12

410 30 28
                                    

Bulut'tan

Selam millet,  nasılsınız neler yapıyorsunuz ? Ben mi? Ben yapmayı en çok sevdiğim şeylerden biri olan albümlerimize bakıyordum ve bir fotoğrafa bakınca bugün size anlatacağım şeyi buldum. 

Baktıkça bakasım geliyor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Baktıkça bakasım geliyor. Gökkuşağı bana özgür olduğumu hatırlatan yegane şeylerden biri. Yazarımızın da dediği gibi ' Gökkuşağı aşkıma ! ' . 

Hadi fotoğrafın anısını anlatayım size.

32 ay önce 

Yekta ve Çağıl'la markette tanışıp sonrasında pastanede oturup konuştuktan ve haftada bir buluşmaya başladığımızda büyük bir iç çatışma yaşıyordum. İkisinden de etkileniyordum ama sevgi ? Bir insan aynı anda iki kişiyi sevebilir mi ? İkisini nasıl eşit severim, eşit olması mümkün müdür ? Diye düşünmekle geçiyordu günlerim.

Süreç ilerledikçe ikisini de sevdiğim gerçeğini kabul ettim ve kalbimin tamamını ikisiyle doldurdum. İşte bu fotoğrafta bunu  kabul ettiğim gün tesadüfi bir şekilde elimde görünen gökkuşağı.

Yekta ve Çağıl'la parka gitmiştik, otururken birden yağmur bastırdı ve Yekta'nın arabasına bindik.

10-15 dakika yağmur yağdıktan sonra güneş açtı ve arabadan gökyüzüne bakıp gökkuşağını görmüştük o kadar mutlu olmuştum ki. Çağıl  ' Baksana ne kadar güzel ! Bulut'un elinde gökkuşağı oluştu. Sence de daha da tatlı olmadı mı  Yekta ? Hemen, hemen fotoğrafını çekmeliyiz ellerinin, bugünün anısına saklarız. Sakın kıpırdama Bulut, çekiyorum çekiyorum , çektim tamamdır !' diyerek elimin fotoğrafını çekti.

Sonrasında ise fotoğrafı gösterme bahanesiyle yaklaşırken Yekta'yı da çekti ve ikisi aynı anda dudağıma minik birer öpücük kondurdular. Bu ilk öpüştüğümüz zamandı ! Bir fotoğrafın nelere şahit olduğuna bakın...

İşte kısa anımız bu kadar. Eğer beğendiyseniz arada böyle  fotoğraf anıları anlatabilirim. Ne dersiniz ? 

Bazen diyorum ki ya kendimi yani iki kişiyi sevebileceğimi kabul etmeseydim neler olurdu ? Sizce neler olurdu ? Bence yaşam enerjisi bitik biri olarak bir süre daha yaşadıktan sonra bir gün bana hakaret edenlere cevap verdiğim için ölesiye dövülür ve hastaneye götüren olmayacağı için orada canımı teslim ederdim. 

Eğer nefes alıyorsam, hala yaşıyorsam ve gülümseyebiliyorsam sebebi Çağıl ve Yektadır. Onlara olan sevgim ve onlar beni mutlu hissettiriyor.  Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz: Sevgi iyileştirir.

Lütfen insanların sevgisine , neyi sevdiğine, kimi sevdiğine, hangi cinsiyeti sevdiğine odaklanmayıp düşünceme kulak verin: Aşk aşksa sevgi de sevgidir. İrdelemeyelim , hayatta o kadar fazla şey var ki irdelenecek nolur sevgiyi irdelemeyelim . İsteyerek ve ya istemeyerek insanların canını yakıyoruz sevgilerini irdeleyerek, bundan vazgeçelim. Çok rica ediyorum. 

Şimdi size kendimce çevirdiğim şiiri yazacağım sonrasına orijinalini koyarım bakabilirsiniz.

Üzgün hissetme

Kırdığın için

Ağladığın için

Belanı aradığın için

Yaptığın için

Sen sadece insansın

Hayatım.

- Sen sadece insansın.

Kısaca demek istediklerimi tek cümlede toparlarsam: Geçmiş için, şu an için, yaptıkların için, yapamadıkların için üzülme evet geçmişi değiştiremezsin ama gelecek senin elinde, sana verilen bu fırsatı kullanarak daha iyi bir insan olabilirsin

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Kısaca demek istediklerimi tek cümlede toparlarsam: Geçmiş için, şu an için, yaptıkların için, yapamadıkların için üzülme evet geçmişi değiştiremezsin ama gelecek senin elinde, sana verilen bu fırsatı kullanarak daha iyi bir insan olabilirsin. Bunu yaparsanız çok daha iyi hissedeceğinize eminim. Lütfen dediklerime kulak verin.

' Gökkuşağı aşkıma ! ' dedikten sonra nasıl buralara geldik inanın bende bilemiyorum. Sanırım sosyal medyada gördüğüm homofobik yorumlar beni geçmişime çekti  ve bu nedenle duygulandım. Eğer fark etmeden herhangi birini incitecek bir şey yazdıysam özür dilerim, hiç kimseyi kırmak istemem.

Kendinize çok ama çok iyi bakın ve herkese , her şeye karşı sevgiyle kalın !

BİS ~ bxbxb Where stories live. Discover now