2/1

660 47 4
                                    

✨🌙✨
Űzött a vad, és fáradt a vadász.
Zöld réteken, hol lovasokat lát.
Égő a szív, a szabadságvágytól.
Bús az elme, régi rabigáktól."

✨🌙✨

Messzi, a távolban fekete alakokat látok mozogni, sorban loholnak, akár űzött vadak-mondta Legolas Rohan zöldellő dombján állva.

~Súlyos léptek hangját hozza a föld barátaim-állt fel Aragorn a fűből.-Még van rá esély hogy, utolérjük őket.

~Alig pihentünk valamit, mióta elsirattunk Boromirt-jegyezte meg Gimli.

~Igaza van Gimlinek, nézzetek nyugat felé! A nap már alábukott a ködöshegyek mögött, értelmetlen lenne folytatni a hajszát éjjel-mondtam érvelve.

~A csapás keskeny, a nyomok kihűltek-vizsgálta Legolas a kitaposott ösvényt.-És valóban kimerültek vagyunk, én is azt mondom, várjuk meg a hajnalhasadtát.

~Legyen-adta be a derekát Aragorn, s aznap este mindannyian, hosszú idő óta először elterültünk a földön. Két nap telt el azóta, hogy Anduin fodrai magukkal vitték Boromir halottas bárkáját, s az gyász énekkel kisérve alábukott a Rauroson. Frodó és Samu eggyütt indultak Mordorba, majd Pippint és Trufát ez idő alatt ragadták magukkal az orkok, és mi ekkor keltünk útra hogy megmentsük őket. Még pislákolt bennünk a remény lángja, hogy beérhetjük az ork hordát.
Újjabb dombra hágtunk fel, amikor Aragorn hirtelen megállt intett.

~Lovasok!-kiáltotta

~Ahogy mondod, pontosan százöt, gyorslábú paripákon-pontosított Legolas.-Sebesen közelednek, büszkén ülnek a nyeregben, s lándzsájukra vér tapad. Aragorn féloldalasan elmosolyodott.

~Éles a szemed, tünde uram. Én azt mondom várjuk be őket-mondta Aragorn. Majd mind lekuporodtunk a magas fűbe, s már hamarosan Gimli is hallotta a paták hangját. A lovas csapat mély morajlással, dübörgéssel vágtatott el mellettünk, ám ekkor Aragorn felállt, és megszólította őket.

~Rohan lovasai, mi hír északon?-A katonák hírtelen megfordították ménjeiket, s földöntúli gyorsasággal fogtak körbe minket pillanatok alatt.

~Kik vagytok, s mi dolgotok e földön?-kiáltott le a nyeregből egy ember. Hangja keményen zengett, büszkén, és ezüstös sisakján lófarkat lengetett a szél.-Kik vagytok!

~Mond meg a neved lovas ember, és énis mondom az enyém!-szólt oda Gimli. Erre le szált a a lóról és Gimli elé állt majd így szólt.

~Lecsapnám a fejed törpuram, ha a földtől kicsit magasabb lennél!-mondta keményen.

~Meghalnál, mielőtt kardod le súlyt!-mondta Legolas, és rá fogta az íját aminek következtében a lovasok kardot rántottak ránk. Én pedig Legolas karjára tettem a kezem hogy le tegye az íját.

~Én Aragorn Arathorn fia vagyok, ő Gimli, Zöldlomb Legolas, és végül Briszéisz-mutatott be minket Aragorn, viszont az én nevemre fel kapta a fejét az ismeretlen lovas.

~Te vagy Briszéisz-mondta hihetetlenkedve.-A te bátyjád Mordred herceg?-kérdezte hihetetlenkedve.

~Igen, én vagyok de te ezt honnan tudod?- honnan ismered Mordredet?-és te ki vagy?- tettem fel egymás után a kérdéseket.

~Mordred Théoden királynál van, amikor együtt harcoltunk súlyosan megsérült most Edorasba ápolják, és ő mesélt nekem rólad.- Bocsássatok meg hogy nem mutatkoztam be eddig, én Éomund fia, Éomer vagyok-mondta majd le vette fejéről a sisakját.

~Mi barátai vagyunk Théoden királynak-szólalt meg Aragorn.

~Théoden, már nem tudja ki barát, s ki ellenség még a saját vérei közt sem-mondta lehajtott fejjel Éomer.- Szarumán megmérgezte az elméjét.-Ti mit kerestek itt?

~Két hobbitot keresünk, az orkok elvitték őket, a te szemedben csak gyerekeknek látszanak. Mond nem láttad őket valahol?-kérdeztem.

~Sajnálom attól tartok, hogy ők már nem élnek, ma hajnalban minden orkot megöltünk, de őket nem láttuk lehet hogy életben vannak de annak kicsi az esélye-mondta.

~Nem adjuk fel, megprobáljuk őket megkeresni-mondta Aragorn elszántan. Majd Éomer fütyentett egyet és két ló jött előre.

~Az ő nevük Hasufel és Arod, hordozzanak titeket nagyobb szerencsével, mint egykori gazdáikat. S remélem, a közeli jövőben az ő nyergükbe érkeztek Edorasba-átnyújtotta a két szárat, majd felvéve sisakját, visszaült hátasára.

~Éomer! Kérlek Mordred állapotáról jelents ha tudsz-mondtam.

~Természetesen egyből üzenek-mondta kedves mosollyal.

~Hálásak vagyunk, amiért segítettél köszönjük-hálálkodott Aragorn.

~Szívesen tettem, remélem hogy nemsokára találkozunk Edorasba... legyen veletek a szerencse! Ég veletek!-mondta majd pár perc múlva morajló dobogással hagyták el a síkságot.

„Tűz, és Víz."

Itt az újabb rész❤
És ezzel a résszel el is indult a második évad a két torony ❤
Remélem tetszik nektek hamarosan ujjabb rész❤❤❤










A REMÉNY SZÜLETÉSE✓( Gyűrűk Ura f.f) BEFEJEZETTWhere stories live. Discover now