5.

212 3 0
                                    


Minil je teden dni. Še vedno sem bila pretresena nad dejstvom, kako se je Ian obnašal do mene. Poleg tega pa se nisva videla že od tistega dne, ko me je pripeljal domov. Med vožnjo nisva spregovorila niti besedice in očitno je čakal, da bom jaz spregovorila prva. Pa nisem. Pretvarjala sem se, da gledam skozi okno in pri tem besno razmišljala.

Bila sem ravno pred agencijo, saj sem bila zmenjena z Aleksandrom za sestanek. Zahteval je, da pridem, saj je bilo potrebno spremeniti nekaj v moji pogodbi. Nameravala sem mu povedati za svojo odpoved in da ne bom več delala. Pogodba mi je potekla čez nekaj tednov in bila sem pripravljena izstopiti iz tega sranja.

Nenadoma je zazvonil moj telefon.

Ian. Lahko bi vedela.

"Kje si?" je vprašal takoj, ko sem se javila.

"Pred agencijo," sem odgovorila na njegovo vprašanje.

"Te poberem čez pol ure," je odvrnil.

"Prav," sem zamrmrala.

Poslovila sem se od Iana in vstopila v agencijo. Bilo mi je jasno, da me čaka napet pogovor med mano in Aleksandrom. Ta me je sprejel z vsemi častmi, ker sem očitno prinašala dovolj zaslužka v njegovo agencijo. Ne bo mu všeč tisto, kar mu bom povedala. Vendar to moram storiti. Samo zato, da bi lahko bila svobodna.

"Tukaj imaš novo pogodbo," mi je ob koncu sestanka pomolil sveženj papirjev in kuli. Pogledala sem ga.

"Žal mi je, Aleksander," sem tiho rekla.

"Zakaj?" je bil presenečen.

"Ne bom je podpisala," sem rekla. Za trenutek je strmel vame, nato pa se je namrščil. Vedela sem, da mu ne bo všeč. "Nočem več delati tega, Aleksander. Ne morem. Ian je moja zadnja stranka in pri tem se konča."

"Prosim?!" je zakričal. "Mar mi hočeš povedati, da ti je stopil v glavo? Da boš sedaj njegova slavna punca?"

"Ne," sem zbrala pogum. "Ne bom bila z njim. Hočem živeti normalno življenje, brez klicev za seks!"

"Ne moreš mi tega storiti!" je zavpil. "Če ne boš podpisala pogodbe, bom razkril, zakaj si v resnici z Ianom."

Porogljivo sem se nasmehnila.

"Veš kaj, Aleksander? Kdo ti bo pa verjel?" sem se posmehnila. Pograbila sem pogodbo in jo strgala. Aleksander je planil k meni in v naslednjem trenutku sem začutila njegovo pest, ki je zamahnila po mojem licu. Zastokala sem od bolečine, vendar sem se še vedno smehljala. Naj me pretepe. Vsaj udarec bo vreden, da zapustim ta pekel, ki sem ga preživljala. Poleg tega pa sem bila odločena, da me ne bo prepričal, da pridem nazaj.

"Prasica prekleta!" je v naslednjem trenutku me prijel in potisnil na pisalno mizo. Nenadoma se nisem več smejala. Z roko me je pritisnil pod vratom, poskusila sem se otepati, vendar se nisem uspela. Začutila sem, kako mi je pričel odpenjati kavbojke ...

Bog ne, sem pomislila. Ne sme se to zgoditi ...

"Pusti jo!" sem nenadoma zaslišala nekoga. Njegov glas mi je bil zelo znan. Hvala bogu, da je vsaj nekdo prišel ...

Ian. Bil je Ian.

Prijel je Aleksandra in ga potegnil dol z mene. Dvignila sem se, Ian pa je dvignil pest in zamahnil naravnost v Aleksandrov obraz. V istem trenutku se je iz njegovega nosu ulila kri, jaz pa sem si popravila majico.

"Nikoli več se je ne dotakni, prasec!" je Ian zabičal Aleksandru, ki je imel očitno razbit nos. Privoščila sem mu.

"Tožil te bom!" je dejal Aleksander.

All about me. All about us.Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz