YENİ HAYAT ☆ 15

88 8 0
                                    

Bölüm.15

Savannah

"Bu gösterdiğin şeyleri cidden yapabileceğime inanıyor musun? Üstelik Hintçe bilmiyorum Jasmin!" Jasmin'in benden istediği şey çok acımasızcaydı. İki haftada gösterdiği karmaşık koreografiyi öğrenmemi bekliyordu. Ayrıca şarkısını da söylemeliydim. Hadi kıvırtmayı başardım diyelim, bilmediğim bir dilde akıcı halde nasıl şarkı söyleyebilirdim ki? Üstelik sesim güzel bile değildi.

Aklıma gelen şeyle dehşete kapıldım. Bunu herkesin gözünün önünde yapmak!

Jasmin ise keyif alır gibiydi. Şarkının sözlerini mırıldanırken bir yandan gerdan kırıyordu. Ona uzaylı görmüş gibi baktığıma emindim. Benden bu dansı yapmamı istiyorsa kim bilir kendi ne yapacaktı? Yapması için pek ısrar etmeme gerek kalmadı. Telefonundan dansın melodisini açtı ve büyük bir ciddiyetle başladı.

Benimkine kıyasla daha moderndi ve İngilizceyle karışıktı sözleri. Sallanarak eğilip kalkıyordu. Güzel kıvırtıyordu. Şarkının havasına iyice bürünmüştü. Çok geçmeden tekrar sallanmaya başladı. Sanki dans etmek için doğmuştu. Sesi, hareketleri, vücudu, yüz ifadesi... Her şey o kadar uyumluydu ki.

Sesi bir ara şuh bir hal almıştı. Bakışları da derinleşmişti. Eğer bir erkek olsaydım ondan etkilenebilirdim bile.

Benim hiç bu kadar uyumlu yapamadığım bir hareket sistemi vardı. Evet, ben de bir dansçıydım ama bireysel dansları daha önce hiç denememiştim. Hem her zaman partnerimin varlığı bana güven verirdi, oysa şimdi... Düşüncelerim yön değiştirdi, bu dansla klasik bir Hintli elbisesi giymeyecekti değil mi? Hem bunun egzotikliği neredeydi.

Ama ritim beni de sarmıştı ve olduğum yerde sallanmaya başladığımı fark ettim.

Hareketler çok basit ve aynıymış gibi görünse de aslında küçük adım değişikliklerini görüyordum ve bu kadar hızlı yapacağımdan emin değildim. Şimdi kendi parçam gözüme daha bir hoş gelmeye başlamıştı. Ah, bir de şu peçe olayı olmasa tadından yenmezdi.

Sonra aklıma başka bir şey takıldı. Acaba Jason beni Hintli kıyafetleri içinde görünce nasıl tepki verecekti? Güler miydi? Etkilenir miydi? Tamam, gülmezdi, o kadar çocukça bir davranış beklemiyordum ondan. Ama etkilenmezdi de. Yine de etkileneceğini düşünmek iyi hissettirirdi.

Jasmin bitirişi tek ayağı üstünde sekerek arkasını dönerek yaptı. Omzunun üstünden tek kaşını kaldırarak baktı ve güldü.

"E, nasıldı?" dedi nefes nefese. "Bir daha şikayet yok."

Güldü. "Bu iyi, şimdi seninkine çalışmaya devam edelim. Nazlanma koca bebek." dedi beni yataktan kaldırarak.

"Sadece melodi ile çalışacağız. Şarkıyı daha sonra halledebiliriz. Kolay bir parça..."

"Sağ ol." Dedim alayla.

"Şimdi ellerini kalçanın iki yanına koy. Hafif kıvırtarak sol elini biraz fazla açarak yukarı kaldır ve sonra sağa yaslan. İşte böyle." Söylediklerini gösterdi. "Bu mu hafif kıvırmak?" dedim gözlerimi açarak. Omuz silkti ve sonraki hareketi gösterdi.

Bir ayağımı sabit diğerini ise hareket ettirerek yaptığımız şey çok hoşuma gitmişti. En baştan itibaren birkaç kez tekrar yaptığımızda kavradığımı fark ettim.

Jasmin ile üçe kadar parçanın belli bir yerine kadar çalıştık. Peçe takmamız gerekiyordu ve bu yüzden bakışlar üzerinde de çalışmalıydık. Çünkü sadece yüzüme spot tutulan bir bölüm vardı. Jasmin'inki kadar olmasa da hareketli bir parçaydı, bu da bir artıydı. Tek sorun adımları karıştırıyor olmamdı şimdiye dek. Çünkü çok karmaşık bir adım sistemi vardı bana göre ve kıvırtırken adımları unutuveriyordum. Tıpkı o partiye dansçı olarak girmeyi nasıl ayarladığını sormayı unuttuğum gibi.

SAVAŞÇI: Melez Okulu & SAVAŞÇI: Yeni Hayat |  ♡ (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin