13

28 4 0
                                    

Kroz poluspuštene trepavice posmatrala je kako se on odmiče nekoliko koraka.
Eto šta je njemu sve to značilo, pomisli duboko uzdahnuvši.
Sigurno je imao neku ženu s kojom se vidao i kojoj se udvarao na kulturan način. Može slobodno da joj se vrati, pomislila je osjećajući blagu ljubomoru. Uostalom, neka ide kud hoće samo neka nju ostavi na miru.
I sama je ustuknula nekoliko koraka posmatrajući Leona ispod oka. Još uvjek je osjećala vrelinu na koži gdje su domalpre bile njegove ruke. Željela je da se prisloni uz njega, da ga zagrli i da spusti glavu na njegove široke , čvrste grudi. Imala je želju da je ponovo poljubi i da s njegovi usana čuje nešto lijepo i romantično. Ali znala je da Leo Martin bio sve samo ne romantičan. Diana je vjerovala da je on beskrajno praktičan tip. Njegove priče su korišćene samo u funkciji postizanja cilja.
Nežno izgovorene riječi, komplimenti i pohvale nisu postojale u njegovom rečniku. Bio je grub i očigledno, strasan i nije se prenemagao. Tokom razmišljanja je posmatrala tmurno vrijeme i osjetila je kako je duvno severni vjetar i Diana se ponadala da će rasterati oblake. Trebala je da još jednom razmisli o svemu i zato joj je bila potrebna samoća.
Diana, čekaj! - Brzo joj je prišao uhvativši je za podlakticu. - Nas dvoje smo loše počeli.
Pokušala je da istrgne ruku iz njegove, ali nije uspjela. Njegov dodir joj, uostalom, nije smetao, naprotiv. Željela je da je on ponovo zagrli ali se uplašila snage želje koja se probudila u njoj.
- Čini ti se - ironično se podsmijehnula. - Hajde da krenemo iz početka - predložio je. - Pozivam te na večeru.
- Ne mogu - odmahnula je glavom i oslobodila se njegovog stiska.
- Obećavam da ću se pristojno ponašati - rekao je ozbiljno.
- Ne radi se o tome - natjerala je sebe da se osmjehne.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 27, 2022 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Vatreni izazov Where stories live. Discover now