Második

284 22 4
                                    

- Jól vagy? - lép oda hozzám Andrew, és gyengéden megérinti a könyökömet - őszinte bocsánatodat kérem a bátyám faragatlan és otromba viselkedéséért. Sajnos már régen elveszítette a jó modorát - Andrew arca komor. A szemében őszinte gyűlölet lángja izzik, a keze egy hangyányit remeg. Elszomorít a gondolat, hogy két testvér képes így állni egymáshoz.

- Persze, nincs semmi baj - gyengéden lesöpröm magamról a kezét, de közben mosolyogva fürkészem az arcát. Próbálok elveszni a kék szemében, de nem hagy nyugodni Mitchell arca. A találka olyan emlékeket ébresztett bennem, amikről azt hittem, sosem léteztek.

- Nem, tényleg, nagyon sajnálom! Nem így kellett volna alakulnia ennek az estének... - megvakarja az állát - őszintén nem is tudom, hogy honnan tudta meg az időpontot.

- Te tudtad, hogy a városban van? - kérdezem tőle hirtelen, elkerekedett szemekkel.

- Ha Lori miatt kérdezed, akkor tudnod kell, hogy a családunk nem akart neki fájdalmat okozni!

- Persze, tudom - Lori szíve majd meghasadt, amikor Mitchell elhagyta köreinket. Még szerencse, hogy már az elmenetele estéjén széttette a lábát a mostani férjének, s így nem volt olyan nehéz számára feldolgozni a "szakítást". Mintha valaha is együtt lettek volna.

A sarkam és a lábfejem fáj a magassarkúban, amit anyám rám erőltetett. A gyomrom kavarog a pezsgőtől - nem bírom az italt -, a gondolataim pedig minduntalan elkalandoznak Andrewtól, messzi tájakra repítenek, más alakok közé. Ujjaim között a hűvös kristálypohár pihen, emberek jönnek oda hozzánk, sajnálkoznak, gratulálnak, magasztalnak minket. Jövőképet festenek nekünk, én pedig próbálom nekik megköszönni a jókívánságokat. Az ember azt gondolná, hogy megszokja ezt, ha ebben a közegben nő fel, de az a szomorú igazság, hogy soha semmit nem lehet teljes egészében megszokni.

A nagy óratorony, ami az utca végében áll megszólal. Giling-galang. Éjfélt üt az óra, és az emberek, mint akiknek parancsot adnak, elindulnak kifelé. Egyesek még rágyújtanak a kapu előtt, mások közös kocsiba szállnak be, hogy a saját otthonukban tovább folytassák a partit. Andrew mellettem állva köszön el a vendégektől - a srác nagyon otthon van abban, hogyan kell egy nőt minden szempontból maga mellett tartania. Aztán csak mi maradunk, és a családunk, akik minket körbe állva beszélgetnek. Várnak. Várják, hogy elbúcsúzzunk, szerelmes párhoz méltóan, mint a herceg, és az ő szőke hercegnője. Kár, hogy barna a hajam.

- Hát, jó éjszakát Meghan! - gyengéd csókot lehel hűvös arcomra.

- Neked is! Jó éjt Andrew! - Megtörténik a talán mindenki számára kellemetlen kis közjáték, és Hawthorne-ék elmennek. Hatalmas sóhaj kíséretében indulok fel az emeletre, hogy bevonuljak a szobámba.

- Várj, Meghan! - szól utánam anyám - mit gondolsz Andrewról?

- Őszintén, anya - fordulok vissza felé a lépcsőfordulóból - számít?

- Bele fogsz szeretni, ne aggódj. Ahogy én is beleszerettem apádba - bátorító mosoly ül ki az arcára, de én csak meg forgatom a szemem.

- Jó éjt, anya! - a szobám ajtaja hangosan csapódik be mögöttem. Próbálom lerángatni magamról a ruhát, csak épp mindig elfelejtem, hogy le kéne húzni a cipzárt.

- Segítsek? - egy ismerős férfihang kúszik a fülembe.

- Áh! - sikkantok fel, még egy kicsit meg is ugrok, majd gyorsan visszarántom magamra a ruhát, amit amúgy sem sikerül levennem. Pillantásom beleütközik a barna íriszekbe. Kell pár másodperc amíg realizálom, hogy Mitchell ücsörög az íróasztalom tetején, szájából kilóg egy félig elszívott cigarettaszál, és engem bámul, kaján mosollyal azon az önelégült arcán.

Láss bennem mástحيث تعيش القصص. اكتشف الآن