2

153 8 2
                                    

-Dobar dan -Diana joj se široko osmehnu .
Mogu li nekako da vam pomognem ?
-Razumete li se u popravak kola ,gospodice?-upitao je muškarac dubokim glasom i ne pogledavši je.-Nažalost,ne -odmahnula je glavom i dalje se smešeći.
Onda nam ne možete pomoći -odbrusio je grubo.
Leo, ne budi drzak!-opomeni ga starija žena strogo.-Ova djevojka je bila dovoljno ljubazna da nam ponudi pomoć.S obzirom na to u kakvoj smo situaciji zato se ponašaj malo pristojnije.

S obzirom na to u kakvoj smo situaciji zato se ponašaj malo pristojnije

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Nebi bilo pametno da odbijemo njenu pomoć.U protivnom ,moglo bi nam se desiti da provedemo noć ovdje.
-Kako hoćeš-ovo i nako nije bila moja idea da idemo ovim putem.
-Ja sam Ina Martin -žena se osmehnu devojci.-A ovaj neotesanko je moj sin Leo.Krenuli smo u obližnje mjesto ,ali su nam se kola pokvarila.
-Ja sam Diana Džon - djevojka klimni glavom.
- Jedino mjesto u ovom pravcu je Santa Barbara. Imate li tamo rodake? - To se vas ne tiče ! - odbrusi muškarac uspravljajući se.

Iz neobjašnjenog razloga Diana se osjećala kao da je u klopci pod tim prirodnim pogledom

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Iz neobjašnjenog razloga Diana se osjećala kao da je u klopci pod tim prirodnim pogledom. Crte njegovog lica bile su oštre,a brada odlučna.Ovo se lice ne zaboravlja brzo pomisli djevojka. Na prvi pogled bilo je joj jasno da je to čovjek koji zna šta hoće, a njegov pogled je odavao intelegenciju.

Diana se osjećala neprijatno zbog pogleda u oči, bila je sigurna da je on sposoban da pročita čak i neizgovoreno.
Iznenada se njegov pogled suži i Diana se trže shvativši da je on s neodobravanjem posmatra. Znala je šta mu zasmetalo na njoj njena mokra kosa od nedavnog kupanja.- Samo sam htjela pomoći

- promuca Diana zbunjena njegovom reakciom. Ništa nisam mislila loše. Ako već želite pomoći pozajmite mi telefon da nazovem šlep-službu - rekao je ledenim glasom.
Rado ali vam to neće pomoći - djevojka odmahni glavom. Ovdje nema signala i tako da vam to neće pomoći. Oh bože moj pa gdje si me to dovela ?! - besno je galamio i gledao u svoju majku koja je stajala pored njega smešući se.
Čim nešto ne ide kako si zamislio,odmah poludiš - odgovorila je mirno,nimalo uzbudenja ljutim sinovljenim pogledom.
Bila bih vam veoma zahvalana,gospodice ako biste otišli do hotela i rekli da nam pošalju kola i šlep-službu. Nema potrebe da stojite tu na putu ja ću vas odvesti do hotela.- ponudi se Diana jer ova simpatična žena njoj se svidjela.- A šlep - služba što se nje tiče tu imamo mali problem.Čekaj nemoj mi reći da ovaj grad nema šlep - službu- muškarac je pogledao u nevjerici.Nažalost nema gospodine - Diana mu hrabro uzvrati pogled.Ali zato imamo dobrog auto-mehaničara.Sve bolje od boljeg uzviknu muškarac šireći nemoćno ruke.Ina ga pogleda oštro. Prekini!

- Sam si htjeo da podeš sa mnom

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

- Sam si htjeo da podeš sa mnom.- Da nije možda trebalo da te pustim samu. - upitao je ljutitim tonom. - Ništa mi ne bi falilo - nasmijala se njegova majka.
- Možda tebi ne bi ništa falilo, ali ja bih sigurno poludeo - promrmljao je sebi u bradu, ali dovoljno glasno da ga obje žene čuju. - Dosta Leo! - odlučno je uzviknula Ina.

Vatreni izazov Where stories live. Discover now