Versenyfutás

68 14 2
                                    

A kiváló, motiváló és összefogó író csoportokhoz visszatérve, a lenti megoldás a Wattpad mentorprogram csoport egyik kihívására készült, amire 'hangos jelenetet' kellett alkotni, sok hangutánzó, hangulatfestő szóval. Nem állítom, hogy a megoldásom ilyen szempontból nagyon kiemelkedő lett, de segített papírra vetni ezt a kis jelenetet, ami viszont nagyon régóta motoszkált már a fejemben. Jó olvasást!


Kabócák zsizsegésétől hangos a puszta. Az ezer hangból eggyé olvadó zsongás a természet szívveréseként lüktet a fülemben. Lehunyt szemmel próbálom kitapintani az egyre gyorsuló pulzust, mielőtt az első széllökés elfojthatna minden zajt.

A csend feszült, mint a sikításra készen megfeszített húr. Én is indulásra készen feszítem meg az izmaim.

Eldördül az égi rajtpisztoly. A szél süvítő csatakiáltással csapódik a mellkasomnak. Az egyenlőtlen küzdelem ellenére sem adom fel, még gyorsabb kattogásra ösztökélem a testem fogaskerekeit.

Berobban az ajtó, remegnek a falak. A mennydörgés robaja épp olyan, mint mikor apám ököllel csapott az asztalra tehetetlen dühében. Válaszul az esőfüggönyre nevetek. Egy csepp sem jutott rám.

Legyőztem a vihart.

– Még odafentről sem győzhetsz le! – üvöltök. Dühös dörgés, majd morcos hallgatás. A ház halott csendjét hallgatva mégis veszítek, ahogy egy csepp végigcirógatja az arcom.

Életképek ⦑befejezett⦒Where stories live. Discover now