~1

4K 52 2
                                    

Pov Tessa
"Tessa schiet nou eens op!" Roept Amy vanuit de auto. Ik loop onhandig de deur uit met mij koffer en gooi die in de kofferbak. Ik doe de deur open en plof neer op de stoel. "Sorry hoor, ik wist gewoon niet wat ik mee moest nemen." Zucht ik. Ik laat me onderuit op de stoel zakken en kijk op mijn telefoon naar de tijd.

"Hoe lang is het eigenlijk rijden?" Vraag ik als ik me naar Amy omdraai die achter het stuur zit. Amy is al 18, ik ben nog maar 17 en daarom rijdt zij. "Als we geen files hebben is het ongeveer 8 uur." Zegt ze terwijl ze me met een blij hoofd aankijkt. Hoe kan zij nou altijd vrolijk zijn, serieus, het is 8 uur 's ochtends en ik kom letterlijk net m'n bed uit rollen. "Pfff zo lang." Ik zucht en Amy rijdt de straat uit. "Niet zo zeuren Tessa, dan duurt het alleen maar langer." Zegt Amy terwijl ze me een ik op mijn been geef. Ik sta gelijk terug waardoor ik een hatelijke blik mijn kant op krijg. Ik grinnik en zet muziek op.

Na ongeveer 6 uur gereden te hebben, ben ik het echt zat. Ik zit een beetje te kloten en verveel me helemaal kapot. Amy begint zich dan ook aan me te irriteren. "Zullen we een spelletje doen?" Vraagt Amy dan. "Is goed." Zucht ik, ik heb toch niks beters te doen. "Oke, we gaan een paar voorspellingen doen." Zegt ze "Gewoon dingen die we verwachten dat er gaan gebeuren." Gaat ze door als ik haar vragend aankijk. Ik knik. "Mmm, ik denk dat jij terugkomt met 5 soa's erbij." Lach ik en ze kijkt me boos aan. "Pardon Tessa Hofman, ik ben gewoon een nette jonge dame hoor." Zegt ze met een serieus gezicht. Ik proest het uit en we beginnen allebei te lachen.

Als Amy iets niet is, is het een nette jonge dame. Vooral op feestjes is ze niet te houden. En omdat ik niet altijd haar oppas wil zijn, moeten we vaak met meerdere zodat er ook een aantal mensen op ons kunnen letten. Ze drinkt zich helemaal vol en gooit dan alles er weer uit om vervolgens meer op te kunnen. Ik grinnik, ze is echt gek. "Ik voorspel dat jij je netjes houdt en je maar gaat richten op een jongen." Zegt ze terwijl ze me even aankijkt. Ik denk na, zo ben ik wel. Ik ben niet echt van het sletterige zijn bij het uitgaan enzo, ik vind aandacht wel leuk, maar ga er niet om vragen bij meerdere jongens. Als ik het met eentje kan vinden, is dat wel genoeg. Ik hoef niet van elke jongen een tong in m'n strot.

Ze glimlacht. "Ik heb gelijk he? Onze preutse Tessa neemt genoegen met één jongen." Zegt ze terwijl ze me in m'n arm prikt. "Dat is niet preuts, dat is verstandig." Zeg ik kattig. "Niet iedereen is zo'n slet als jij he lieve Amy." Snauw ik terug. "Ho ho rustig Tessa, het was maar een grapje." Zegt ze terwijl ze m'n hand pakt en er een kusje op geeft. "Je mag lekker doen wat je zelf wilt." Ik zucht en ze kijkt me aan. Ik geef haar ook een kusje op haar hand en ze kijkt tevreden weer naar de weg.

Als we er na nog twee uur rijden eindelijk aankomen, loop ik naar binnen om ons aan te melden. Er staat een groepje jongens voor me die allemaal omkijken als ik binnenloop. Ik kijk gelijk naar de grond, oogcontact is gewoon te ongemakkelijk. Ik loop naar de balie en meld ons aan in mijn beste Frans. Ik krijg het nummer van ons huisje en nog andere informatie en loop weer naar buiten. Ik zoek Amy en zie haar al naar een groepje jongens kijken.

"Er zit volgens mij wat kwijl in je mondhoeken." Zeg ik als ik naar dr toe loop. "Ach hou je kop, ik keek alleen even." Zegt ze als ze zich naar me omdraait. Ik lach, het begint nu al. We lopen naar ons huisje en gaan naar binnen, voor een tweepersoons huisje is het nog best groot. We hebben allebei een eigen kamer en er is een klein keukentje. Wanneer ik mijn koffer een beetje heb uitgepakt ga ik even naar buiten. Ik kijk om me heen en zie allemaal jongeren tussen de 16-19 heen en weer lopen. Een paar voetballen, andere staan gewoon te praten en iedereen doet gewoon z'n ding.

"Tessaaaaa!" Hoor ik Amy roepen en zucht. Ik loop naar binnen. "Wat is er?" Roep ik als ik dr niet zie. "Het water in de wasbak loopt niet weg!" Schreeuwt ze naar me. Ik loop de badkamer binnen en zie Amy daar staan met haar handen in de lucht. Ik kijk er even naar en zie dat ze gelijk heeft. "Het is vast verstopt ofzo, ik ga wel even naar de balie om te vragen wat we moeten doen." Zeg ik als ik zie dat ik het niet zelf kan oplossen zonder bepaalde materialen. "Je bent de beste." Zegt ze en geeft me een kus op m'n wang. Ik loop weer naar buiten en ga gelijk door naar de balie. Het is niet zo druk, er staat maar 1 groepje van iets van drie jongens.

Wanneer ik het probleem drie keer aan de vrouw achter de balie heb uitgelegd en ze me nog steeds niet begrijpt, kijk ik wanhopig om me heen. Mijn ogen glijden even langs het groepje jongens en blijven hangen in de ogen van een van de jongens. We kijken elkaar in de ogen aan en ik vraag me af of ik ooit zulke mooie ogen heb gezien. Ik merk dat ik staar dus kijk snel weg en richt me weer op de vrouw. In mijn ooghoek zie ik dat er iemand naar ons toe komt lopen. "Kan ik je misschien helpen?" Vraagt een onbekende stem. Ik kijk naast me en zie dat het de jongen met de mooie ogen is. "Ehm, ja graag." Mompel ik een beetje, hij is nog mooier van dichtbij.

Eerste hoofdstuk! In dit boek kloppen de leeftijden niet helemaal met de gebeurtenissen, hopelijk irriteert dit niet. Veel leesplezier!
xx M

Over again •Niall Horan•Where stories live. Discover now