Kürtőskalács

310 25 26
                                    

Fun fact: Ez a kedvenc hungarikumom 👀

Itt is lennénk a mai specialitással ami egy kürtőskalács. Google fordítós nevén pedig:

A nagy bomba

Igazából hazudtam nektek... ma egy terrorista tutorialt fogunk követni... 😂

Hozzávalók/Eredeti:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2,5 dl tej (langyos)
6 dkg cukor
6 dkg vaj (olvasztva)
2 db tojás
1 kávéskanál só
Ízesítés ízlés szerint:
fahéjas cukor, vaníliás cukor, darált dió, kókuszreszelék, darált mogyoró, stb.

Hozzávalók/Google Fordító:

50 dkg liszt
3 láb élesztő
2,5 ml forró víz
6 csomag nádcukor
Súly egyenlő 6
22 tojás
Életlen szamuráj kard
Parfümteszt:
Vaníliás cukor, lila tejföl, fekete fahéj, tigris fog

Hát igazából a 22 tojás nem tudom mire kell, de ez nem izgat mert... SZAMURÁJ KARD? Miért? Biztos csak a felvágáshoz kell... tuti...
Valamint hogy ne süssünk rossz illatok mellett készítsük el az Alienek parfümét lila tejfölből (fogalmam sincs, hogy mitől mutálódott lilává, de mondjuk, hogy ételszínezék)  a fekete fahéj meg lehet a bors is ha úgy nézzük... a borsot meg tényleg használják ilyen kozmetikai cuccokra szóval akár még jó is lehet. A tigris fog meg nem tudom minek... talizmánnak mondjuk.

Elkészítés/Eredeti:

A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést nyomunk, ebbe belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a langyos tejet, és elkeverjük, hogy az élesztő feloldódjon a tejben. Letakarva 5-10 perc alatt felfuttatjuk.
A vajat, a cukrot és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez, ezután kézzel simára dagasztjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, meghintjük egy kis liszttel, majd letakarva 30 percig duplájára dagasztjuk.
A tésztát lisztezett munkalapon kinyútjuk, majd kézzel 2 cm széles csíkokat vágunk belőle. A kalácssütő fát bevajazzuk, majd a csíkot feltekerjük a fára.
Egy tálcára kristálycukrot szórunk, melyben meghengergetjük a tésztát sütés előtt. Faszén fölött lassan forgatva, kb. 10-15 percig sütjük. Akkor lesz kész, ha a cukor megkaramellizálódik a tésztán. Ekkor különböző ízesítésű cukorba forgatjuk.

Elkészítés/Google Fordító:

A lisztet helyezzük a serpenyőbe és utána dobjuk ki. A tej meleg tej, erjesztett tejbe keverje és megolvadt. Fedjük le az edényt majd főzzük 5 percig. Gyúrjuk a tésztát amíg lágy nem lesz majd keverjük bele a falba. Helyezzük a csirkét a lisztbe majd süssük öt napig. Ütvefúróval szedjük ki a közepe majd ha elég meleg akkor radír civilizáció alakulhat ki. Vegyünk egy darab kenyeret és keverjük össze fával. Miután ez megvan egy kis szén. Ha a karamell kiegyensúlyozottan érzi magát tegye rá egy másik útvonalra. Bízz bennem ha kész.

Nos ha a receptet követted akkor most van egy kiegyensúlyozott karamellád illetve egy radír civilizációd valamint a faladban tészta van. Csirkét honnan szedtünk? Már nem azért, de nem írta a recept pedig vagy hatszor néztem át. Talán a 22 tojásból kaptuk? Mind1. Bízni bízok a séf úrban, de szerintem nincs tisztában a magyar kajákkal..

Elkészíthetőségi szint: Lehetetlennél is lehetetlenebb.

Google fordító receptek! :3Where stories live. Discover now