Πανελλήνιες και δυσλεξία

415 58 72
                                    

Γεια σας διαβολάκια.

Σήμερα αρχικά θα σας ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάω με βάση την ιδεολογία κάποιου κόμματος αλλά με βάση όλα όσα πιστεύω εγώ.

Φέτος οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων ήταν αρκετά χαμηλές.

Όμως...

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ζωή τελειώνει εδώ.

Όταν τα παιδιά δεν πηγαίνουν καλά στις εξετάσεις αυτό δεν σημαίνει ότι τελικά είναι ανόητοι ή ότι ο δείκτης νοημοσύνης τους είναι χαμηλός.

Απλά δεν τα κατάφεραν σε κάποιες εξετάσεις που έχουν επιβληθεί και ελέγχονται από το κράτος.

Οπότε όποιος περνάει στο καλύτερο πανεπιστήμιο δεν σημαίνει ότι είναι ο ανήψιος του Αϊνστάιν ούτε οποίες δεν τα καταφέρνει ότι είναι κάτι ανάμεσα σε ανθρώπο του Νεάντερταλ και πουλερικου.

Χωρίς βέβαια να μειώνω την αξία των παιδιών που τελικά γράφουν καλά. Φυσικά και χρειάζεται πολύ προσπάθεια και πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους όσους τα κατάφεραν...

Όπως δεν σημαίνει ότι είσαι ανόητος και ότι δεν πρόκειται να καταφέρεις στις πανελλαδικές εξετάσεις ή σε άλλα πολύ πιο σημαντικά πραγματικά στην ζωή τους.

Όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές έχω δυσλεξία όπως δυσλεξία έχει και ο ένας  μεγάλος αδελφός μου.

Καθώς μεγαλώναμε ήμασταν πολλοί τυχεροί εγώ και ο αδελφός μου (και ο άλλος φυσικά) επειδή μας στήριζαν και οι δύο μου γονείς στην προσπάθειά μας να ξεπεράσουμε τις μαθησιακές μας δυσκολίες και καταφέραμε να περάσουμε και οι δύο στο πανεπιστήμιο. (Πέρασα φιλολογία στην Αθήνα δηλαδή στην δεύτερη επιλογή μου!)

Παρόλα αυτά πολλοί ήταν αυτοί που μας μείωναν λόγο της δυσλεξίας μας...

Θα μιλήσω τώρα καθαρά για την δική μου εμπειρία.

Στην τρίτη δημοτικού η δασκάλα μου κατάλαβε κατάλαβε ότι έχω μαθησιακές δυσκολίες και προέτρεψε την μητέρα μου να με πάει να κάνω το τεστ δυσλεξίας. Και βγήκε θετικό. (Και εκεί ανακάλυψαν ότι ο δείκτης νοημοσύνης μου είναι αρκετά υψηλός όπως και στα περισσότερα παιδιά με δυσλεξία.)

Εγώ όμως που δεν είχα κλείσει κανένα τα οχτώ νόμιζα πως ήμουν χαζή και άρχισα να κλαίω. Όμως η μαμά μου με στήριξε μου έδειξε ένα από τα πιο πρόσφατα ντοκιμαντέρ που είχαν βγει που αποδεικνύαν ότι η δυσλεξία δεν είναι κάτι αρνητικό αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Catalina's bookΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα