:::3:::

196 39 177
                                    

Gönlü sevgiyle muhabbetle dopdolu olanlara ve sıcacık gülümsemelerini sevdiklerinden esirgemeyelere ithafen...

~~~~~~~~~~~~~~~~~

Yayınlama tarihi:
7 Aralık 2020

Keyifli okumalar:)

................

"Abi nasıl yok bir şey. Temizlik malzemelerinin olduğu odadan çıktın. Gördüm işte. Temizlik yapmak için değil herhalde. Hem senin şu an hastalarının başında olman gerekmiyor mu?"

"Soru sorup durmasan hastalarımın başında olacağımda izin vermiyorsun ki oğlum." diyerek muzip bir ifade takmaya çalıştı yüzüne.

"Ha yani ben izin vermiyorum mu oldu şimdi?"

Bir yandan bunları söylerken bir yandan da koridoru uzun adımlarıyla arşınlayan Meriç'e yetişmeye çalışıyordu.

Meriç koridoru döneceklen durdu ve Giray'a döndü. Yorgunluğun renkleriyle bezenmiş hafif top sakallı yüzünde şu an meraklı ve sitemli bir ifade vardı. Nubian burnunun üstünde taşıdığı siyah ince çerçeveli gözlükleri burnunu daha da büyük gösteriyordu. Düz ve gür kaşların gölgesinde ki mavi gözleriyle ve her zaman tebessüme demir atmış dudakları ile insanları hemen çekiyordu kendisine. Sevimli ve cıvıl cıvıl bir insandı.

Meriç:

"Evet oğlum sen izin vermiyorsun." diyerek yeniden yürümeye başladı.

"Kaç bakalım doktor kaç. Var bir şeyler ama neyse. "

"Yok bir şey dedik ya oğlum uzatma artık."

Giray daha fazla üstelemekten vazgeçti ve  arkadaşına yetişmek için biraz daha hızlandı.

Giray ile Meriç uzun zamandır arkadaştılar. İki yıl önce yolları staj yaparken kesişmiş bu yılda aynı hastaneye tayinlerinin çıkmasıyla arkadaşlıkları daha çok ileriye gitmişti. Birbirlerine dost ve kardeş olmuşlardı.

Meriç'in aksine biraz kilolu ve orta boylu bir adamdı. Bıraktığı sakallarla yaşı büyük gözükse de aslında Meriç'ten yaş olarak çok küçüktü. Çok konuşkan ve meraklı olmasının dışında nerdeyse sevilmeyen hiç bir yanı yoktu. Bazen insanı bunaltacak kadar çok konuşurdu ve bitmek bilmeyen soruları peş peşe sorup dururdu.

Meriç kafasını çevirip Giray'a döndürdü bakışlarını.

"Hem sen neden daha  buralardasın?  Senin şu an uykunun sokaklarında dolaşıyor olman gerekmiyor muydu?"

Kendisine yöneltilen soruya nefes nefese cevap verdi. Meriç uzun adımlarıyla o kadar hızlı arşınlıyordu ki koridorları, Giray için ona yetişmek çok zordu.

"Birkaç hastam vardı kontrol etmem gereken. Üstelik bir tanesinin tetkikleri anca çıktı. Bakmam gerekiyordu ondan bekledim. Şimdi yeni bitti işim. Aşağıda seni sordum burda olduğunu söylediler. Seni göreyim öyle çıkayım, dedim. Hem şey..."

Giray kelimeleri ağzında geveleyince bir şeyler olduğunu anlamak zor değildi Meriç için.

"Hayırdır oğlum ne geveliyorsun ağzında. De işte ne? Acelem var zaten. Hastalar bekliyor."

Meriç kontrol edeceği hastaların bulunduğu bölüme gelince durup Giray'ın vereceği cevabı beklemeye koyuldu.

"Şey abi ya. Nida'yı soracaktım sana. Kaç gündür hastanede yok bugünde gelmedi. Aradım kaç defa da telefonu kapalıydı. Merak ettim onu. Senin haberin var mı?"

AGİSNA (Askıda)Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz