7. Deo

621 83 19
                                    

7. Deo!!!! 7. Deo i ukupno imam 1.65 k viewsa!!!! Ne mogu da verujem!!!! Nikada nisam maštala ni o 100 viewsa, a kamoli više od 1 k !!! 😃😀😊
Presrećna sam!!!!!
Takodje vam hvala i na 152 vote i 92 komentara!!!!
Od sada ću se stvarno truditi u pisanju ove priče, jer 1k nije malo!!! Nadam se da ova priča to zaista zaslužuje to!!!! Hvala vam još jednom!!!
P.S.
Povodom hiljadu pregleda na ovu pricu, imam jedno iznenadjenje za vas. Da li ste ikada razmišljali da li je Marija zaista dobra osoba? O čemu ona misli? Šta se dešava u njenom životu? Uskoro izlazi knjiga od Jovana_22_
" Sa druge strane ogledala.... "
To je u stvari knjiga LOL ali iz Marijinog ugla. Naravno, biće nekih delova kojih nema u ovoj
knjizi, jer Taylor ne zna za to...
Ali neću previše da otkrivam ,
moraćete da pročitate knjigu ;)
P.S.
Predlažem vam da pročitate super knjigu od milamilamilaaa "New life "
ukoliko razumete engleski!
Verujte mi, knjiga je super!
_______________________
Ujutru sam se probudila neobično vesela. Pozvala sam Mariju I za dvadesetak minuta bile smo na putu za školu. Dok sam ja veselo neprestano brbljala o Bogdanu ona je ćutala . Odmah sam primetila da nešto nije u redu. Obično pričamo u glas i ne zna se koja brže priča, a sada ja pričam a ona me čak ni ne gleda.
Kada smo bile ispred škole zaustavila sam je: " Ok, pa sad je dosta, hoćeš li mi reći šta se dešava sa tobom? Jesi li ljuta? "
Pogledala me je: " Kada si me saslušala?! Možda se i meni svidja neko a ti me nisi čak ni pitala? Ovih dana nećeš uopšte da me saslušaš, samo brbljaš o Bogdanu! Ne znam da li si primetila , ali nisi me ni upoznala sa njim! "
Samo sam zaćutala. Mrzim što moram da priznam ali bila je u pravu. Nisam znala šta da joj kažem. Ljutito se okrenula i otišla. Nisam krenula za njom. Nisam znala šta bih joj rekla.
Tek kada sam čula zvono ušla sam u školu. Prvi čas imali smo engleski.
Ušla sam učionicu :
" izvinite, što kasnim, mogu li da udjem? " pitala sam pomalo smoreno nastavnicu.
" Udji " rekla je zamišljeno dok je upisivala čas.
Krenula sam prema svom mestu kada sam videla da je tamo sedela
Marija - sa Sarom!
Pogledala sam po učionici . Bilo je samo jedno prazno mesto - pored Uroša, skroz na kraju. To je bilo savršeno za moj plan.
" Ćao " osmehnula sam se.
" Ćao ? " rekao mi je začudjeno.
" Hteli smo juče da te otpratimo do kuće ali nismo mogli da te nadjemo. Gde si tako brzo nestao? " upitala sam ga začudjeno
" J-jaaaa-a " , zamuckivao je, " veoma brzo trčim... A deda mi je bolestan pa moram brzo da stignem kući! "
" Možemo da ga posetimo! " uzviknula sam veselo.
" ne voli posete " videlo se da laže.
" Moja mama je doktorka, može da ga poseti da vidi treba li mu neki lek, a i ja mogu da dodjem sa njom! " bila sam uporna.
" Rekao sam da ne treba! " viknuo je besno.
Svi u učionici su ga čudno gledali uključujući i nastavnicu. Taman je otvorila usta da nešto kaže kada je zazvonilo za kraj časa. Besno je izjurio iz učionice. Nisam razumela zašto uporno ne želi da vidimo gde živi. Možda je siromašan? Ipak osećala sam da nije to u pitanju...
" Hej , " u mislima me je prekinuo Bogdan, " šta si mu rekla kada se toliko naljutio? "
" Samo sam mu ponudila da ga nekada posetimo i on se naljutio " slegnula sam ramenima.
Bogdan se namrštio: " nekako mi je čudan. Nego šta se dešava izmedju tebe i Marije? Posvadjale ste se? "
" Pa... Recimo da je ovih dana nisam slušala, a previše sam pričala... "rekla rekla sam tiho.
" Onda mislim da je najbolje da to rešite odmah " rekao mi je.
" Da. Nego Bogdane, jedno pitanje, jesam li vas upoznala? Mislim, tebe i Mariju? " upitala sam ga.
" Znam je iz vidjanja ,ali ne, nisi nas upoznala, " rekao je zamišljeno , " Što pitaš ? "
Medjutim, nisam čula njegovo pitanje. Već sam trčala prema Mariji spremna da joj se izvinim i saslušam je.
Marija je bila ispred matematike. Ponovo je bila sa Sarom. Sara je bila jedna od onih popularnih devojaka koje misle samo o izgledu, loši su djaci, uvek se moderno oblače i ulizuju se dečacima. Pored toga bila je i zla. U mojoj osnovnoj školi bilo je nekih popularnih devojčica koje su bile dobri djaci i nisu bile zle. Bile su normalne a i nastavnici su ih voleli.Ali Sara je bila baš kao popularne devojčice u filmovima. Bila je zla i ismevala je sve oko sebe kada je sa svojom " BFF " Lenom. Ali pošto Lena danas nije bila tu, nije se odlepljivala od Marije nakon je čula da smo se posvadjale . Verovatno je htela da još malo pokvari naš odnos.
Ipak sam im prišla: " Ćao! " rekla sam sa lažnim osmehom na licu .
" Marija, moram nešto da ti kažem " rekla sam gledajući u Saru.
" Samo izvoli " odgovorila mi je Sara smejureći se.
Pogledala sam je uplašeno.
" Šta je bilo? " upitala je tiho.
" Imaš ogromnu bubuljicu na nosu! I još jednu na čelu! "
" Gde? " uzviknula je.
" Brzo idi u toalet da je vidiš! Imaš li puder kod sebe? " glumila sam da sam uplašena.
Klimnula je glavom i potrčala u toalet.
Kada se udaljila počela sam da se smejem. I Mariji se osmeh pojavio na licu.
" Pa šta si htela da mi kažeš? " pravila se da ne zna o čemu pričam. Ne krivim je. I ja bih se ljutila da sam na njenom mestu.
" Još si ljuta? " upitala sam je nesigurno.
Nije mi odgovorila, samo me je ljuto pogledala, ali to mi je bilo dovoljno.
" Razumem zašto si ljuta, stvarno mi je žao, sada sam spremna da te saslušam i da ne pričam o mojim problemima.
" Pa upoznala sam ga ono veče kada si izašla sa Bogdanom. Krenula sam u šetnju sama, jer niko nije bio slobodan. Otišla sam u " Coffee Dream " i uzela šejk od jagode zavponeti. Zamislila sam se i nisam primetila da me neko posmatra. Bilo je mračno iako je bilo pola 8, pa sam izvadila telefon da pozovem tatu da dodje po mene . Ni... "
" Novi iphone 6 ? " prekinula sam je.
" Da. Pošto je mnogo vredan ta osoba koja me je posmatrala videla ga je. Odjednom je izašao i napao me. Pokušao je da mi uzme telefon, i ne znam zašto, osećala sam da ne smem da mu ga dam. Podigao je ruku i mislila sam da će da me udari. Zatvorila sam oči i prekrila lice rukama iz straha. Osetila sam da mi se ta ruka sve više približava ali onda ju je nešto zaustavilo. Pogledala sam kroz prste i videla jednog visokog momka, tamnih očiju i svetlosmedje kose . Bio je prelep... ", uzdahnula je, " Ipak nisam imala vremena da se divim njegovoj lepoti. Besno je rekao: " Devojke se ne tuku ", i počeo da bije onog lopova. Iako je i lopov bio jak, on je bio jači. Lopov je ubrzo pobegao. Ja sam u šoku još uvek sedela na podu. Pružio mi je ruku kako bi mi pomogao da ustanem i tiho i nežno rekao: " Ne brini se, onaj lopov te neće ponovo napadati. Usput, ja sam Milan! " nasmešio mi se. Prihvatila sam ruku i ustala. Tek tada sam primetila u moj šejk prosut na podu. Kada me je lopov napao, ispustila sam ga. Videći kako tužno gledam u šejk ponudio mi je da odemo u " Coffee Dream " i da zajedno popijemo po šejk. Pristala sam. Upoznali smo se i razmenili brojeve telefona. Jednom smo se čuli, ali posle ne, a ja ne prestajem da razmišljam o njemu.... " kada je završila još jednom je uzdahnula.
Ćutala je, verovatno nije navikla ovoliko da priča hahahah. Ma jel si ti normalna, Taylor, šta je tu smešno?! Naravno, pored tebe nikad ništa nije ni rekla, kada melješ k'o vodenica. Ma tri vodenice, pet vodenica! Oh, još se u mislima prepirem sama sa sobom!
Jedna reč: STRAŠNO!
Prekinula sam tišinu: " Nemoj da si tužna, pomoći ću ti da ga ponovo
vidiš. "
" Stvarno bi to uradila za mene? " upitala je tužno.
" Naravno! " , odgovorila sam joj veselo, " ali sada moramo na čas, zakasnićemo, a posle ću da te upoznam sa Bogdanom! " namignula sam joj I potrčale smo prema učionici.
Čas matematike je prošao veoma brzo, i kada sam izlazila iz učionice zajedno sa Marijom, ugledala sam Bogdana na kraju hodnika.
" Eeeeeeeeeeeeeeeeej, Bogdaneeeeeeeeeeeeeee! " urlala sam.
Marija me je pogledala sa čudjenjem kao da će svakog trenutka da se prekrsti i pobegne što dalje od mene. Medjutim, ostala je tu. Bogdan nam je pritrčao i rekao: " Evo me, ne moraš da se dereš" nasmejao se.
Nasmejala sam se u sebi njegovom
" humoru " .
" Ovo je Marija, " pokazala sam Bogdanu ka Mariji, " Marija, ovo je Bogdan "
Nasmešila mu se a i on njoj. Pošto je bio veliki odmor predložila sam da sednemo na klupu kako bi se oni bolje upoznali.
Posle 10 minuta...
NE MOGU VIŠE!
Bogdan i Marija se bolje slažu nego ja sa njih dvoje zajedno! To mi ne smeta, drago mi je da se druže, ali su tako DOSADNI! Svo vreme pričaju o nekom sajtu ili igrici, nemam pojma, valjda Crash of clans ili Clash of clans!
U svakom slučaju ništa ih ne razumem!
To me izludjuje!
Zvonilo je! Zvonko Spasić me je ponovo spasio! Ulazimo u učionicu. Imamo srpski ( ne književnost) i ja sedam pored Marije.
" Bogdan je baš zabavan " kaže veselo.
"Mhm", zamišljeno kažem i onda shvatam šta mi je rekla, " Čekaj, nemoj mi reći da ti se svidja?! "
Gledam je besno.
" A šta fali? " pita me začudjeno.
" Arg " besno režim iznervirana.
Odjednom, Marija počinje da se smeje k'o luda.
" Ahahahahahahahahah , šalim se, nikada se ne bih zaljubila u istog dečaka kao i ti! " govori sigurno, kao da je 100% ubedjena u to što govori.
" Nikada se ne bih zaljubila u istog dečaka kao i ti "
Te reči mi odzvanjaju u glavi. Jednostavno osećam da se to jednoga dana zaista može desiti .....
Ostatak dana trudila sam se da se ponašam noramalno ali sam svo vreme razmišlala o onim Marijinim rečima...
Tek kada smo se Marija i ja vraćale kući zaboravila sam na to. Celim putem smo se smejale. Medjutim, Marija se odjednom uozbiljila i gledala u daljinu. Začudjeno sam je upitala:
" Šta je bilo? "
Tiho mi je odgovorila: " Tamo je Milan ! "
Sa osmehom na licu rekla sam:
" Pa to je sjajno! " ali sam onda pogledala u pravcu u kom je gledala Marija i osmeh mi je pao sa lica.
Tamo je bio lep , visok momak svetlosmedje kose i tamnih očiju... I nije bio sam!
_________________________
Pa evo ga i sedmi deo! Izvinite ako ste ga dugo čekali, ali nije lako dobiti inspiraciju za pisanje , kao ni naći vreme za pisanje!
Ovaj deo već dugo pišem, ali jednostavno poslednjih dana nisam imala vremena od škole. I sada sam jedva našla vremena da ga završim, evo pravim pauzu u učenju i pišem ovaj deo! Još jednom vam hvala na 1.65 k viewsa, to mi puno znači! Nadam se da vam se svidja ovaj deo, na početku nisam imala volju za pisanje ali iz dana u dan sam dobijala sve više i više inspiracije dok nisam osmislila ovaj deo! Iako nije ni ljubavan ni misteriozan, ovo je neki potpuno novi deo koji , pretpostavljam, niste očekivali! Molim vas ostavite vote i kometar, jer mi to MNOGO znači! I ukoliko vam treba cover, možete pogledati moju knjigu covers.
Hvala svima koji čitaju i onima koji daju komentare sa ponekim manama jer mi takvi najviše znače! ❤️Možete očekivati novi nastavak za vikend!
Bye
Lana 😉

LOL [ uredjuje se ]Where stories live. Discover now