4. BÖLÜM PARTİ

377 14 6
                                    

 Ne giyeceğimi bilmiyordum. Parti nedeniyle saatlik çarşı izni verilmişti.  Çekik gözler gurubundan kız arkadaşlar, beraber dışarı çıkıp alış veriş yapmayı teklif etti. Hemen hazırlanıp bahçe kapısının önünde buluştuk. İki taksi çağırıp yola koyulduk. Mağazaların bulunduğu sokağın başına geldiğimizde herkes taksi parasını bölüşerek taksiciye verdi. Arabadan inip sadece yayalar için olan bölüme geçip teker teker mağazaları dolaşmaya başladık. En son JAVELİN’e girdiğimizde buradaki kıyafetler gerçekten güzeldi. Ben kot pantolon seçerken ÇOİNA yanıma geldi  ‘’Sakın bunu alacağını söyleme kardeşim. Partiye gidiyoruz. Filim izlemeye değil’’ dedi gülerek. Ve beni kolumdan tutup sürükleyerek elbiselerin olduğu bölüme götürdü. Bedenimi sorup beğendiği birkaç parça elbise seçip beni kabine soktu. Bu elbiselerin hepsini denemeni istiyorum. Ve itiraz da istemiyorum.’’ Dedi. Onun bu hareketi nedense beni mutlu etmişti. Demek ki arkadaşlık böyle bir histi.

Kabine girdim ve elbiselerden buz mavisi, ve yakalı dizlerime kadar olan elbiseyi denedim. Altının fazla parça ile yapılması dalgalı bir hava katmış elbiseye. Fakat bana göre çok açık bir elbiseydi. Hemen elbiseyi çıkarıp tatlı bir pembe rengi denedim. Oda fazla açıktı. Bunları giyen var mıydı. Yani insan üzerine hiçbir şey giymemiş gibi hissediyor. En sona kalan siyah elbiseyi üzerime geçirdiğimde çıldıracak gibiydim. Yakası kapalı sanmıştım ama birisi orayı makasla kesmiş sanırım hafif dekoltesi dantel ince omuz askıları  yetmezmiş gibi uzundu. Alt tarafı geniş ve rahattı. İnsan takılıp düşer bununla. Neden bu kadar uzun ki sanki.  ÇOİNA kabinin dışından bana seslendi. ‘’Giydin mi elbiseyi’’ duymasını istemediğimden sessizce evet desem de duymuştu ve birden kabinin kapağını açtı. Ağzı açık bana bakıyordu. Çok mu tuhaf gözüküyordum. Kesin öyleydi. Bu elbise bana da zaten çok tuhaf hissettiriyordu. ‘’Tamam, bakma öyle denemek kötü fikirdi. Çıkartıyorum hemen’’ dedim. Ama o beni duymamış gibi hala bana bakıyordu. Sonunda kendine gelip konuşabildiğinde şaşırmıştım cevabına. ‘’Muhteşem görünüyorsun. Sen nerelerde saklanıyordun kızım bu güzellikle. Ya da iyi ki de saklanmışsın. Yoksa bizim hiç şansımız olmazdı bu ülkede.’’ Dediklerine sadece şaşırmakla kalmamıştım aynı zamanda utancımdan kıpkırmızı olmuştum. Bu sırada diğer kızlarda kabine gelince aynı tepkiler onlardan da  geldi. Bu utanca daha fazla dayanamazdım. ‘’Arkadaşlar kusura bakmayın ama dediklerinizin en küçük bir doğruluk payı bile yokken benim rahat etmediğim bu elbise içerisinde partiye gideceğimi umarım düşünmüyorsunuzdur.’’  Dedim. Hepsi bir ağızdan ‘’Evet düşünüyoruz. Hatta kesinlikle bu elbise olmalı. Sakın başka bir şey deneme. Bu elbiseyi alıyoruz.’’ dediler. ‘’Hayır, almıyoruz’’ dedim sert ve kesin bir sesle. ‘’Partiye katılmayacağım ve bu elbise hayatta olmaz böyle bir şeyi asla giymem.’’ Dedim.  ÇOİNA bana gözlerini düşürerek baktı. ‘’Sana zaten sormadım. Senin gelmeyeceğini biliyorum. Ama bizim son gecemiz. Belki de bir daha birbirimizi göremeyeceğiz. Bu beş ayda çok şey paylaştık Mira. Seninle yakın arkadaş olduk ve sen kalkmış son gecemizde bizimle beraber olmayacağını söylüyorsun. Buna izin veremem.’’  Dedi hüzünlü sesiyle. ‘’Tamam, kabul ediyorum biraz abarttım sanırım. Bir şartla gelirim. Ben elbise giymeyeceğim. Her zamanki gibi giyinip geleceğim.’’ Dediğimde bana alay eder gibi baktı. ‘’Şaka yapıyorsun her halde eğer elbise giymezsen seni içeri almazlar canım. Şimdi o yüzden itiraz yok elbiseyi çıkar paketle telim. Ha bir de onun altına ayakkabı seçmek gerek. ‘’ anlamamış ifademle ona bakarken yanıtladı bakışımdaki soruyu. ‘’Uzun elbisenin altına düz ayakkabı giyemezsin. Sonra elbisen bütün yeri süpürür canım.’’ ‘’Peki, ne giyeceğim.’’ Dedim gerçekten merak ederek. ‘’Sen merak etme ben seçerim sana bir ayakkabı.’’ Dedi ve yanımdan uzaklaştı.

Boy aynasında kendime baktım. Oradaki kız ben değildim. Bana hiç benzemiyordu. Güzeldi. Ben nasıldım acaba. Daha önce hiç aynaya bakmamıştım. Kendi yüzümü tanımıyordum. Ama şuan aynada karşımda duran kız gerçekten güzel görünüyordu.

Aşk Kalbe DeğinceМесто, где живут истории. Откройте их для себя