▪movie night special▪

263 16 145
                                    

Dışarısı oldukça kararmış olsa ve yağmur hızını artırmış olsa bile, Avengers bunu, izledikleri filmin etkisi yüzünden fark etmemişti. Şimşek çaktıktan sonra ortamın iyice kararması, ekrana karşı kendini yastıkla koruyan Tony'i fazlasıyla germişti. Duruşlara bakıldığında, Clint hariç herkesin Tony'den farklı olarak fazla gerilmediği fark ediliyordu. "Öldü mü? Öldü mü? Lütfen öldü demeyin!" Clint'in bağırması ile Bucky eliyle Clint'in kafasına vurdu. "Kafasız geri zekalı seçtiğin filmi siksinler senin." 

Tony filme bakmamaya çalışırken, bir yandan da korktuğu gerçeğini saklamaya uğraşıyordu. Pietro da koltuğa sinmiş, ekrana kayıtsızca bakan Wanda'nın dibine girerek izliyordu. Oysa, korku filmi sevmiyor diye Steve ile dalga geçenler yine Pietro, Clint ve Tony'di. Tabii ki Quill de. Steve gözlerini kısarak ekrana bakarken konuşmaya dahil olmuştu. "Bunu neden seçtin Clint Tanrı aşkına?" Gerilmiş bir sesle konuşmaması, Tony'nin bakışlarını anında ona döndürmüştü. "Sen hani korkuyordun ya?!" Ekrana bakmamak için bir bahane arıyordu ve bulmuştu.

Pietro ise şu anda uyuma numarası yapmakla meşguldü. Gözlerini kesinlikle açmıyordu ve film bitene kadar da açmayacaktı. "Korkuyorum demedim Tony, sevmiyorum dedim." Tony'nin, Clint'le beraber attığı anlık çığlıkla, bakışlarını tekrar ekrana çevirdi. Katilin kafası yere düşmesine rağmen hâlâ hareket ediyordu. Pietro istemsizce gözlerini açıp tekrar kapatmıştı. Eliyle, gerim gerim gerilmiş olan Tony'i dürttü. "Ne oldu lan anlatsana ben bakamıyorum!" Tony dürtülünce hızlıca tekrar çığlık atıp Steve'in kolunu kendine siper etti. "Sanki ben çok bakabiliyorum da geri zekalı!" 

"Ya ben niye gitmek yerine filme daldım ki?" Bir çocuğun birden koltuğun arkasından konuşması ile, kaçıncı oldu bilinmez; Pietro, Tony, Clint aynı anda çığlık atmıştı. Onlar çığlık atınca tanımadıkları çocuk da gerilip çığlık atmıştı fakat Bucky'den yediği bir mısır kasesiyle susmuştu. "Dalyarak orospu çocuğu! Sen kimsin?" Çocuk kafasını ovarken, bir yandan ekrandan gözlerini kaçırmakla meşguldü. "Clint notlarımı vereceğini söylediği sabahtan beri koltuğun arkasında oturuyordum." Cümlenin devamını Bucky de beklemiyordu. "Daha sonra filmi izlediğinizi gördüm ve biraz bakayım derken..."

Bucky elini alnına vurdu. "Şu film bitsin, elimden kurtulamayacaksın Clint." Odadaki diğerlerine baktı. Thor, merdivenin oradan önüne bir dolap çekerek filmi izliyor, Carol, Natasha ve Wanda ekrandan gözlerini ayırmadan filmi izliyordu. Bucky, kızlarla öncesinde korku filmi konusu açıldığında kesin korkudan ölürsünüz diyen Tony'e, Pietro'ya baktı. Pietro Wanda'nın, Tony Steve'in dibine girmişti ve ekrana bakamıyorlardı bile. Clint'den hiç ses çıkmadığını fark edince ona döndü. "Normal evlerden eski eşyalar çıkar, bizimkinde eski insanlar çıkıyor amına koyayım."

Clint ise asla Bucky'e bakmıyordu. Ekrana gözlerini dikmişti, hipnotize olmuş gibi bakıyordu. "Adama hafif gerici ama kafayı bulan bir adamın filmini istiyorum demiştim..." Tanımadıkları çocuk da hipnotize olmuş gibi konuşan Clint'e baktı. "Eee?" dedi. "Filmi yanlış mı vermiş adam yani?" Clint yavaşça kafasını televizyondan çekti ve çocuğa baktı. "Hayır." Esrar içmiş bir insanın yavaşlığıyla televizyonu gösterdi. Çocuk da, bir yandan Bucky de parmağının hareketini izliyordu. "Adam gerçekten kafasını buluyormuş..." İkisi de ekrana bakınca, adamın buzluktaki kafasını tekrar kendine taktığını gördüler ve bu son damlaydı. 

Yüksek bir bağırışla televizyona uçarak çarpan bir çekmece herkesi şoka uğratmıştı. Atılan tarafa bakıldığında bunu kimin yaptığını anlamak zor değildi. Thor çığlığını bitirdiğinde, üzerindeki şok olmuş bakışları gördü ve bir süre duraksadı. "Deneme amaçlıydı..." Tony'nin sinirleri bozulduğu için kahkaha attığı sırada Steve de içine çekmece geçmiş televizyona bakıyordu. Nereden bakarsanız bakın, çok acıklı bir manzaraydı. İşin ilginç tarafı da, bunlar yaşanırken Bruce'un, odasında mışıl mışıl uyuyor olmasıydı. 

housemate ▪ winterwidowWhere stories live. Discover now