26. BÖLÜM

2.2K 183 24
                                    



💫


Asistoli : Basit bir anlatımla kalbin kasılmaması, monitörün düz çizgi olaral ilerlemesi demektir.

Somnolans : Hasta uykuya meyillidir, sözlü uyarıya tepki verebilir. Bırakıldığı takdirde tekrar uykuya döner.

Mekonyum Aspirasyon : Bebeğin anne karnına tuvaletini yapması ve bunu yemesi. Yani en kibar tabiri bu... Doğduktan sonra solunum sıkıntılarına yol açar.

3 Hafta Sonra

Umay Eva Alkan:

"Biraz daha yanlara yapsana, orası ağrıyor. Of! Beceremiyorsun Umay."

"Ağrı kesici enjektörünü bir tarafına saplayacağım Serkan! Beceremiyorsam kalk git, seninle mi uğraşacağım?"

Ne oluyor yine dediğinizi duyar gibiyim. Serkan çok yorulmuş, bu kadar hasta olur muymuş, nerden bunu seçmiş okumuş, daha rahat iş mi yokmuş falan.

Siz nerde kalmıştınız en son? Ha, düğünde mi? Zeynep evleneli üç hafta oldu bile. Birkaç gün sonra işe dönmek zorunda kaldı tabii. Serkan kendisiyle 3 haftadır dalga geçiyor. Yok kocana doyamadın da, zaten bir daha yüzünü göremezsin de... Kıza dokunsanız ağlayacak.

Erdem birkaç gün sonra yurt dışına çıkacak bu yüzden son hastalarını halletmeye ve kendisine birkaç gün izin yaratmaya çalışıyoruz. Bu da iki gündür nefes alamadığımızın bir kanıtı.

Kendisi bu sabah bir konferansa gitti, Ali de onu izlemeye. Tabii sonra bir fotoğrafını paylaşası geldi ve olanlar oldu. Balım ağlaya ağlaya beni aradı. Onun birtanesini nasıl paylaşırmış, buna ne hakkı varmış? Onun var ya, saçlarını yolarmış!  Bugün herkesten nefret ediyorum.

Ali'nin bu atağı üzerine Balım kendini toplayıp elinde harika fotoğraflar olduğunu ve bunları sosyal medyaya bırakmasını istemiyorsa o fotoğrafı yok etmesi gerektiğini net bir şekilde söyleyince   -daha doğrusu emredince- Ali attığı hikayeyi kaldı...

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Ali'nin bu atağı üzerine Balım kendini toplayıp elinde harika fotoğraflar olduğunu ve bunları sosyal medyaya bırakmasını istemiyorsa o fotoğrafı yok etmesi gerektiğini net bir şekilde söyleyince   -daha doğrusu emredince- Ali attığı hikayeyi kaldırmak zorunda kaldı.  Ben bu ikisinden ayrıca bıktım. Neyi paylaşamadıklarını anlamadığım gibi niye paylaşamadıklarını da anlamıyorum.

Bu arada annem ve yengem kafayı yemiş durumda. Bir süre daha damat aday adaylarıyla tanışamazlarsa isyan bayrağını çekecekler. Damat aday adaylarını artık direkt damat adayı yapmaları gerekiyormuş çünkü ellerinde kalmama birkaç yıl kalmış.
E eviydi eşyasıydı düğünüydü kınasıydı...  Çocuğuydu kariyeriydi yetmedi ikinci çocuğuydu... Bunlar hep zaman alacağı için biraz hızlanmaları gerekiyormuş.

Yanlış anlamayın sakın, bizim değil onların hızlanmaları gerekiyormuş.

Haftaya da ffk  geliyor. Anlayacağınız moraller eksi sonsuz, nefes alan ölüyüm. Bazen nefes almaya da vaktim kalmıyor ya neyse bu konuya daha fazla takılmayacağım.

- İÇLER  DIŞLAR -                                    ||tamamlandı||Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin