PASKALYA BAYRAMI

482 24 1
                                    

Bugün İsa Mesih ' in dirilişinin kutlandığı bayram. Heyecanlıyım. Çünkü o ( haşa ) Tanrının oğlu. Biz bu bayrama Paskalya bayramı diyoruz.

Paskalya bayramında insanlar birbirlerine çikolatadan yapılı paskalya tavşanı ve paskalya yumurtası hediye eder. Bizde annemle aynen öyle yaptık. Mutfakta çok iyi değilimdir o yüzden annemin öğretisi eşliğinde ona yardım ettim.

Mutfaktaki işimizin ardından annem , babam ve ben kiliseye gittik. Paskalya bayramında kiliseye gidilir , mumlar yakılır , dualar edilir, tanrıya şükranlar dile getirilir , vaftiz töreni yapılır ve kitabı mukaddes okunur.

Paskalya bayramında kilise çok kalabalık olur . Gittiğimizde çok fazla kalabalık yoktu , çünkü henüz tören başlamamıştı. Peder George bizi karşıladıktan sonra yerimize oturduk ve törenin başlamasını bekledik. Ardından insanlar gelincede tören başladı. İlk önce peder George bir konuşma yaptı.

Peder George " ilk önce tanrı hepinizi kutsasın. Yüce İsa için hepimiz bir araya geldik ve bildiğiniz üzere onun dirilişini kutluyoruz. O bunu gördükçe eminimki çok seviniyordur. " dedi ve vaftiz bölümüne geçtik. Böyle diye diye tören bitti ve eve gittik. Çok yorgundum ve hemen uyudum.

Sabah duamızı yapmak için babam benide kaldırdı ve sabah duamızı beraber ettik. Biz sabah duamıza uyandığımız sırada birde müslümanların namaz dedikleri ibadetlerini yapmaları için dışarıdan nidalar geliyordu. İlk önce ne olduğunu anlamadım ve babama sordum. Babam bu sesin adının EZAN olduğunu söyledi.

Eskiden beri Müslümanların bir çağrısı olarak her namaz vaktinde duyulduğunu ve tıpkı bizim için çan sesi varsa onlarında böyle bir çağrısı olduğunu söyledi.

Aslında şefk verici bir sesti ama yanlış din için çağrıda bulunuyordu...

BEN MÜSLÜMANIM 2  ; DE Kİ ALLAH BİRDİR !!!Where stories live. Discover now