Capitolul Patru

14 3 0
                                    

Derek POV

Derek era cu taică-su în bucătărie. Își sorbea cafeaua în timp ce taică-su fuma la geam vorbind la telefon.

Savuratul cafelelor era un tabiet „matinal" de-al său. Și spun „matinal" pentru că având în vedere că se trezea doar la ore de genul 12:00, 13:00, 14:30 (ca noi restul în carantină) nu era chiar matinală.

Ce avea acum de făcut? Doar s-o frece. Pe fundal se auzea înfundat televizorul cu știri despre Covid 19. Numai despre asta se vorbea la BBC, iar cum BBC-ul reprezenta televiziunea britanică doar asta vedeai la televizor din Anglia.

Dar nu o zic ca și cum ar fi un lucru foarte wow pentru că și în România Pro Tv-ul și mai ales Digi24 și nu numai, ne rupe cu știrile despre acest subiect. Ne spală pe creier inducându-ne frica în oase.

Anglia stătea mai prost la capitolul „măsuri pentru evitarea transmiterii de Covid 19". Erai doar recomandat să porți mască și mănuși în metrou sau autobuz. Carantina nu era stabilită, iar cei de la conducere nici nu adusese vorba despre așa ceva. Te puteai plimba fără nicio treabă pe străzi.

Acum vorbind serios, stați dracului în casă cât mai mult. Iar dacă ieșiți, stați cu oameni de încredere și nu vă apucați să mergeți cu autobuzele din Românica Minunată că vă dați seama ce e acolo. Cu tot cu dezinfectările lor cu tot.

Derek a sorbit până la ultima gură de cafea - fiind făcută la filtru de cafea nu avea deloc zaț la fund și puteai să sorbi fără grijă inclusiv ultima gură.

 S-a ridicat de la masa din bucătărie lăsându-l pe tatăl său să vorbească atât de intens la telefon despre acest virus încât puteai spune că toată soarta lumii depindea de tot ce vorbea el acolo.

Acesta s-a dus liniștit în camera lui unde și-a pus căștile în urechi și a început să asculte niște muzică pentru a se relaxa.

 Întinzându-se în pat totul era încântător. Un pic cam... prea bine. Asta până când i-a vibrat telefonul. Când a verificat: teme pe classroom.

„Futu-m-aș în temele voastre cu tot".

Nu avea încotro. S-a dus la birou și a început să își facă temele. Mama sa îi verifica classroomul să vadă dacă și-a făcut toate temele și și-a completat toate lecțiile pe caiet.

 Era un arest la domiciliu în toată regulă.

Avea un simplu tricou pe el și era în boxeri stând la birou. Și atunci cineva îl suna pe messanger cu cameră.

Degetul și-a bătut joc de el și a răspuns din greșeală. Modul în care se ținea telefonul persoana respectivă a putut să-i vadă boxerii pentru câteva secunde ca apoi acesta să realizeze ce s-a întâmplat.

„Persoana respectivă" era Adeline. 

Când a realizat că ea era și-a dat seama că i-a văzut boxerii negri și s-a simțit exact ca în momentul ăla din Kaufland când ai toate produsele pe bandă. Și atunci riști să iei un pachet de Durex mare (pentru că cine se satură cu ăla mic de trei bucăți?) și toată lumea se uită la tine. În interiorul tău simțindu-te ars la cur de privirile celor din jur dar mai ales de gândurile casieriței.

BenjaminWhere stories live. Discover now