Hoofdstuk 14

657 24 30
                                    

Harry PotterHet was tijd om weer terug te gaan naar Zweinstein

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Harry Potter
Het was tijd om weer terug te gaan naar Zweinstein. De twee weken kerstvakantie bij de Wemels zijn omgevlogen. We hebben niks meer van Voldemort of Perkamentus vernomen. We waren heel blij dat hij ons niet meer lastig gevallen had. Het was altijd zo gezellig met de Wemels. Fred en George hebben hun producten getest, de hele vakantie lang. Ze werkten perfect, dus konden ze eindelijk hun winkel beginnen. Ik had hen mijn prijzengeld gegeven.

We zaten in de trein terug naar school. Ik had net snoepjes besteld toen de deur openging. "Potter, was je bijna gestorven?" Vroeg Malfidus die binnenkwam. Hij keek vermakelijk om zich heen en beet in zijn appel. "Hoe weet jij dat nou weer?" Vroeg George die tegenover hem ging staan. "Harry was niet bijna dood. Ik was bijna dood" zei hij. Malfidus keek geschrokken. Fred ging naast George staan en ze staken beide een kop boven Malfidus uit. "Als je niet ophoepelt, krijg je eindelijk eens de klappen die je verdient" zei Fred. "Denk je dat ik bang voor je ben?" Vroeg Malfidus en trok zijn toverstok. "Nee!" Zei George en pakte de stok af. Malfidus werd teruggedrongen tegen de muur. Hij kreeg een flinke stomp tegen zijn neus van George. En Fred duwde hem omver. "Laat Harry met rust. Anders breken we meer dan alleen je neus" zei Fred en deed de deur dicht.

Toen we in de grote zaal aankwamen, zagen we Malfidus zitten, hij had nog steeds een bloedneus. De Wemels, Hermelien en ik gingen bij elkaar zitten. Ik nam een beker koffie in plaats van pompoensap. In de kerstvakantie ben ik verslaafd geraakt aan de koffie, die Fred en George verkochten. Het was koffie met karamel en vanillesaus. En er zat een geheim ingrediënt in. "Welkom terug allemaal. Er zijn wat belangrijke dingen te melden voor de tweede helft van het schooljaar" zei Perkamentus en maande iedereen tot stilte. "Lord Voldemort is terug en hij zal proberen om het kasteel binnen te dringen. We moeten er alles aan doen om hem tegen te houden. Daarvoor hebben we nieuwe regels" begon Perkamentus. Hij had in iedere leerlingenkamer de regels opgehangen.

Regel 1: We gaan niet meer alleen door het kasteel, minimaal in groepjes van drie.
Regel 2: Als je betrapt wordt na de avondklok, krijg je een zware straf
Regel 3: Je blijft zoveel mogelijk in je leerlingenkamer
Regel 4: de kerkers zijn verboden toegang. Toverdranken wordt nu gegeven in de ruimte naast de gang naar de kerkers. Ze Zwadderaars zullen binnenkort over de overige afdelingen verdeeld worden
Regel 5: als je iets ziet, wat jij denkt dat niet klopt, meld je dit zsm aan een docent!

Zwadderaars worden verdeeld over de afdelingen?! Ron flipte volledig. Hij haatte Zwadderich, ze maakten zijn familie belachelijk en noemde Hermelien modderbloedje. "De meeste Zwadderaars zijn deel van Voldemort" riep Ron.

Ik ging met Ginny, Fred en George naar het zwerkbalveld. Ik had haar mijn oude bezem gegeven, zodat ze een iets betere bezem had. Ik ging haar vandaag leren hoe je je bezem verzorgde. Fred en George gingen ook hun bezem doen. Ik had de "broompolish" gepakt en liet haar zien, hoe je het hout en het deel waar je op zat moest verzorgen. Je moest hem eerst helemaal inwrijven en erna moest je wachten tot het een beetje ingetrokken was. Als laatste veegde je met een doekje je bezem schoon, zo bleef het hout een mooie kleur hebben. Ginny maakte haar bezem schoon en hij zag het super uit. Ik knipte de takjes aan de achterkant bij, die groeiden als kool. Ik hielp Ginny met de achterkant, dat was nog best lastig. We zetten onze bezems terug in het hok van Griffoendor en liepen een rondje samen over het terrein van Zweinstein. Dit deden we vaker. We overtraden geen Regels, want Fred en George liepen achter ons aan. Zij wilden koste wat het kost hun zusje beschermen. Ik pakte haar hand vast en kneep er zachtjes in. "Ik voel me veilig bij je" zei ze en legde haar hoofd op mijn schouder. "Ik beschermd je, koste wat het kost" zei ik. "En wij ook, zussie" zeiden Fred en George. "Moeten jullie altijd mijn moment met Harry verpesten" zei ik. Fred en George sloegen een arm om ons heen. "Omdat we dat leuk vinden" zei hij. We besloten terug te gaan naar de leerlingenkamer.

"Kom, laten we naar Toverdranken gaan. Sneep gaat ons eindelijk leren een liefdesdrank te maken" zei Hermelien en trok Ron mee. "Die hebben wij niet nodig, toch Harry?" Vroeg Ginny en gaf me een kus. "Zeker niet" fluisterde ik en zoende haar zacht. "Uhm... kom je?" Vroeg Ron. Ik trok terug en gaf een kus op haar voorhoofd. Ik ging met Ron en Hermelien mee naar de les. We keken naar de deur van de kerkers. Er zat een enorm slot op, alsof we van plan waren om de kerkers in te gaan. Sneep was iets later vandaag en ook niet heel Zwadderich was er nog. "Beter blijven ze weg" mompelde Ron en ik moest lachen. Sneep kwam eraan en deed de deur open. "Ga zitten" zei hij nors. We gingen allemaal zitten en Draco was te laat. Alsof dat hem punten gaat kosten. Nee dus.

✔Book 1: Terrible ~ Drarry✔Where stories live. Discover now