săraca femeie, orbită de durere și-a pierdut mințile iar tu ai dispărut, am continuat eu în momentul în care Will s-a oprit. Tu ai dispărut cu bani, corpul, din care rămăsese doar scheletul a fost considerat al tău iar biata Mina, fără a știe ,devenise văduvă, pentru că ea nu a știut nimic în tot acest timp.

      
      - Așa că atunci când te-ai întors pentru ea a fost un șoc. Doar că în ziua aceea la ea veniseră cele două fetițe care fără să vrea te-au văzut.Iar tu de frică le-ai ucis pe amândouă în același timp, totuși ai încercat să faci sa pară că un psihopat le-a omorât. Totuși ,vezi tu , ai omis niste detalii, am spus ironică.
         Apoi când Mina a aflat de moartea fetelor , a pus o parte a poveștii, cap la cap, probabil, și a vrut să meargă la poliție. Dar tu ai omorât-o și ai încercat din nou să plasezi vina, de data asta propria mamă.

        Mihail a început să râdă și să se urce tot mai mult pe balustradă, polițiști ne-au înconjurat și și-au ațintit pistoalele asupra celui care râdea precum un nebun.
       - Ei bine , dacă ați terminat deja, dați-mi voie să vă transmit cele mai calde urări din partea lui,a început acesta să spună recăpătându-și seriozitatea.  A spus că.... voi urmați.

       Apoi a sărit de pe balustradă, căzând pe poteca de cărămidă de lângă conac. În jurul său s-a format o baltă de sânge pe care i-am lăsat pe anchetatori să o gestioneze, noi aveam lucruri mai importante de făcut: să dormim și să ne bucurăm de timpul pe care îl avem împreună , pentru că vremuri grele se anunță în viitor.
















Bună scumpii mei ✌️am reușit să termin și acest capitol și desigur și povestea acestui criminal. Sper sa va placă și aș aprecia dacă mi-ați lăsa niste păreri. 
P.S.: E ora 1:37 AM și eu mor de somn, dar în apărarea mea ,nu am observat când a trecut timpul🥺

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 10, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Avocați Îndrăgostiți (On Hold) Where stories live. Discover now