YAKLAŞILAN SON

198 17 0
                                    

Düşünceli bir geceden sonrada zar zor uyuyabilmiştim. Sabah erken uyandım çünkü yakın arkadaşlarımdan biri olan Jessicayla buluşucaktım. O karaköydeki alman lisesinde okuyor. Aslında oda bir Amerikan ve Hristiyan. Benim hiç müslüman arkadaşım yokki.

Annem ve babam da uyanmışlardı. Annem herzaman ki gibi kahvaltıyı hazırlıyordu.

"Günaydın " dedim.

Kahvaltıyı hazırlayan annem ve koltukta bacak bacak üstüne atmş gazete okuyan babam günaydınıma " günaydın aşkım " diyerek karşılık verdiler.

Annem " hadi kahvaltı hazır. Sonrada alışverişe gideriz buğlem "

Ben " annecimm Jessicayla buluşucaz. Alışverişi sonra yapsak " dedim.

Annem " tamam kızım yüzünü öyle süt dökmüş kedi gibi yapmana gerek yok. " dedi gülerek. Annem de babam da hiçbir zaman isteklerimii ihlal etmezler.

Kahvaltımı yaptktan sonra odama üzerimi değiştirmek için gittim. Jean kot short ve beyaz Mickey mouse lu tişörtümü giyip güneş gözlüğümüde taktıktan sonra evden çıktım. Jessicayla nişantaşında bir cafede buluşucaktık. Babamın taksi için verdiği 50 tl yle bir taksi çağırıp taksiye bindim.

Telefondan Jessicaya şöyle bir mesaj attım " kuzum ben cafeye geldim sen nerdesin ? "

Çok beklemeden Jessicadan cevap geldi " arkana bak birtanemm ".

Arkama baktığımda güzeller güzeli sarışın mavi gözlü ve uzun boylu arkadaşımı gördüm. Saçlarını açık bırakmış , başına geniş bir şapka takmış , kot short ve salaş bir kamufle gömlek giymişti. Ne zamandır görüşmüyorduk ve görünce onu ne kadar özlediğimi farkettim. Oda bunu farketmiş olacakki hemen boynuma sarıldı. Aynı tepkiyi bende verdim.

Sarılma faslı bittikten sonra bir masaya oturduk. O latte bende cola istedim. İçeceklerimizi bir yandan içip bir yandanda sohbet ediyorduk.

Jessica " nasıl özlemişim seni eşek " dedi. Biz hep böyleydik. Eşek , şapşal vs.

Ben " bendee seni maymun "

Jessica " kaç zaman geçti hala maymun lakabını unutmamışsın. "

Ben " tabi kızım hiç unuturmuyum "

Jessica " eee nasılsın "

Ben " iyiyim okul vs. Sen "

Jessica " bende aynı işte çıktığım biri var. Adı Jack. 4 aydır beraberiz " dedi. Onun adına çok sevinmiştim. Çok neşeli görünüyordu. Aslında o hep böyleydi.

Ben " ayy tatlım nasıl sevindim. Yalnız 4 ayda fena değilmiş. Sana göre 4 ay 2 seneye bedel " dedim. Çünkü jessica birisiyle en fazla 1 ay çıkardı. Bu onun için büyük başarı.

Jessica " aynen hayatım ama jack daha başka. Neyse beni bırakda senden ne haber "dedi. Aklımdaki karışıklığı jessicayada anlatmak istiyordum.

Ben " aslında aklım şu sıralar çok karışık "

Jessica " Buğlem anlat lütfen. Seve seve dinlerim. "

Ben " Dinimden şüphe ediyorum. İslam bana daha yakın geliyor. " dedim. Jessicanın yüzü düştü. Böyle birşeyi elbet beklemiyordu ki jessica benim dinime ne kadar bağlı olduğumu çok iyi biliyordu.

Jessica " buğlem şakaysa eğer komik değildi " dedi. Haklı olarak inanamadı.

Ben " şaka değil jessica. Sadece kafam çok karışık. İslamı tercih etmek istiyorum. O benim kalbimi ısıtıyor bana resmen güven veriyor "

Jessica " müslümanlar terörist buğlem. Sen nasıl aklından dahi böyle birşey geçirirsin " diye kükredi. Al işte tahmin etmeliydim. Jessicada aynı ben gibiydi. Yani eski ben gibi. Oda müslümanları terörist sanıyordu.

Ben " bak jessica beni biliyorsun ki bende ilklerde onları terörist sanıyordum. Hatta şimdi gittiğim okulun hepsi müslüman. Fakat onlarla yaşadıkça onların terörist değil tam tersi İSLAM 'ın anlamı gibi BARIŞ canlısı insanlar olduklarını gördüm. Yani önyargılı davranmak herşeyi zorlaştırıyor. "

Jessica " bu senin kararın fakat ben bir Hristiyanım hepte öyle kalacağım. Sen istersen BEN MÜSLÜMANIM de yine benim arkadaşım olarak kalıcaksın " dedi.

Jessicanın bu anlayışı beni şuan yaşadığım rahatlığa soktu. Korkuyordum Jessicanın bana yüz çevireceğinden.

Sohbetimizi sufle yiyerek tamamladık ve jessicayla sarılıp ayrıldım. Eve geldiğimde kendimi yatağa attım. Bu sefer mutluydum. Çünkü ne yapmam gerektiğini iyi biliyordum..

Sona yaklaşıyordum galiba. Bu sefer oluyordu... olacaktı.

BEN MÜSLÜMANIM 2  ; DE Kİ ALLAH BİRDİR !!!Where stories live. Discover now