Κεφάλαιο 17

3.6K 347 12
                                    

-Πάω για ύπνο, μου είπε η Βιβή και έτρεξε γρήγορα στο δωμάτιό μου. Δεν θα την γλιτώσει τόσο εύκολα. Έτρεξα από πίσω της και μπήκα στο δωμάτιο. Κάθισα πάνω στο γραφείο μου και την κοίταγα με ένα βλέμμα του στιλ "Ξέρασέ τα όλα".
Εκείνη άρχιζε να αγχώνεται αποφεύγοντας να με κοιτάξει.
-Αααα κατάλαβα. Σ' αρέσει. Της είπα παιχνιδιάρικα.
-Δεν σε καταλαβαίνω, μου είπε δήθεν αδιάφορα.
-Σ' αρέσει τρελά. Της είπα χαχανίζοντας.
-Σταμάτα τις βλακείες. Πάω για ύπνο.
-Και στον Νίκο αρέσεις πολύ, της είπα και αμέσως μαρμάρωσε.
-Πως το ξέρεις; Μου είπε δειλά σαν να μην το πίστευε.
-Σας είδα που ανταλλάσατε ματιές όλο το βράδυ. Της είπα και κοκκίνισε.
-Σίγουρα με θέλει ή τζάμπα ελπίζω; Με ρώτησε μουτρωμένα.
-Ώστε το παραδέχεσαι τσουλίτσα; Της είπα και μου πέταξε ένα μαξιλάρι.
Ξαπλώσαμε στο κρεβάτι μου και μου τα ξέρασε όλα. Της αρέσει καιρό τώρα, αλλά δεν τολμούσε να το παραδεχτεί. Από την μια δεν θέλει να χαλάσει την παρέα αλλά από την άλλη φοβόταν την απόρριψη. Πραγματικά μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση: Η Βιβή κολλημένη. Φυσικά μετά από το θέμα Νίκος ήρθε το θέμα Θέμης. Αφού της είπα τι συνέβη κοίταξα το ταβάνι. Μου ήταν πραγματικά δύσκολο να επεξεργαστώ τόσες πολλές πληροφορίες σε ένα βράδυ.
-Να σου πω! Αυτός το πάτωμα, εσύ το ταβάνι ωραίο ζευγάρι θα κάνετε, μου λέει και την μουντζώνω.
-Σοβαρά! Δεν ξέρω τι θα κάνω μαζί του! Της είπα θλιμμένα.
-Του αρέσεις! Δεν υπάρχει αμφιβολία. Την έχει πατήσει άσχημα μαζί σου! Μου λέει η Βιβή κλείνοντας μου το μάτι.
-Δεν ξέρω ρε Βιβίκο. Είναι όλα τόσο μπερδεμένα. Του αρέσει άλλη. Μου το είπε. Κάναμε και πρόβα για αυτήν. Και με βλέπει και σαν φίλη· μου το ξεκαθάρισε. Από την άλλη όμως το "φιλί" μας μόνο ψεύτικο δεν ήταν. Είπε στους φίλους του πως μου την έπεσε και χθες ήταν κομμάτια που τον απέφευγα. Της είπα και αναστέναξα βαριά. Εκείνη σήκωσε τους ώμους της απορριμμένη.
-Πάντως του αρέσεις. Πάω στοίχημα ότι θες! Μου είπε η Βιβή γλυκά.
-Ωραία. Αν μου την πέσει ο Θέμης θα την πέσεις και συ στον Νίκο. Είσαι; Την ρώτησα πονηρά, παίρνοντας το χαμόγελο του Τζόκερ.
-Όχι. Ο τζόγος είναι παράνομος κυρία δικηγόρε, μου είπε και μου έβγαλε γλώσσα.
-Δεν έγινα ακόμα κυρία μπατσίνα. Εξ' άλλου ο Θέμης γουστάρει άλλη οπότε τι φοβάσαι; Της είπα σηκώνοντας το φρύδι και με βαριά καρδιά συμφώνησε.

Κάπως έτσι πέρασαν μερικές μέρες χωρίς τσακωμούς. Με τα παιδιά δενόμασταν όλο και πιο πολύ και περνάγαμε πραγματικά ωραία. Με τον Θέμη όμως η κατάσταση ήταν πραγματικά περίεργη. Προσπαθούσα να ξεχάσω τα συναισθήματά μου για αυτόν, αλλά η στάση του δεν βοηθούσε. Ήταν αρκετά γλυκός και τρυφερός και αυτό το έκανε ακόμα πιο δύσκολο. Αν και ήθελα να μάθω για την κοπέλα που του άρεσε δεν τολμούσα να ρωτήσω.

ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΠΑΣΙΚΛΑΣWhere stories live. Discover now